TECH TUESDAY: Apple Airpods

 photo IMG_1131.jpg

Drie weken geleden liep ik op een woensdagmiddag met mijn moeder door de stad. Zoals gewoonlijk moest ik even een pitstop maken bij de Apple Store in de passage. Ik moet altijd even ‘mijn nieuwe’ MacBook Pro aaien, de MacBook Pro 15 inch in space grey. Ik ‘spaar’ al sinds januari dit jaar voor deze MacBook maar 2799 euro is niet een bedrag dat je zomaar uitgeeft. En een iPhone X tussendoor kopen helpt de zaken ook niet echt vooruit. En op die bewuste woensdagmiddag deed ik weer een aankoop bij Apple die me weer 179 euro terugzette. Maar het lijkt erop dat deze aankoop een van mijn beste aankopen van 2017 geweest is. Zo niet de beste. Ik heb het over de AirPods.

Waarom ik de AirPods niet eerder kocht weet ik eigenlijk ook niet, de afgelopen drie weken waren we onafscheidelijk. Maar ik denk dat wat je niet kent, je ook niet kunt missen. Ik dacht dat ik de AirPods niet nodig zou hebben, ik heb immers wireless noisecancelling headphones van Bose (QC35) en daar ben ik mega blij mee. Hardlopen deed ik met oordopjes met een draadje van Bose en een verlengstukken van Apple. De geluidskwaliteit was prima en ze bleven goed zitten. Ik begreep niet hoe de AirPods nog iets toe te voegen hadden.

Maar dat had ik verkeerd gezien. Op die woensdagmiddag in de Apple Store probeerde ik de oortjes en ik was meteen verkocht. Ze zaten zo goed en ze waren zo makkelijk te verbinden. Mijn hart begon sneller te kloppen. Toch kon ik die 179 niet meteen aan mezelf verantwoorden en dus liep ik zonder AirPods de deur uit. Maar drie kwartier later liep ik terug. Ik weet dat ze bij Apple een hele goede return policy hebben. Als je na twee weken gebruik niet tevreden bent kun je het altijd terugbrengen, nu met de feestdagen was dat zelfs verlengt tot 8 januari. Best ‘veilig’ proberen dus. Maar voor 8 januari gaan die AirPods dus echt niet terug. Ik ben er zó blij mee.

 photo IMG_1134.jpg

8 redenen waarom ik fan ben van de Apple AirPods

1. Het verbinden gaat echt mega makkelijk. Je opent het doosje van de AirPods en je iPhone herkent ze meteen. Daar is geen lastige installatie voor nodig.

2. De AirPods gaan ongeveer vijf uur mee en je laadt ze op in het doosje, dat ongeveer voor 24 uur batterij heeft. Opladen gaat ontzettend snel. Binnen vijf minuten kun je wel weer een uurtje vooruit.

3. Het bereik van de oortjes is fantastisch. Er is geen Bluetooth apparaat (Bose, Tivoli, Jaybird) dat ik geprobeerd heb dat een beter bereik heeft.

4. Het geluid is niet fenomenaal, maar heeft wel veel meer lagen dan de standaard Apple EarPods en zelfs mijn vader (die heel hoge geluidskwaliteit eisen stelt, hij vindt Spotify bijvoorbeeld niet goed genoeg omdat de geluidskwaliteit niet optimaal zou zijn) was onder de indruk.

5. Ze blijven heel goed zitten, althans, in mijn oren. Ik heb nog geen enkele keer het idee gehad dat ik er een ging verliezen. Tijdens het hardlopen is dit echt een pre. Ik heb er ook al mee in de sneeuw en in de regen gelopen en dit leverde (voor mij) geen probleem op.

6. Ik kan hier heel goed mee filmen tijdens het hardlopen, de microfoon in de oortjes pakt minder wind dan mijn andere oortjes met snoer en ook de microfoon van mijn iPhone zelf werkt een stuk minder goed (die zit natuurlijk ook een stuk verder van mijn hoofd als ik praat).

7. Je hebt dus geen draadje meer tussen je iPhone en je oortjes zitten en dat is heel erg makkelijk. Ik doe mijn oortjes vaak in als ik aan het koken ben en ondertussen een YouTube video wil kijken. Of wanneer ik mijn appartement aan het opruimen ben.

8. De AirPods werken nauw samen met Siri. Twee tikjes op een van de oortjes en Siri staat tot je dienst. Wil je het volgende nummer horen? Wordt geregeld. Wil je dat Siri een heel andere artiest laten horen, ook geen probleem. Wil je Siri iets op laten zoeken op internet terwijl jij aan het hardlopen bent, dat kan gewoon.

Je leest het, ik ben fan. Het grootste voordeel vind ik het gemak van de oortjes, ze maken mijn leven ‘makkelijker’ en daarom ook leuker. Die 179 euro vind ik ze dan ook meer dan waard. Nu is het het belangrijkste dat ik ze niet kwijt raak. Het doosje van je AirPods kun je terugvinden via je je telefoon, het is gewoon zaak dat je de AirPods daar standaard in terugdoet wanneer je ze niet meer gebruikt. Dat is op dit moment mijn gewoonte, ik hoop dat ik dat zo kan houden.

