VIDEO: Zo voorkom je hardloopblessures

Vandaag is het tijd voor mijn tweede video in mijn #getfitwithannemerel serie. In mijn eerste video gaf ik tips om te beginnen met hardlopen en het dit keer wel écht vol te houden, dit keer gaan we het hebben over blessurepreventie. Want als je eenmaal in die lekkere hardloopflow zit, is niets vervelender dan een blessure. In deze video laat ik je een aantal oefeningen zien die er voor zorgen dat je spieren sterker worden en blessures minder kans maken.

Ik daag mezelf (en jullie uit) om de routine uit deze video in de maand februari minstens 2x per week te doen. Wie doet er mee?! Ook als je nergens last van hebt is het een goed idee om deze oefeningen te doen, voorkomen is immers altijd beter dan genezen.

Benieuwd naar de kleding in deze video? Die shop je via de actiepagina van Actiecode.nl

Liefs,
Annemerel

Deze video is in samenwerking met Actiecode.nl & Nike.

Delen:

5 Reacties

 1. Ilse
  februari 4, 2018 / 14:07

  Goed plan van de oefeningen, ik doe mee!

 2. julie
  februari 5, 2018 / 10:59

  ik ook!

 3. Annemerel
  Auteur
  februari 5, 2018 / 13:35

  Yeaaahh leuk meiden! Ik ga vanmiddag de oefeningen weer doen. Promised!

 4. Lode
  februari 7, 2018 / 08:40

  Kan het kwaad om zo’n oefeningen elke avond te doen (bvb elke avond 10 minuten)? Of is het ook voor zo’n oefeningen aan te raden om rustdagen in te lassen?

  • Annemerel
   Auteur
   februari 7, 2018 / 08:48

   Hi Lode, ik denk dat je dit prima iedere avond 10 minuutjes kunt doen. Mocht je merken dat je lichaam het zwaar heeft kun je altijd nog bepalen om een rustdag te nemen. De oefeningen zijn niet heel erg zwaar, vooral doordat je je eigen lichaamsgewicht gebruikt.