DIARY: Week #17

Afgelopen week namen we afscheid van de kortstondige zomer in april. Ik beleefde mijn eerste Koningsdag, reed naar Den Helder voor een shoot met een vriendin en liep veel (en lekker) hard.

Afgelopen week begon wederom zonnig. Tijdens een wandeling naar mijn supermarkt werd ik zo gelukkig van alle bloesem die in bloei stond. Ik heb het nog niet gecheckt, maar ik heb zo’n vermoeden dat als ik straks wederom naar de supermarkt wandel, er weinig van die mooie roze bloesem over is na al deze wind en regen van de afgelopen 24 uur.

’s Middags ga ik naar Den Helder, naar Ashley. We gaan (onder andere) foto’s maken, maar ik heb gewoon GEEN zin in foundation, in plaats daarvan zet ik alleen mijn wenkbrauwen een beetje aan en gebruik ik wat mascara. Wat een klein beetje zon al niet met een mens kan doen, als ik dit vier weken geleden gedaan had, had ik mezelf niet in de spiegel willen zien.

Het is heerlijk rustig op het strand van Den Helder! Rechts zie je een preview van de shoot.

Dinsdag kwam er een pakketje binnen van Nike. Ik weet dat ik genoeg hardloopkleding heb en ik weet dat ik eigenlijk op ‘budget’ zou moeten zijn, maar ik kon het toch niet laten wat voor de zomer te bestellen. Ik had een 30% kortingscode (omdat ik een aantal keer op zondag heb hardgelopen met de Nike+ App kreeg ik die code ineens in mijn mailbox, overigens loop ik gewoon met mijn Garmin, maar mijn statistieken worden ook nog naar Nike+ doorgestuurd). Laat die zomer nu maar (terug) komen.

’s Avonds deed ik een intensieve training waarvan ik aanvankelijk dacht dat het me nooit zou gaan lukken. Niets bleek minder waar en dat gaf zo’n ontzettend goed voel.

Woensdag liet ik bloedprikken, het stond eigenlijk pas voor donderdag op mijn to-do-lijst, maar ik merkte dat ik eigenlijk nergens meer echt van kon genieten want de hele tijd dacht ik ‘oh ja bloedprikken’. Dus ik besloot woensdagmiddag maar gewoon de stoute schoenen aan te trekken en gewoon het ziekenhuis binnen te lopen. Het ging dit keer echt super goed, het was mega snel gefixt, ik hoefde niet te wachten en ik had eigenlijk zoiets van ‘misschien moet ik iedere dag bloed laten prikken, dan krijg ik niet de kans om hier zenuwachtig voor te worden’.

Op weg naar de supermarkt had ik mijn redacteur aan de telefoon, we hebben nog geen titel voor het boek en die hebben we deze week wel echt nodig. Ik grapte dat ik daar Aperol Spritz voor nodig zou hebben. Toen ik zag dat de Aperol in de bonus was, zag ik dat als een teken, natuurlijk. Helaas is er ook na het drinken van een Aperol Spritz nog geen titel. Shit.

Vinden jullie dat ik een nieuwe Levi’s 501 boyfriend jeans mag kopen? Ik heb het idee dat die van mij ontzettend is uitgelopen, want hij zakt continu af. Ik ben misschien wel iets afgevallen de afgelopen weken, maar om heel eerlijk te zijn was mijn broek daarvoor al aan de ruime kant. Maar ik vind dit model ZO leuk.

Ik had woensdag een rustdag, maar de zon scheen, dus besloot ik na het eten voor een avondwandeling te gaan. Dat was heerlijk.

Mijn ontbijt is nog steeds hetzelfde, voor degenen die zich het afvragen. En op het moment van schrijven (maandagochtend 8:02) kan ik niet wachten om dit weer voor mezelf te maken. Wat me tegenhoudt? Er ligt niets in de koelkast en ik wacht tot de supermarkt zijn deuren opent, haha.

Mijn vlog-camera museum. Over een paar weken vier ik mijn driejarig YouTube jubileum. Iemand suggesties?

Had ik deze verdiend? Ja. Nog voor het bloedprikken. Ik vind de Poké Bowls bij Ohana (Prinsenstraat) echt de lekkerste die er zijn. En dit blijkt dus echt een prima maaltijd voor het hardlopen te zijn. Want mijn training ging (tweeënhalf uur later) echt super goed.

