DIARY: Week #5

De eerste helft van afgelopen week was een droom. Eentje waarbij ik meerdere keren per dag heel bewust besefte dat dit wel een klein beetje bijzonder was. En ook de rest van de week was niet slecht hoor, maar de dagen na een wintersport vallen eigenlijk altijd een klein beetje tegen omdat er gewoon niets zo leuk is als wintersport.

Good morning! Wakker worden met dit uitzicht is absoluut niet verkeerd. Ik ben tot en met donderdag in Krimml (Zillertal Arena) en slaap in de Stadl Lofts. Vanaf ons balkon kijken we uit op Königsleiten. Het belooft een mooie dag te worden.

Dit is waarschijnlijk de slechtste groepsfoto ooit, staat er iemand echt goed op? Ik ben in Oostenrijk met een groep bloggers. Naast vier Nederlandse bloggers, zijn er ook bloggers uit Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland.

Deze warme chocolademelk met slagroom op de piste smaakte heel erg goed.

Na een dag skiën mogen we mee met de de pistebully die de pistes voor de volgende dag alvast weer netjes aan het prepareren is.

De volgende dag in de lift, de mooi geprepareerde piste aanschouwend. Het belooft wederom een mooie (en zonnige) dag te hebben.

Na een paar uurtjes skiën is het tijd voor een korte pauze bij Platten Alm, ik bestel een Apfelstrudle en warme chocolademelk met slagroom. Ik lig op een heerlijke stoel en de zon doet zijn werk. Ik voel me zielsgelukkig.

Op woensdagochtend ontbijten we met de groep bovenop een berg van ruim 2300 meter. We eten (half bevroren) broodjes zalm, drinken Prosecco en vruchtensap en het enige dat ik wederom kan denken is… wauw. Waar heb ik dit aan verdiend?

De lunch ’s middags was iets minder idyllisch maar de curryworst smaakte ontzettend goed. Groot respect voor iedereen die plantaardig eet op wintersport, volgens mij blijft er dan niet veel meer over dan wat sla en frietjes met ketchup.

We sloten de woensdag af met skiën met maanlicht. Alsof die dag nog beter kon…

Het mooie van wintersport vind ik dat hoewel je misschien vijf a zes uur per nacht slaapt en de hele dag druk bezig bent, de berglucht er toch altijd wel weer voor zorgt dat je semi-fris-en-fruitig wakker wordt. Ik bedoel, zoals op die foto links word ik in Nederland na negen uur slaap nog niet wakker hoor.

Donderdag stond er onder andere rodelen op het programma. Het sneeuwde hard, het zicht was slecht, maar het was mega leuk en ik heb het overleefd (belangrijkste!)

Van de champagne ontbijtjes bovenop de piste naar de erwtensoep in regenachtig Nederland. Dit was het enige dat ik nog in huis had en ik was vrijdag, de dag nadat ik thuis was gekomen, veel te ‘uitgeput’ om ook maar te denken aan de supermarkt. ’s Avonds at ik daarom sushi in bed, want naar de supermarkt lopen was wederom uitgesloten.

Zaterdag heb ik mijn appartement wel verlaten, ik had een date met mijn moeder en zusje in de stad. Roos had nieuwe hardloopschoenen nodig (hebben we gekocht!) en het was tijd voor weer van vitamientjes voor mij. Bij SLA at ik de salade van de maand, samengesteld door The Green Happiness. Deze salade is onder andere met courgette spaghetti, pompoen, paddenstoelen, broccoli en quinoa (ik nam linzen in plaats van quinoa omdat quinoa en mijn darmen geen match made in heaven zijn, linzen trouwens ook niet, maar alles beter…)

En zondag, gisteren, liep ik voor het eerst in een week tijd weer hard. Het skiën heeft mijn knie niet heel veel goeds gedaan, maar het voelde zondag goed genoeg om een rondje te lopen. Ik liep in totaal 17,5 kilometer. Het ging niet heel hard en ik moest halverwege stoppen omdat mijn darmen me wederom in de steek lieten, maar het was toch fijn om even lekker uit te kunnen waaien. Helaas deed mijn knie na het lopen weer heel veel pijn, maar vandaag (maandagochtend) gaat het gelukkig alweer een stuk beter. Morgen afspraak bij de fysio, kijken wat die er dit keer van zegt.

Deze week helaas geen witte bergen, schnitzels en curryworsten en Alm Dudler voor mij, maar weer even ‘normaal’ doen. Alhoewel… donderdagmiddag ga ik naar Brussel, op bezoek bij Carlissa, die nog precies twee weken in Brussel woont voordat ze weer terug naar Den Haag verhuist. Het is dit weekend alweer precies een jaar geleden dat ik dat voor het laatst deed, dus het werd hoogtijd. Nu al heel veel zin in. Wat staat er bij jullie op het programma vandaag?

Liefs,
Annemerel

Delen:

6 Reacties

 1. Lode
  februari 5, 2018 / 14:32

  Hoi Annemerel!
  In België verkopen ze Almdudler in de grootwarenhuizen van Delhaize. Misschien kan je even binnen springen als je in Brussel bent! Zo kan je toch nog genieten van een stukje Oostenrijk…

 2. Ilse
  februari 5, 2018 / 20:05

  Leuk vooruitzicht! Deze week werken en bezig met een project op school.

 3. Isabel
  februari 8, 2018 / 10:43

  Hoi Annemerel,

  Wat doe jij ’s nachts met je haar?
  Los, een knotje, of een vlecht?

 4. julie
  februari 8, 2018 / 10:52

  Ik duim voor je dat de knie snel weer beter wordt hoor!

 5. februari 12, 2018 / 00:34

  Dit lijken me van die weken waarin je blij bent dat je weekoverzichtjes maakt omdat het gewoon een perfecte week en een perfect geheel was.

  • Annemerel
   Auteur
   februari 12, 2018 / 07:40

   EENS!