DIARY: Week #14

De eerste zonnestralen & eten. Heel veel lekker eten. Zoals gewoonlijk.

Goedemorgen, tweede paasdag, ik had eigenlijk boodschappen moeten doen vandaar de ontbrekende wrap bij mijn ontbijt. Maar goed, mijn scrambled eggs met avocado smaakte ook heel lekker bij mijn ontbijt.

We maken even een sprongetje naar maandagavond, toen ik eigenlijk wel blij was dat ik niet mega veel ontbeten had, want er stonden twee desserts op het menu. Ik weet eigenlijk niet meer waarom ik zo in de camera keek. Volgens mij dacht ik hier… ga ik echt twee desserts eten?! En mijn vader dacht TUURLIJK doe ik dat.

Dessert 1 op links: een limoncello taart van mijn moeder. Ontzettend lekker. Mijn moeder gaat het recept met jullie delen :)

Dessert 2 op rechts, een citroen merengue taartje, niet van de Franse bakker, maar van mijn schoonzusje. Erg goed geslaagd.

Dinsdagochtend had ik een afspraak bij de Sportcampus in het Zuiderpark, ik was daar nog niet eerder geweest en was redelijk verrast door het grote glanzende dak van het gebouw. Ik was hier voor een afspraak met een sportarts. Binnenkort ga ik weer een sporttest doen om te kijken hoe fit ik ben.

Verder was dinsdag een weinig productieve dag, ik besteedde veel te veel tijd aan het kijken van Grey’s Anatomy.

Ik maakte dinsdagavond deze heerlijke risotto met paddenstoelen. Ik baseer hem iedere keer op mijn ‘basis’ recept, maar doe toch eigenlijk altijd ook wel weer iets anders. Zo gebruikte ik dit keer fond voor mijn bouillon in plaats van bouillon blokjes en dat gaf dus een stuk meer smaak.

’s Avonds keek ik de documentaire over de Boston Marathon. Echt een aanrader, hij staat op iTunes (huren voor €3,99). De Boston Marathon blijft een van mijn mooiste hardloopherinneringen. Op deze schoenen liepen de lopers begin 20ste eeuw. Demping? Welke demping?

Woensdag lunchte ik met Carlissa in de stad. Zo grappig, voor dit broodje avocado met een gekookt eitje betaal je dus €4,50. Dat is absoluut niet gratis, maar net terug uit New York, lijkt het daar bijna wel op. Daar betaal je gerust vijf dollar voor een ei als supplement (en dan betaal je dus 12 dollar voor de toast).

Is het erg dat ik tegenwoordig ook eiwitrepen als tussendoortje eet? Deze van Snickers is mijn favoriet.

Nog steeds zo blij met mijn roze muur. Ik weet niet hoe ik het vier jaar zonder schilderen aan de muur heb kunnen volhouden.

Donderdag deed ik weer een training op de baan. Dit keer niet bij Haag Atletiek, maar bij Olympus 70 in Naaldwijk. To be continued…

Hoe leuk is deze trui van H&M? Hoe erg heb ik deze niet nodig? Hoe debiel zou het zijn als ik een trui met California erop kocht terwijl ik daar zelf nog niet eens geweest ben? Ik heb hem laten hangen.

Zaterdag was het eindelijk tijd voor mijn lievelingsactiviteit. In de zon zitten en eten. Ik maakte een heerlijke guacamole, we trokken er een zak nachos bij open en dronken voor de gelegenheid een glas wijn. We = mama & ik.

Zondag spendeerde ik een groot gedeelte van mijn dag langs het parcours van de Rotterdam Marathon. Eerst bij Slinge en daarna bij Blaak. Heel veel mensen rond 28 kilometer al zien sterven, het was ook gewoon veel te warm om hard te lopen, in april. Het gros van de marathonlopers deed drie weken eerder de laatste lange duurloop, toen lag de gevoelstemperatuur ver onder nul. Nu was het ineens 23 graden, dat is heftig. Iemand die hier niet last van had – of dat in ieder geval niet liet blijken – was Kenneth Kipkemoi, die in 2.05.44 als eerste over de finish kwam. Knap. Heel knap.

