EUROTRIP: Snapshot Diary 12/5

 photo Recently Updated217.jpg


 photo Recently Updated217.jpg

Goedemorgen! It’s my birthday!!! Geen reden om lang uit te slapen, ik ben maar een keer per jaar jarig, een dag, 24 uur. Daar moeten we van genieten natuurlijk. Ik begin mijn dag met een bak yoghurt met muesli.

En dan.. ga ik op pad voor een rondje hardlopen. Ik had in mijn hoofd om 27 kilometer te lopen (voor mijn 27ste verjaardag begrijp je). Maar het was ’s ochtends vroeg al best wel warm en ik wilde vandaag ook nog wel wat andere dingen kunnen doen. Dus ik besloot om gewoon ‘heel rustig’ te lopen en gewoon te kijken waar het schip zou stranden.

 photo Recently Updated217.jpg

Het was uiteindelijk toch niet de makkelijkste 27 kilometer ooit, maar wel heerlijk gelopen en toch de 27 aangetikt! Yeah! Mijn 28ste levensjaar goed begonnen. Of ik volgend jaar op mijn verjaardag 28 kilometer ren? Laten we dat volgend jaar maar gewoon even bekijken ;-).

Ik ben trouwens nog steeds bij mijn ouders, want die hebben een achtertuin, een hele fijne zelfs. En ik heb die niet. En ik heb nog steeds een soort vakantie, dus ja de keuze om bij mijn ouders te blijven was snel gemaakt.

 photo Recently Updated217.jpg

Wel heel even langs mijn huisje vandaag, om even wat koffers thuis te zetten, even te kijken naar een paar pakketten die zijn afgeleverd en om deze selfie te maken ;-)

Nee en eigenlijk ook om even langs mijn favoriete bakker te rijden, voor mijn verjaardagstaart!

 photo Recently Updated217.jpg

Kijk nou wat een leuke kaart ik van mijn redacteur Anoek heb gekregen! Ik denk dat het thema eten en drank was ;-).

Voordat ik aan mijn verjaardagstaart begin, is het tijd voor sushi! Ik heb nog helemaal geen herstelmaaltijd op na die 27 kilometer en we zijn inmiddels alweer twee uur verder. Belangrijk om nu even goed te eten dus, voordat ik de rest van mijn verjaardag slap en lusteloos ben.

 photo Recently Updated217.jpg

Happy with my sushi!

Na de sushi heb ik een paar uurtjes in bikini in de zon gespendeerd. Ik heb altijd gezegd dat ik mijn verjaardag in de zon wilde vieren, nou ik denk dat dat aardig gelukt is. Eigenlijk ben ik nog helemaal niet zoveel van mijn oorspronkelijke plan van mijn verjaardag afgeweken. Ik bedoel, ik zei dat mijn vierde locatie een locatie waar de zon zou schijnen zou zijn. Nooit gezegd dat dat niet Nederland kon zijn. En aangezien ik nog steeds bij mijn ouders ben heb ik het idee dat ik nog steeds ‘weg’ ben.

Om vier uur is het tijd voor mijn verjaardagstaart. De Citroen Merengue taart van Philipe Galerne. Er staan 27 kaarsjes in die al uit zijn voordat ik buiten ben om ze uit te blazen. Jammer hahaha.

 photo Recently Updated217.jpg

Beste taart die er is!

Nog even een paar stukjes sushi, het inmiddels half zes en ik ben me aan het klaarmaken om naar de stad te gaan.

 photo Recently Updated217.jpg

Met de tram naar Den Haag Centrum. Eerst breng ik een bezoekje aan de Bijenkorf om de outfit die ik een paar dagen geleden op Instagram droeg eindelijk te kopen. Daarna ga ik nog even op zoek naar een mooi jurkje voor mijn verjaardag maar ik besluit dat het jurkje dat ik aan heb (van Maje) eigenlijk mooier is dan alles dat in de winkel hangt. Ja, ik heb hem al super vaak gedragen, maar wat maakt het uit, hij is mooi en ik heb geen zin om zomaar 200 euro uit te geven voor een nieuw jurkje dat een slap aftreksel is van dit jurkje. Dat geld heb ik ook helemaal niet als ik er rationeel over na denk.

