DIARY: Week #21

Mijn laatste week voordat ik begon aan mijn 16 weken project. Ik had me voorgenomen om rustig aan te doen, zodat ik me goed kon voorbereiden op de halve marathon van zondag en rustig van start kon gaan met al mijn wilde plannen deze week, maar het liep net iets anders.

Ik had maandag eigenlijk een afspraak om de hele dag video’s te maken bij mijn huidtherapeut Annelijn van Ierland, dit kon helaas niet doorgaan dus had ik ineens ‘vrij’. Het was tweede pinksterdag dus ik was niet de enige met een vrije dag. Mijn tijd besteedde ik goed trouwens. Eerst met een training van 2,5 uur op de baan en in het krachthonk, daarna in mijn bikini in de tuin van mijn ouders. En oja, er werd ook nog een auto gewassen (niet door mij).

Dinsdag had ik om acht uur een meeting in Amsterdam. Omdat ik altijd bang ben om te laat te komen was ik er al om kwart over zeven, netjes op tijd dus. Mijn afspraak was met mijn voedingsdeskundige Saraï Pannekoek bij SLA, we bestelden een lekker ontbijtje en bespraken dingen voor mijn boek. Omdat ik ’s middags weer een afspraak in Amsterdam had besloot ik meteen maar te lunchen bij SLA, ik ging voor een super gezonde salade met bloemkool, hummus, avocado, tomaat, wortel, linzen en parelgort. Ik was duidelijk heel erg geïnspireerd door het gesprek met Saraï.

Mijn tweede afspraak van de dag was bij het CPNB, we namen een video op voor een campagne die deze zomer live gaat. Het is totaal niet awkward hoor, om in de spotlights te staan terwijl zes man de ogen op jou gericht hebben. Zodra de campagne live is zal ik deze natuurlijk met jullie delen.

En toen was ik ineens in München. Mijn trainer is niet alleen trainer bij Olympus 70, hij traint ook de kinderen van de Amerikaanse school in Wassenaar en die hadden hun eindtoernooi in München. Ze zochten nog een extra begeleider en aangezien ik – op rust houden na – toch geen afspraken had staan, besloot ik mee te gaan. Was absoluut geen verkeerde keuze.

Ook woensdag, deze proefcover zit in mijn mailbox. Ik kan je nu alvast verklappen: deze ondertitel is inmiddels geschrapt en de foto wordt natuurlijk ook nog gewijzigd (deze foto is afkomstig uit mijn vorige boek).

Donderdag, na een dag langs de atletiekbaan is het tijd voor avondeten. Ik ben zo blij met het spijkerjasje dat ik in Parijs gekocht heb. Ik ben eveneens erg blij met de pizza met buffelmozzarella die ik besteld heb. Dat mijn glas Aperol Spritz hier leeg is, daar was ik op dat moment waarschijnlijk iets minder content mee.

Zowel donderdag als vrijdagochtend ben ik gestart met een lekkere morning run om half zeven ’s ochtends langs de Isar (rivier). Zo’n fijne manier om je dag te beginnen. Ook erg fijn om je coach bij je te hebben in het buitenland. Best een luxe, eigenlijk.

Vrijdagavond vlogen we weer terug naar Nederland en wie waren daar op München Airport, Frank en Mike! Mijn lieve vrienden van Ski Informatie! Op welke plek is de kans dat je reisvrienden tegenkomt het grootst? OP HET VLIEGVELD NATUURLIJK!

Zaterdag, home sweet home. Ik doe even een doorpas voor mijn hardloopoutfit voor de halve marathon. Ik draag de nieuwe Nike Vaporfly 4% die ik bij Run2Day heb besteld. Dit is de schoen waar onder andere Kipchoge en Shalane Flanagan hun marathons op gewonnen hebben. En nu heb ik ze dus ook aan mijn voeten. Ik vind ze zo ontzettend lekker zitten dat ik ze het liefst voor iedere run aantrek, maar dat is een beetje zonde voor de zool, die is namelijk nogal kwetsbaar. Alleen wedstrijden en baantrainingen dus. Ik heb trouwens een kortingscode van Run2Day, met de code ANNEMEREL ontvang je 20 euro korting op hardloopschoenen (dit is niet gesponsord, ik heb de schoenen zelf betaald).

Om elf uur ga ik naar buiten voor een kort rondje loslopen. Het is dan al lekker warm, goed om te wennen voor de volgende dag.