Ik sloot mijn dag wederom af bij mijn ouders. Zoals dat hoort op zondag. Ik hing aan een klimrek om te kijken of ik dat überhaupt zou kunnen (5 seconden) en at een lekkere verse pasta bolognese. Prima afsluiter van een meer dan prima zondag.

Hoe was jouw week?

Liefs,
Annemerel

Delen:

11 Reacties

 1. xAmberc
  april 9, 2018 / 12:23

  Ik was gisteren ook in Rotterdam. Ik stond vlak voor de brug op de terugweg ongeveer bij kilometer 26/27. Super gaaf om is in het echt te zien. Heerlijk genoten van het zonnetje!

 2. Vera
  april 9, 2018 / 13:06

  Fijne week heb je gehad! Ik krijg altijd zo’n knus gevoel als ik je verslag van de weekenden bij je ouders lees :) Als beginnen student ging ik nog elk weekend naar huis, nu ongeveer één tot twee keer per maand. Ik doe dan altijd dezelfde dingen als dat jij doet: samen eten, relaxen, hardlopen, sport kijken… echt lekker weekend vieren!

 3. Linda
  april 9, 2018 / 16:27

  “Hoe debiel zou het zijn als ik een trui met California erop kocht terwijl ik daar zelf nog niet eens geweest ben?” Het kan ook een streeftrui worden. ;o)

 4. april 9, 2018 / 16:41

  Ik heb op tv een stukje gekeken van de marathon; omdat ik in de buurt van Rotterdam woon herken ik heel veel van het parcours en dat vind ik erg leuk om naar te kijken!
  Ik vond het zó knap van Kipkemoi! Een debutant en dan met dít weer zo’n tijd lopen, wauw!

 5. Yamina
  april 9, 2018 / 16:48

  Ik heb je compleet gemist! En dat terwijl mijn focus alleen op het publiek was haha. Tof dat je kwam kijken!

 6. Suuz
  april 9, 2018 / 16:56

  Mijn hele week bestond vooral uit het kijken van Grey’s…. ik loop achter en heb deze serie nog noooit gezien, wel vaak over gehoord.. nu 30 weken zwanger dus moet wat meer rust nemen.. een week geleden toch maar begonnen aan aflevering 1 seizoen 1… ik ben inmiddels einde seizoen 3!! VERSLAAFD!!!!!! Maar ik moet nu al huilen omdat ik weet dat Derek dood gaat…..
  IK TREK DAT NIET met deze zwangerschapshormonen.. !! Waarom laten ze hem doodgaan!!!!

 7. Joanka
  april 9, 2018 / 18:30

  Hoe heet die docu over de Boston Marathon? Ik kan hem nog niet vinden op iTunes?

  • Joanka
   april 9, 2018 / 18:32

   Laat maar, toch gevonden??

 8. april 9, 2018 / 20:13

  Leuk dat je in Rotterdam was! Volgens mij was de temperatuur goed voor de sfeer onder de toeschouwers heel goed maar voor de lopers inderdaad minder. Ik vond fietsen al bijna warm zondag, laat staan hardlopen terwijl je de temperaturen niet gewend bent.

 9. Ilse
  april 10, 2018 / 22:11

  Leuke week zo met die verschillende activiteiten.

 10. Jen
  april 16, 2018 / 18:47

  De atletiektraining doe je die nu standaard bij Olympus? Ik train daar ook (met de beginners weliswaar) maar ook op de baan. Wel grappig om te zien dat jij daar ook traint. Die week was ik er niet anders had ik je zeker gespot!
  Deze week trainen we op locatie dus geen baan. Ben niet snel (loop pas 1 1/2 jaar hard) maar heb er lol in en blijf geïnspireerd door diverse Hardloopblogs.