DIARY: Week #9

Het was koud afgelopen week. Maar dat hoef ik jullie vast niet meer te vertellen. Hoewel er weinig bijzonders op de planning stond was het uiteindelijk toch nog best een gezellig druk weekje.

Goedemorgen zonder zorgen, maandagochtend. Ik word niet thuis wakker, maar bij mijn ouders. Ik had zondagavond weinig zin om op de fiets naar huis te fietsen in het donker en in de kou. Ik spendeerde de eerste anderhalf uur van mijn dag in de stoel van mijn moeder, met mijn MacBook en een icepack op mijn knie. Die lange duurloop van een dag ervoor was erg zwaar voor mijn knie.

Lekker ontbijtje bij mama: kokosyoghurt met zelfgemaakte granola en mango. Verder een lekkere cappuccino en een kopje thee. Prima wakker worden zo.

Op de fiets naar huis kwam ik de vlaggen van de CPC tegen, zoveel zin om komende zondag de halve marathon te lopen.

Dinsdagmiddag bracht ik een bezoekje aan mijn moeder, niet zomaar voor de gezelligheid (sorry mam), maar omdat ik foto’s nodig had voor een samenwerking. En aangezien hardlopen voor een zelfontspanner niet echt fantastisch werkt, was mijn moeder wederom de klos.

Aan het eind van de middag had ik een afspraak bij TUI, om mijn New York reis te bespreken en om gezellig even bij te praten. Mijn contactpersoon was net terug van haar zwangerschapsverlof, dus die had ik al een tijdje niet gezien.

Ook woensdag deed ik het huis van mijn ouders aan, dit keer had ik niet mijn moeders foto skills nodig, maar haar keuken (en een klein beetje bakhulp). Donderdag wilde ik een dag eten zoals New York Marathon winnares Shalane Flanagan en daarvoor moest ik drie verschillende dingen bakken. Aangezien ik zelf geen oven heb, deed ik dit maar even bij mijn ouders. Dat mijn moeder me meteen kon assisteren was natuurlijk ontzettend fijn.

Donderdag had ik heel duidelijk geen assistentie van mijn moeder toen ik een broccolisoep maakte. Damn. Echt alles zat onder de broccoli. Mijn camera – die toevallig aan stond – werkt nog steeds niet naar behoren.

Vrijdag werkte ik weer lekker vanaf de bank, in mijn New York Marathon trui die inmiddels weer schoon was. Ik heb nog steeds een icepack op mijn knie. Ik merk dat het koelen helpt, of nou ja, de pijn werd deze week beduidend minder en ik gebruik best vaak het icepack dus ik neem aan dat het icepack hier iets mee te maken heeft.

’s Avonds ben ik zowaar nog de deur uitgegaan voor een drankje in de stad samen met Tessa. Ik was blij dat ik met de auto gegaan was, want toen we naar huis wilden vielen er flinke vlokken sneeuw.

Daar had ik zaterdag – toen ik mijn laatste lange testloop voor de CPC wilde doen – nog last van. Ik vind hardlopen in de sneeuw niet perse heel erg, maar als ik een lekkere vlotte duurloop wil doen dan is dat niet echt handig. Uiteindelijk ben ik na heel veel omwegen toch naar buiten gegaan. Het startbewijs dat ik ’s middags in mijn postvakje vond was een van de grootste motivaties hiervoor.

Met ondergaande zon liep ik mijn rondje van 17,5 kilometer. Het was heerlijk. Echt heerlijk.

Zondag, gisteren, werd ik al om 6.00u wakker. Na mijn duurloop zaterdag heb ik nog lekker wat gegeten en een paar afleveringen Friends gezien, maar om 22.00u ging toch echt het licht uit. Niet gek dus dat ik om 6.00u alweer wakker werd. Niet veel later ben ik mijn bed uitgegaan, omdat mijn maag inmiddels alweer aan het knorren was.

Het grootste gedeelte van de dag spendeerde ik op de bank met schrijven van blogs en het editen van mijn video over mijn lange duurloop van de dag ervoor. Doordat ik zo vroeg was opgestaan had ik het idee dat mijn dag oneindig was. Toch was het ineens ‘voorbij’. Ik maakte nog even wat foto’s met mijn zusje voor een Instagram samenwerking en at ’s avonds ‘mama’s lasagne’ bij mijn ouders. Het was een fijne zondag.

Hoe was jullie week? En wat staat er deze week op het programma? Ik kijk nu uit naar de CPC, nog zes dagen! En over elf dagen vlieg ik naar New York, dus daar ben ik ook al voorbereidingen voor aan het treffen (lees: ik ben een wishlist aan het maken, laat me weten als jullie willen dat ik mijn wishlist met jullie deel).

Liefs,
Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. maart 5, 2018 / 13:24

  Leuk en fijne week had je ?
  Het was goed om te zien dat jij gerechten had gebakken en gekookt.nav. de recepten uit het boek van de marathon renster.
  Het is aftwklen voor jou en ik hoop dat het weer lekker is.
  Heb genoeg van alle kou.

  Aftellen voor jou….

  Xoxo

 2. Cinthia
  maart 5, 2018 / 14:12

  Wat een fijne week! En mooi dat het met je knie beter gaat! Ben heel benieuwd hoe de CPC zal gaan, ik duim voor je.

  Afgelopen week gewerkt, gestresst om scriptie, gewacht op feedback (mijn prof is niet zo goed met deadlines,haha), naar de notaris en geschaatst. Komende week staat in het teken van mijn scriptie afronden en hopelijk wat mooie rondjes rennen én toch echt eindelijk de 10 km aan tikken (afgelopen week niet echt gelopen door de kou). Ook wil ik deze week voor het eerst een heuveltraining proberen!

 3. maart 5, 2018 / 16:46

  jaaa ik ben benieuwd naar je wishlist, kom maar door :)

 4. Mirjam
  maart 5, 2018 / 19:34

  Ja, ben heel benieuwd naar je wishlist voor New York!

 5. maart 5, 2018 / 19:45

  Oh haha die broccoli! Ik ben benieuwd naar je andere bakrecepten, ziet er lekker uit. Leuk weekje heb je achter de rug!

 6. Ilse
  maart 5, 2018 / 20:02

  Mooie week zo en fijn dat je knie iets beter is. Deze week ga ik schoolopdrachten afronden en natuurlijk hardlopen!

 7. maart 5, 2018 / 20:04

  Leuke week, en gelukkig is het niet meer koud, wat heb ik ervan genoten vandaag op de fiets naar het werk. Ben na het werk bewust even naar mijn vader doorgereden, 6 km verderop, omdat ik zin had om door te fietsen en daar toch wat op moest halen.
  Ben wel benieuwd naar je wishlist! En schiet al op voor je, zalig.
  Mijn week wordt top, vlieg vrijdag, eindelijk (zo lang naar uitgekeken) voor mijn vakantie naar Florida. Zo’n zin in. Met TUI overigens :-) (meestal, hou ervan dat ze rechtstreeks op Orlando vliegen)