Na de Bijenkorf wandel ik naar het Hilton The Hague hotel, heerlijk door het zonnetje. Ik ga hier vanavond eten en cocktails drinken met Laura. ’s avonds mogen we ook blijven slapen. Als ik op de kamer ben word er vrijwel meteen aangeklopt, room service! Er word een schaaltje macarons met een flesje wijn afgeleverd. Zoo goed.

 photo Recently Updated217.jpg

Terwijl Laura in het OV zit richting Den Haag, wacht ik op het dakterras van Het Hilton in het zonnetje op haar. Onder het genot van een glas wijn en een paar bitterballen. Niet vervelend, absoluut niet vervelend.

Een uurtje later zitten Laura en ik in Restaurant Pearl voor een heerlijk diner. We hebben een cocktail avond vanavond en beginnen allebei met een heerlijke Gin Tonic. Ik ga voor de Tanqueray met grapefruit en Laura? God ik zou het niet meer weten, ik was al zo trots dat ik van mezelf onthouden had wat ik precies gedronken heb.

 photo Recently Updated217.jpg

Mijn voorgerechtje, een heerlijke steak tartaar. Mijn verjaardag word alleen maar beter en beter.

We hadden een foto laten maken maar we stonden er allebei zo treurig op dat ik maar een selfie (of 100) heb gemaakt.

 photo Recently Updated217.jpg

Tijd voor Gin Tonic nummer twee! Dit keer kies ik voor Hendrick’s met komkommer. Ook al een aanrader.

En de kabeljauw met linguine trouwens ook (een aanrader dus!).

 photo Recently Updated217.jpg

Mijn dessert was perfect! Een cheesecake met citrusfruit.

En toen ik dacht dat het allemaal klaar en gedaan was, kwamen ze nog met dit aanzetten. Zo leuk! Nu voelde ik me echt heel jarig. Heel benieuwd wie er zo’n mooi en vast handschrift heeft trouwens!

 photo Recently Updated217.jpg

We sluiten mijn verjaardag af bij de bar van het hotel, SPARK. Ik met een cocktail met rum en gemberbier, Laura iets met rum en… nou ja het was in ieder geval vreselijk sterk.

En dan lig ik om 0:03 in bed en besef ik ineens dat ik niet meer jarig ben. Maar jeetje wat heb ik een fijne dag gehad zeg. Wist niet dat je verjaardag vieren in Nederland zo leuk kon zijn. Misschien moet ik dat vaker doen ;-).

Ik wil jullie allemaal bedanken voor alle lieve berichten op Instagram en mijn blog! Ik heb alles gelezen en zou het liefst iedereen persoonlijk bedanken, maar eh… ja, ik hoop dat jullie begrijpen dat dat niet echt een optie is. Dus doe ik het graag even zo. Thank you all!

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. mei 13, 2016 / 12:57

  Klinkt echt als dé perfecte verjaardag (en after party ;))

 2. mei 13, 2016 / 13:00

  I see you had the wonderful birthday you deserve! I learned that the next year in life is a symbol for the next year in life and obviously you will have very good new year <3
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 3. Jet
  mei 13, 2016 / 13:10

  Zo leuk! Ik moest super hard lachen om je snapchat met die meeuw

 4. xAmber
  mei 13, 2016 / 13:55

  Je kijkt zo leuk en gelukkig op de foto in je bikini met die enorme taart in je handen! Zo te zien heb je een fijne verjaardag gehad. Dat er in je 28e levensjaar maar vele mooie en leuke dingen gaan gebeuren!

 5. Danielle
  mei 13, 2016 / 14:23

  Wat een toffe verjaardag! Gefeliciteerd alsnog :)

 6. Ilse
  mei 13, 2016 / 14:39

  Wat een fijne verjaardag zo en ook heel fijn dat het weer ook goed was.

 7. mei 13, 2016 / 15:12

  Wat een fijne verjaardag heb je gehad!

 8. Desiré
  mei 13, 2016 / 15:30

  ah dat was een goede verjaardag :)

 9. manon
  mei 13, 2016 / 16:39

  prachtig die foto in bikini! Nog gefeliciteerd :-)

 10. mei 13, 2016 / 21:03

  Wat een fijne verjaardag heb je gehad. Nogmaals van harte.