’s Middags ga ik langs mijn ouders, waar ik mijn zusje als een van de eerste het voorwoord van mijn boek laat lezen. Er is niemand kritischer dan Roos, dus ik vind dat altijd redelijk spannend als zij iets leest.

We eten ’s avonds een heerlijke pasta met een caprese salade en zalm van de barbecue, perfecte zaterdagavond.

Op zondagochtend sta ik al om half zeven buiten voor een mini rondje loslopen. Heerlijk wakker worden.

Daarna mag ik aangebrande bananenpancakes eten. Ik was ze een beetje vergeten uit de pan te halen.

Vlak voor de start loop ik ook nog even los, samen met mijn favoriete supporter op de fiets.

Yeaahhh we did it. Geen PR, maar met slechts 17 seconden van mijn persoonlijke record verwijderd ben ik – in deze omstandigheden – zeker niet ontevreden. Mijn vader liep ook lekker, totdat hij na achttien kilometer ineens helemaal ‘klaar’ was. Hij liep drie minuten boven zijn PR, net boven de twee. Balen, maar er zijn altijd meer halve marathons.

Op succes moet gedronken worden (hier nog wel, de komende zestien weken zal ik het iets rustiger aan moeten doen). Met een biertje én met een door mijn moeder in elkaar gedraaide Scroppino (zo lekker!). Het recept voor de Scroppino deel ik deze week, mijn moeder gaat namelijk de komende zestien weken iedere week een recept delen. Belangrijkste vereiste: het moet iets zijn dat ik HEEL erg lekker vind. Nou, deze Scroppino kwam in ieder geval door de ballotagecommissie.

Hebben jullie ook een fijne week gehad? Wat staat er bij jullie deze week op het programma?

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. Jaylinn
  mei 29, 2018 / 13:04

  Leuk! Waar is je bikini van? Hij is leuk!

 2. mei 29, 2018 / 13:31

  Hey Annemerel!

  Leuk om te lezen, ik was je even uit het oog verloren afgelopen jaar, maar ben je weer lekker aan het volgen, vind dat je gezellig schrijft!

  (En ergens spookt dankzij jou het hardlopen weer door mijn hoofd, heb net 3 km afgelegd ?)

  Maar ik heb een brandende vraag: waar is je Apple Watch gebleven?

  Groetjes!
  Anne

  • Annemerel
   Auteur
   mei 29, 2018 / 18:01

   Wat leuk dat je weer begonnen bent met lopen!

   Ik heb nu een Garmin Fenix 5s, maar twijfel over een nieuwe Apple Watch 3 (met GPS en belfunctie, zodat ik mijn iPhone met hardlopen niet hoef mee te nemen).

   • mei 30, 2018 / 17:57

    Ja precies! Ik loop nu met een watch 2 en airpods, werkt heerlijk en geen telefoon nodig. (Maar ik ben trouwens binnen een half uur weer thuis, kan me voorstellen dat jij graag de mogelijkheid hebt om te bellen)

   • Nancy
    juni 1, 2018 / 15:16

    Haha ik vroeg me dit ook al af!! Mocht je de andere nog willen verkopen dan houd ik me aanbevolen :)

    Groet
    Nancy!

 3. Eline
  mei 29, 2018 / 14:44

  Komt er nog een race review van leiden?

  • Annemerel
   Auteur
   mei 29, 2018 / 18:00

   Morgen!

 4. mei 29, 2018 / 14:53

  Superleuk dat je mee kon naar Munchen! Lekker veel reisjes de laatste tijd :) En die cover vind ik juist heel erg leuk eigenlijk qua kleurstelling en met die pose (aangezien die wel enigszins kenmerkend is voor jou) haha.

 5. Ilse
  mei 29, 2018 / 15:11

  Wat een leuke week zo! Komen er ook nog vlogs van je avonturen in München?

 6. Michelle
  mei 29, 2018 / 15:17

  Super leuk dat je moeder recepten gaat delen!

 7. Marieke
  mei 29, 2018 / 17:46

  Topatleet recepten? :-)

 8. Joyce
  mei 30, 2018 / 08:51

  Wat een leuke week en wat heb je een super mooi shirtje aan bij de Leiden Marathon. Is dat van Nike? Ben namelijk op zoek naar een goed sluitend shirtje ;)) Reepten van je moeder zijn altijd
  welkom!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 30, 2018 / 08:54

   Yesss hij is van Nike, huidige collectie!