Dingen die mijn (thuis)werkdag leuker maken

Thuiswerken is weer (of eigenlijk nog steeds) de norm en nu de dagen korter, donkerder en grauwer worden kan dat best wel een beetje op je humeur werken. Ik kan me zelf eigenlijk geen tijd herinneren dat ik niet het grootste gedeelte van de tijd thuis werkte, maar zelfs ik – de grootste huismuts van Den Haag – vind het af en toe best saai. Vooral ook omdat we naast het werk ook zo weinig mensen kunnen zien. In het voorjaar gingen we nog regelmatig op (voor)tuinvisite, maar dat is op dit moment ook niet echt fijn met die herfstachtige taferelen. Goed, genoeg geklaag, ik wil jullie wat dingetjes meegeven die mijn (werk)dag opfleuren.

Lululemon Align SHR Pant

Deze legging is echt een gamechanger geweest voor mij. Ik draag al sinds 2013 leggings van Lululemon met hardlopen, maar ik had nog nooit een yogalegging geprobeerd. Begin dit jaar hoorde ik over de Align Leggings en dat die zo ontzettend lekker zaten dat je amper het gevoel had dat je überhaupt een broek aan had. Klonk hemels voor mij. Hardloopleggings zitten comfortabeler dan skinny jeans, maar ja, ze mogen niet afzakken tijdens het hardlopen dus ze zitten op bepaalde punten toch ook best wel strak. Niet mega comfortabel dus.

Ik bestelde de Lululemon Align SHR (super high rise) leggings en de rest is geschiedenis. Ik zou hem het liefst iedere dag dragen want er zit weinig comfortabeler dan deze legging. Zo zacht. Ik heb nu – na zeven maanden – een tweede exemplaar gekocht zodat ik hem iets vaker kan wassen (wel zo fris). Het is fantastisch. Het is wel een mega bedrag voor een sportlegging, maar aangezien ik niet investeer in spijkerbroeken en jurkjes op dit moment kan ik dit voor mezelf wel goedpraten. Mocht je meetings hebben waarbij je in beeld komt, kun je natuurlijk een fatsoenlijke top aantrekken, niemand die doorheeft dat jij de meest comfortabele broek ooit aan hebt.

Moments of Light geurkaars

Ik ben heel gevoelig voor geuren en kan dan ook heel gelukkig worden van een goede geurkaars. Vrienden en familie hebben nooit een probleem met het uitzoeken van een cadeautje voor mij, want met een lekkere geurkaars maak je mij echt altijd gelukkig. Mijn favorieten van dit moment zijn de kaarsen van Malin + Goetz (maar die zijn tegelijkertijd belachelijk duur dus die steek ik niet iedere dag aan en laat ik ook niet de hele dag aan staan) en de kaarsen van Moments of Light. En dan in het bijzonder de geur ‘Moment of Luck’. Op het moment van spreken hang ik weer met mijn neus boven de kaars.

AirPods Pro 

In 2017 kocht ik AirPods en ik vond die aankoop best wel life changing. Maar na tweeënhalf jaar waren ze echt wel een beetje op. Ik kon er nog geen 30 minuten mee bellen of de batterij hield er al mee op. Best onhandig voor iemand die uren aan de telefoon kan praten en al helemaal niet handig tijdens zakelijke telefoongesprekken. Ik heb ook andere oortjes, maar die gebruik ik voornamelijk voor het sporten, de AirPods zitten toch net iets comfortabeler voor het ‘gewone’ leven.

Mijn vader kreeg de AirPods Pro voor vaderdag en vertelde me vrijwel dagelijks over hoe fantastisch ze wel niet waren en dat ik ze zelf ook zou moeten kopen (bedankt pap), begin september ging ik over stag. Ik heb daar echt totaal geen spijt van gehad want die noise cancelling functie die er op zit is wederom life changing. Zelfs als je geen muziek luistert heb je daar plezier van, zo kon ik laatst niet slapen door het geluid van hagel en wind, ik deed de oortjes in en sliep als een roos. Daarnaast wonen wij aan een doorgaande weg waar eigenlijk altijd wel geluid is, met de oortjes in hoor ik niets. Ik denk dat ik ze ongeveer 50% van de tijd gebruik zonder dat ik überhaupt naar iets luister.

Lunch

Maak van je lunch iets leuks. Ik wandel regelmatig even naar de bakker voor een vers broodje. Dan kom ik gedurende de dag toch even buiten en praat ik in real life met anderen in plaats van dat ik de hele dag naar een scherm staar. Thuiswerken brengt ook andere voordelen met zich mee, zo heb je je eigen keuken tot je beschikking. Maak ’s middags eens een lekkere pan pompoensoep, niet alleen lekker maak nog eens gezond en eigenlijk niet zo moeilijk. En als je genoeg maakt kun je er de rest van de week van genieten.

Een lijstje

Mijn werkdag is alleen geslaagd als ik een lijstje heb waar ik van te voren op heb opgeschreven welke dingen die ik dag gedaan wil hebben. Maak ik geen lijstje, dan heb ik de hele dag het gevoel dat ik ‘nog iets’ moet doen en kan ik op geen enkel moment echt ontspannen. Ik maak mijn lijstjes gewoon in mijn notities app van mijn MacBook / iPhone. Mocht ik gedurende de dag er achter komen dat ik toch een beetje te veel hooi op mijn vork heb genomen, dan kan ik een taak makkelijk knippen en in de volgende dag plakken.

Geen stress, we komen er met zijn allen wel doorheen als we nu sterk zijn. Daar ben ik van overtuigd.

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

3 Reacties

 1. Manon
  oktober 28, 2020 / 13:27

  Haha ik ben sowieso schuldig aan de combinatie joggingbroek – nette top, ik werk al sinds maart thuis. Ik ben elke keer zo benieuwd naar de leggings van Lululemon, maar twijfel steeds omdat het toch wel veel geld is.
  En een extra voordeel van thuiswerken: lekker grote mokken met losse thee, ipv kleine bekertjes met een Pickwick zakje… Maar ik kan niet wachten tot ik weer naar kantoor mag, geen online vergaderingen meer heb en tussendoor een beetje kan bewegen. Daar kan geen joggingbroek tegen op! ;)

  • Rosalie
   oktober 28, 2020 / 21:18

   Ik bracht gewoon mijn grote mok mee naar kantoor ;-)

 2. november 2, 2020 / 09:33

  Elke keer als ik nu een spijkerbroek aan doe denk ik, wat een ellende! Alle thuiswerkdagen in sportlegging, heerlijk! Blouse erboven en start de vergadering maar!

  Het grote/enige voordeel van dit alles is dat elke lunch een (vers) feestje is. Geen ingestorte saladeboxjes meer van de avond ervoor.