Mijn horloge was zo onder de indruk dat ‘ie zei dat ik aan het ‘peaken’ ben. Nog vier weken tot de halve marathon in Leiden.

Koningsdag! Nooit eerder vierde ik Koningsdag, maar nu heel spontaan wel. Ik trok een paar oude oranje Nikes aan en ging naar het Kralingsebos Festival. Ik vond het heel gezellig met Carlissa en de rest van de meiden, maar het festival vond ik eigenlijk een beetje een domper. Ik dacht… als dit Koningsdag is, als dit festivals zijn, dan heb ik de afgelopen jaren niets gemist. Maar ik lees nu overal op internet dat er mega veel klachten over het festival zijn binnengekomen, dus ik denk dat dit festival niet heel erg representatief is voor zowel Koningsdag als festivals.

Ik ben op Koningsdag lekker nuchter gebleven, dus had zaterdag absoluut geen kater. Voelde me wel een beetje brak, want negen uur in de kou en regen staan doet natuurlijk wel iets met je. Toch ben ik fit genoeg om een rondje van 8 kilometer te lopen. De opdracht was een rustig herstelloopje, maar het ging gewoon allemaal net iets sneller dan gepland. Oeps.

Zondagochtend had ik weer een training, dit keer in een recreatiegebied bij Delft samen met de groep waarmee ik sinds deze maand train. Het was een intensieve training waarin we snelle tempo’s afwisselden met rust. ’s Middags had ik het kraamfeest van Aranka in Rotterdam en toen ik om kwart over zes boodschappen wilde gaan doen (want de koelkast was dus leeg), was de supermarkt gesloten. SHIT. En ik was er speciaal naartoe gereden (was speciaal naar een XL gereden). De supermarkt bij mij in de buurt bleek ook gesloten te zijn en toen zat er nog maar een ding op… McDonalds. Ik heb het wel beschaafd gehouden, een medium friet en een McKroket.

En zo sloot ik mijn weekje af. Komende week is mijn laatste volledige week in Nederland, volgende week woensdag vlieg ik naar Mallorca. Daarna ga ik nog een weekend naar Parijs en dan is het alweer tijd voor de halve marathon in Leiden. EN DAN IS HET TIJD VOOR MIJN BOEK PROJECT. So little time, so much to do dus. Maar nu eerst: boodschappen. Ontbijten. En oh ja.. die titel voor mijn boek…………

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. Krista
  april 30, 2018 / 13:12

  Jeumig wat een platte buik! Goed hoor! Ik heb wel interesse in die broek als je hem kwijt wilt ;)
  En fijn dat je je draai gevonden hebt bij de nieuwe trainingsgroep, klinkt leuk!

 2. Britt
  april 30, 2018 / 14:13

  Van mij mag je zeker een nieuwe broek kopen, heb je wel verdiend!

 3. Marije
  april 30, 2018 / 16:17

  Waarom noem je je nieuwe boek niet gewoon “Annemerel?”
  En kan niet wachten tot ie uitkomt, je boeken lezen zo fijn weg!

  • Annemerel
   Auteur
   april 30, 2018 / 18:49

   Hahaha, ja goed idee. Maar dekt de lading niet helemaal ;-). Kan jij natuurlijk ook niet weten, want ik ben super vaag.

   • Marije
    mei 1, 2018 / 17:04

    Een heeeeele kleine iniminie sneak peak?! ;-)

 4. Fred
  april 30, 2018 / 18:06

  Kopen die broek!! Je hebt hem verdiend!!
  Enne… ik ben erg goed in het bedenken van koppen en titels, maarrrr… dan moet ik wel weten waar het boek precies over gaat ?

 5. Ilse
  april 30, 2018 / 19:29

  Het word tijd voor een nieuwe dus ja kopen. Leuke planning zeg voor de komende tijd!

 6. Bridget
  mei 1, 2018 / 08:04

  Hi,

  Heb je misschien een linkje naar die jeans? Vind hem echt super tof! :-)

 7. Marion
  mei 1, 2018 / 09:55

  Koop die nieuwe broek! als je erin woont is het een capsule-wardrobe-essential en die moet wel lekker passen natuurlijk.

  Succes met het bedenken van een titel! (Heeft Roos geen goed idee?)