Een weekend vol positieve energie in Rome

Sponsored – Een paar weken geleden daagde Bolletje me uit om een activiteit te bedenken die me ontzettend veel energie geeft. Bolletje heeft namelijk nieuwe Noten & Granen repen en die geven je mega veel langdurige (want: veel vezels) energie. Ideaal dus voor sporters zoals ik.

Ik twijfelde tussen hardlopen en skiën. Skiën had in eerste instantie mijn voorkeur, omdat ik vorige week natuurlijk eigenlijk de Berlijn Marathon zou lopen. Maar goede sneeuw in september is zelfs op een gletsjer in Europa geen garantie, dus ik besloot toch maar op zoek te gaan naar een leuke hardloopwedstrijd. Die vond ik redelijk snel; de halve marathon van Rome op 23 september. Het parcours? Start en finish bij het Vaticaan en langs verschillende historische hoogtepunten van Rome.

En toen sloeg twee weken geleden het noodlot toe.

Een stressfractuur, geen Berlijn Marathon, maar ook geen halve marathon in Rome, want ik mag minstens vier weken niet hardlopen en daarna is het nog maar de vraag of ik meteen weer mag beginnen met opbouwen. Die halve marathon was dus uitgesloten. Shit. Wat nu?

De tickets naar Rome waren natuurlijk inmiddels al geboekt en een annuleringsverzekering had ik ook niet afgesloten, dus naar Rome zouden we afgelopen weekend sowieso gaan. Ik bedacht dat ik ook langs alle historische hoogtepunten zou kunnen gaan fietsen, dat kan ik nu namelijk wel. Maar Rome is niet zo’n fietsstad als Amsterdam of Berlijn, het huren van een fiets bleek al een uitdaging en toen we in het (mega drukke) centrum wandelden, zagen we onszelf ook niet met onze fietsen door de smalle (nogmaals: mega drukke) straatjes crossen. De tour langs de historische hoogtepunten van Rome deden we dus uiteindelijk niet per fiets, maar wandelend. Wat in Rome eigenlijk best makkelijk gaat, alles ligt vrij dicht bij elkaar (en ik kan wel gewoon wandelen met mijn stressfractuur, mits ik goede schoenen met zooltjes draag).

Maar laten we bij het begin beginnen..

Op zaterdagochtend ging om kwart voor vier onze wekker. Na een snelle douche en een ontbijt reden we met de auto naar Hoofddorp, om vanaf daar met de bus naar Schiphol verder te reizen. Drie uur – en 5000 stappen – later zaten we in het vliegtuig. We hadden het gevoel dat we er al een halve dag op hadden zitten en onze maag begon al een beetje te knorren.

De Bolletje Noten & Granen reep kwam op dat moment dus erg goed van pas. Ik koos voor de Hazelnoot & Spelt variant die voor 25% uit vezels bestaat, voor een langdurig vol gevoel. Ik kon er weer even tegen aan.

Om kwart over negen landden we op de luchthaven, anderhalf uur later waren we in de stad. Het was eerst tijd voor… pizza!

Balans is belangrijk ;-).

Daarna was het tijd voor de tour langs alle historische hoogtepunten van Rome, we begonnen bij Piazza del Popolo

We kwamen langs het monument voor Victor Emanuelle II

Het Forum Romanum…

En bij de Trevi Fontein deed ik natuurlijk een wens (ik zeg lekker niet wat).

Omdat ik toch een sportieve – energieke – activiteit wilde doen, veranderden we nogmaals het plan: we zouden naar de sportschool gaan. Ons hotel had namelijke een super mooie sportschool; had ik op de plaatjes gezien toen ik de boeking maakte. Opgetogen liep ik naar de receptie om de weg naar de sportschool te vragen. Maar helaas, ook dat plan viel in het water… ze waren aan het renoveren en de sportschool was gesloten. Ik was vastberaden me niet uit het veld te laten slaan en besloot op Google een sportschool te vinden die op zondag geopend was. Ik vond er eentje in de buurt en de volgende ochtend om half acht stonden we in sportkleding voor het hotel. In een kwartiertje wandelden we naar de sportschool, maar eenmaal op de plek van bestemming aangekomen, bleek de sportschool de hele zondag gesloten te zijn.

Ik weet niet wat de goden me probeerden te vertellen, maar mijn mega strakke, waterdichte plan, bleek toch iets minder strak en waterdicht. Toch wilde ik niet opgeven. Ik moest en zou een sportieve activiteit ondernemen in Rome. Het was inmiddels bijna acht uur ’s ochtends, de straten waren – relatief – verlaten. Het was al 24 graden, de lucht was strak blauw, de zon brandde al op mijn huid en ineens wist ik het… ik ga gewoon lekker buiten een workout doen. Ik kan dan misschien niet hardlopen, ik kan de stad ook op een andere manier als mijn gym gebruiken.

We wandelden naar het Vaticaan (dat culturele historische hoogtepunt hadden we nog niet van het lijstje afgetikt) waar ik een viertal oefeningen deed. Ondertussen liep Arthur 20 minuutjes los en deed hij wat versnellingen. Voordat ik begon nam ik eerst nog even snel een Bolletje Noten & Granen reep, want ontbijten hadden we nog niet gedaan en ik kon wel wat extra energie gebruiken.

Daarna was ik klaar voor mijn workout.