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. xAmberc
  december 19, 2017 / 14:24

  Ik zou het toch geen fijn idee vinden om draadloze oordopjes in te hebben. Als ik muziek op heb via mijn oordopjes met snoer weet ik altijd dat mijn telefoon in mijn zak zit en niet deur iemand er uit is gestolen, dat merk je toch minder snel als je draadloze oordopjes heb.

 2. Ilse
  december 19, 2017 / 15:28

  Het was de afgelopen weken ook in je vlogs te zien dat je er erg blij mee bent! Ik blijf voorlopig nog even bij die met draadjes en mijn koptelefoon voor het hardlopen!

 3. Cindy
  december 19, 2017 / 18:22

  Heb helemaal niets van Apple, maar dit klinkt erg goed zeg.
  En sorry, maar het eerste waar ik aan dacht toen ik je stuk las: oh jee, als ze die maar niet kwijt raakt :-)

 4. december 20, 2017 / 11:28

  Haha net als Cindy hierboven was het eerste wat ik dacht “kwijtraak gevaar!” Ik heb oren waar echt geen enkele vorm van oortjes goed in blijft zitten dus ik denk dat dit ook niets voor mij is. Heb ook geen iPhone dus hoef er ook nog niet over na te denken, haha.

 5. Emma
  december 20, 2017 / 15:36

  Ik was ook erg bang over het kwijtraak gevaar, maar realiseer je dat de muziek direct stopt als een uitvalt (mocht dat onverhoop gebeuren) en als je telefoon weg is ook de muziek uitvalt (Verder controleer ik dat altijd op mijn Apple Watch :)).

  Wellicht is het juist minder veilig als eventuele dieven precies kunnen zien waar je jouw telefoon bewaard.

  Ik heb mijn AirPods maanden geleden aangeschaft en ben er super blij mee. Ik fiets veel en met snoertjes , vooral in de zomer als ik geen dikkere jas aan heb, wist ik nooit waar ik mijn Iphone veilig moest laten. Nu zit mijn Iphone gewoon ver in mijn tas verstopt.

 6. Rosalie
  december 20, 2017 / 16:30

  Ik heb zelf kleine ooringangen en dit soort oortjes blijven dus totaal niet goed zitten. Het was ook best een toestand om draadloze oortjes te vinden voor mijn oren. Maar het is me gelukt. Alleen zijn ze wel heel duidelijk voor sporten. Maar goed, daar heb ik ze ook voor. Maar ik kan me voorstellen dat ze heel prettig in gebruik zijn. Vooral de vrijheid om, binnen een bepaalde straal, zonder je telefoon mee te nemen ergens naar toe kan lopen. Dat is super handig. Ik vind ze wel enorm aan de prijs.

 7. Amber
  december 20, 2017 / 20:40

  Ik heb ze zelf dus ook en ben er weg tevreden mee, wist je dat je de instellingen achter de twee tikjes kunt veranderen voor elke AirPod individueel? Bij instellingen, Bluetooth en dan info van je AirPods als ik me niet vergis. Echt ideaal!

 8. december 20, 2017 / 21:15

  De vriend van m’n zus heeft ze ook (hij is Apple-fan, dus had ze ook echt al tijdens de eerste lichting) en ik moet zeggen dat ik opnieuw verbaasd was over wat Apple nu weer uitgebracht heeft. Sommige dingen gaan gewoon zó soepel en zijn zo gebruiksvriendelijk, vind dat echt top. Ik heb wel wat betere dingen om m’n geld aan uit te geven maar aan de andere kant zouden oortjes zonder draad wel een hele uitkomst zijn want het is gewoon wat socialer (als je boodschappen doet ziet niet iedereen direct dat je ze in hebt bijv.) en veel handiger, ik zit nu namelijk regelmatig met m’n sjaal verstrikt in m’n oortjessnoer, of het is gewoon te kort. En als ze dan ook nog goed blijven zitten en goed geluid hebben – dus eigenlijk geen nadelen kennen… Maar goed, de batterij van mijn 6S van juni 2016 is zo slecht dat ‘ie het waarschijnlijk eigenlijk niet trekt nog meer op bluetooth te doen haha.

 9. Lianda
  december 23, 2017 / 12:44

  Ja ik heb ze in Amerika gekocht in november! Mijn vriend heeft ze al sinds het begin. Ook ik heb verschillende oordopjes, maar deze zijn echt fantastisch! Afgelopen week voor het eerst mee hardlopen en zelfs dat blijft top zitten! Heel erg blij mee. Neem ze overal mee naar toe en vallen ook lekker niet op. :-)
  Tijdens het schoonmaken, boodschappen doen, wandelingen met de hond. Love it!
  Het is inderdaad een groot bedrag, maar ben blij dat ik ze heb gekocht.