CPC DIARY: Wat ik deze week nog ga doen #21

Nog zes dagen tot de CPC, nog elf dagen totdat ik naar New York vlieg en nog dertien dagen tot de halve marathon in New York. Oh en nog zestien dagen tot ik weer thuis ben. Wat een domper ;-).

Toen ik gisterochtend wakker werd verwachtte ik pijn in mijn knie. Ik bedoel, ik had 17,5 kilometer gelopen de avond ervoor en in 2018 was ik daar tot nu toe iedere keer voor gestraft. Zelfs 8 kilometer had tot nu toe iedere keer consequenties. Maar het lijkt erop dat die 17,5 van zaterdagavond – met het patellabandje om mijn knie en speciale zooltjes tegen overproneren in mijn schoenen – niet heel veel schade aan heeft gericht. Nu is het natuurlijk zaak om niet meteen overmoedig te worden en deze laatste dagen voor de CPC keihard te trainen. Ik denk dat ik van relatieve rust meer profijt zal hebben.

Gisteren heb ik niet heel veel hardloopgerelateerds gedaan. Als je het vele eten niet meetelt. Ik had honger alsof ik de dag ervoor 35 kilometer had gelopen, in plaats van de helft. Ondanks de warme chocolademelk met slagroom en de drie rollen (a 8 stuk per rol) sushi die ik na afloop at, werd ik om zes uur ’s ochtends met een rommelende maag wakker. Een rommelende maag waar ik een half uur later ook gewoon echt ontbijt voor moest gaan maken.

Anyway, er valt niet veel over gisteren te vertellen en ik heb eigenlijk ook niet heel veel andere ‘wijze inzichten’ die ik op dit moment met jullie kan delen. Dus ik ga afsluiten met de dingen die ik de komende zes dagen voor de CPC nog wil doen:

– Genoeg water drinken
– Genoeg gezonde dingen eten
– Een intervaltraining voor een snelheidsprikkel (ik denk woensdag)
– Een relaxte korte duurloop op vrijdag
– Naar de fysio om mijn bekken recht te laten zetten
– Op tijd naar bed
– Geen alcohol (drink ik sowieso nog niet echt)
– Mijn handen extra vaak wassen (wil niet ziek worden)
– Mijn ‘race day’ outfit uitzoeken
– Gelsnoepjes kopen
– Rietjes kopen (daar drink ik altijd mijn water mee)
– Mijn haas van de CPC nu eindelijk mailen (sorry Erik, ik weet niet waarom ik het steeds vergeet)

Dat was het volgens mij. Heb er zoveel zin in. Hoop ook dat de weergoden ons goed gezind zullen zijn. Hou nauwlettend het weerbericht in de gaten. Op dit moment zegt Weeronline 12 graden en regen en mijn iPhone App zegt 11 graden en zon. Ik ben heel benieuwd wat het uiteindelijk zal zijn.

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

5 Reacties

 1. maart 5, 2018 / 10:44

  Ik heb bijna hetzelfde lijstjes (op de gelsnoepjes en de haas na) wat het ook wordt ik heb de broek al in gedachte (driekwart) al twijfels ik ook nog wel, maar ik denk dat driekwart goed genoeg is.

 2. Manouk
  maart 5, 2018 / 10:45

  Hi Annemerel,
  Ook ik ga aanstaande zaterdag de CPC lopen. Wat verwacht jij met deze weersvoorspelling te dragen? Een longsleeve? Of een korte mouwen shirt? Of komt hier toevallig nog een blog over?

  Veel succes nog deze week!

  Groetjes,
  Manouk

  • Manouk
   maart 5, 2018 / 10:46

   Ik bedoel zondag natuurlijk…

 3. maart 5, 2018 / 10:46

  Wat fijn dat je zo weinig last had van je knie na de tocht van 17,5km. Hopelijk blijft dat ook zo! Heel veel plezier in New York succes met de halve marathon!

 4. Ilse
  maart 5, 2018 / 14:36

  Mooie lijst voor deze week. Gelukkig niet meer in het koude weer.