Plank met schouder aantik, 25x links en rechts (je denkt misschien, doet dit geen pijn aan je voet? Nee, gek genoeg voel ik hier dus helemaal niks van!).

Opstappen, 10x links, 10x rechts.

Overhead squats, 16x

Balans, 8x links en 8x rechts.

Dit rondje deed ik in totaal vier keer. Hierna wandelden we richting een parkje en deed Arthur zijn training (12x 30 seconden op 3000 meter tempo, dat is voor hem een pace van 3’00). Ondertussen legde ik een handdoekje in het gras en deed ik vier buikspieroefeningen.

Superman, 10x links, 10 rechts.

V-ups, 20x

Side-plank 20 sec + 5x been omhoog en naar beneden.

Hip Thruster op 1 been, 10x links, 10x rechts.

Ook dit rondje deed ik in totaal vier keer.

Na mijn work-out nam ik wederom een Noten & Granen reep van Bolletje, net de energie die ik nodig had om op zoek te gaan naar een leuk ontbijttentje.

Na het ontbijt (chocolade croissants, cappuccino’s en verse jus) checkten we uit in het hotel en brachten we nog een laatste bezoek aan de stad voor een snelle lunch. Daarna was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan.

Eind goed, al goed. Het was een heerlijke sportieve ochtend, waar ik inderdaad mega veel energie uithaalde. Maar tijdens het schrijven van deze blog besef ik dat er eigenlijk veel meer dingen waren waar ik afgelopen weekend ontzettend veel energie van kreeg.

⚡De zon die de hele dag scheen ⚡ +30 graden ⚡ Culinaire hotspots ontdekken in de stad ⚡ Dat mijn zelf uitgedokterde transportplan richting de luchthaven om half vier ’s ochtends en van de luchthaven in Rome richting het centrum in een keer goed ging en dat we mega veel geld aan taxi’s en parkeerkosten bespaarden (meer geld voor pizza, pasta’s en wijn)⚡ Gelato! ⚡ Een korte powernap van 30 minuten voor het avondeten ⚡ Alle leuke reacties op mijn Instagrampost over dat ik in Rome was met Arthur ⚡ De liefde (serieus!) ⚡ Arthur een van mijn favoriete steden laten zien (en hoe enthousiast hij overal over was) ⚡ Espresso shots ⚡ Het idee dat ik mezelf niet uit het veld laat slaan door een blessure of obstakels als gesloten sportscholen, dat ik aan mijn herstel blijf werken en als het goed is over een paar maanden fit aan de start van een marathon sta. Een aantal hele wijze lessen rijker ⚡ ⚡ ⚡

En wat me natuurlijk ook lekker veel energie gegeven heeft dit weekend, de Noten & Granen repen van Bolletje. De repen bevatten, zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, vooral noten en granen en zitten vol vezels die je een langdurig vol gevoel geven, daarnaast bevatten de repen 50% minder suiker dan het gemiddelde suikergehalte van een reep uit de supermarkt. Er zijn twee varianten: Noten & Granen – Hazelnoot Spelt en Noten & Granen Amandel Havermout. Ik vind het ontzettend fijn om altijd een reep bij me te hebben, zeker tijdens een citytrip als afgelopen weekend kwam het meerdere keren heel goed uit dat ik zo’n reep in mijn tas verstopt had zitten.

Het was een heerlijke citytrip van 36 uur die me mega veel positieve energie gegeven heeft. Ondertussen heb ik ook het eerste echte herfstweekend mooi kunnen overslaan en de zomer op een hele mooie manier af kunnen sluiten. Dankjewel Bolletje voor het mogelijk maken van dit ontzettend fijne weekend en de dosis goede energie die ik goed kon gebruiken. 

Als jullie een activiteit uit zouden mogen kiezen die je ontzettend veel energie geeft, wat zouden jullie dan kiezen om te doen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. Vera
  september 27, 2018 / 12:19

  Normaal heb ik echt een aversie tegen dit soort advertenties (sorry!), maar dit artikel vind ik écht leuk! Super tof om te zien hoe je ondanks alle tegenslagen eigenlijk zo makkelijk in een buitenlandse stad toch kunt sporten. Leuk ook de foto’s erbij, je hebt me weer wat inspiratie gegeven voor spierversterkende oefeningen! :-) Sommigen daarvan lijken me best pittig trouwens, zijn volgens mij wel een beetje de advanced versies van de basisoefeningen in je boek.

  • Annemerel
   Auteur
   september 27, 2018 / 16:38

   Dankjewel! Dit is een sneak peek van Trainen als een topatleet ;-)

 2. Jolien
  september 27, 2018 / 22:15

  Vind het leuk hoe persoonlijk en eerlijk je advertenties maakt. Ondanks de overduidelijke reclame was het toch een heel leuk stukje om te lezen! Klinkt als een goed weekend!

 3. september 28, 2018 / 00:46

  Hele leuke advertorial, en wat ben je heerlijk bruin!

 4. september 28, 2018 / 11:24

  Superleuk en vrolijk artikel, en wat een mooie foto’s ook van Rome. Gelijk zin om weer te gaan!

 5. september 28, 2018 / 21:04

  Goede foto’s voor je fotodatabase dit haha! Chill om ‘zomaar’ even in Rome te zijn. Ik heb ook altijd wel van dit soort tussendoortjes in m’n tas zitten, dus ik ga deze ook wel een keer proberen :)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2018 / 10:04

   Hahaha die eerste zin, je hebt helemaal gelijk ;-)