BUDGET TALK: Holidays #2

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, op vakantie is op je geld letten een stuk minder makkelijk dan in Nederland. Iedere uitgave opschrijven is gewoon niet leuk (ik bewaar wel alle bonnetjes trouwens, of nou ja, mijn moeder). En ik heb ook gemerkt, als ik eenmaal een dingetje gekocht heb, is het volgende dingetje een stuk makkelijker gekocht. Een beetje hetzelfde als met een glas wijn, als er een glas gedronken is, is de stap naar dat volgende glas een stuk sneller gezet. Toch ben ik nog niet helemaal van het (budgettaire) pad.

We verblijven hier op Mallorca in een hotel met half-pension (Het TUI Blue Rocador in Cala d’Or), dat houdt in dat ontbijt en avondeten inclusief zijn. Alleen voor onze lunch moeten we dus zelf zorgen. En dat lunchen kun je hier op Mallorca heel goed voor een redelijke prijs. We zijn iedere dag tussen de tien en vijftien euro per persoon kwijt. Valt best mee toch? Verder hoeven we niet veel geld aan eten en drinken uit te geven, we halen flessen water en bananen bij de Spar en drinken ’s avonds vaak een kop koffie op een terras, maar dat zijn ook de kosten niet (2 euro voor een cortado).

Maar gisteren in Palma ging ik wel even ‘los’. We waren bij ZARA en een kwartier lang ging het hartstikke goed. Als ik alleen was geweest, was ik waarschijnlijk met lege handen de winkel uitgelopen, maar mijn moeder keek wat aandachtiger naar alle kleding (lees: ze bekeek IEDER kledingstuk aandachtig), dus ik moest mijn tijd doorkomen. Toen zij ging passen, besloot ik ook maar wat dingetjes te passen. ‘Helaas’ vond ik die dingetjes ook nog eens heel erg leuk staan en toen mijn moeder ook nog zei dat het ‘geen geld’ was en het ‘zo ontzettend leuk stond’ vergat ik even dat ik op budget was. Ik rekende €54,90 voor een shirtje en een jurkje af. Niet de hoofdprijs, maar als ik nu ga nadenken of ik het echt nodig had…..

Ik kocht wel iets wat ik daadwerkelijk nodig had, lingerie bij Intimissimi. Zij maken de fijnste naadloze onderbroekjes. Voor iedereen die zich afvraagt wat ik draag tijdens het hardlopen, nou die broekjes dus. Mijn wasmachine lijkt die dingen echter op te eten, dus het was tijd voor een paar nieuwe. Voor drie broekjes rekende ik €16,90 af. Ik kan dit volledig voor mezelf verantwoorden.

En nu volgt een impulsaankoop, zo’n aankoop die ik alleen kan doen op het moment dat ik al geld aan het uitgeven ben. Ik kocht een nieuwe zonnebril van Oakley. Als je mijn vlogs vorige week gezien hebt, heb je misschien gezien dat mijn geliefde Oakley zonnebril op beide glassen bekrast is. Ik dacht dat er iets op zat, dus ik begon te krassen met mijn nagels. Had ik nooit moeten doen, want ik maakte het alleen maar erger. Nu zitten er dus twee zwarte vlekken in het midden van beide glazen. Zo zonde. Ik vind deze bril super fijn. Hij is licht, staat sportief, ik kan er mee hardlopen, hij is leuk voor na het hardlopen, het is de ideale zonnebril voor op wintersport…

Ik baalde dus best wel dat ik hem gesloopt had. Maar dat hoeft nu dus niet meer, want je begrijpt het waarschijnlijk al… ik heb een nieuwe. Dit keer geen witte met rode glazen, maar een doorzichtig montuur met blauwe glazen. Het enige ‘slimme’ aan deze aankoop is dat hij van €129,- naar €99,- was afgeprijsd. Maar dan nog… misschien had ik hier iets langer over na moeten denken?

‘Overwinningen’ die ik gisteren in Palma wel maakte? Bij Maje was het sale en ik zag een heel schattig zwart jurkje, in mijn maat, voor de halve prijs. Ik kocht hem niet, want ik dacht… ik heb best wel wat zwarte jurkjes in mijn kast hangen. De super mooie pantalon die ik zag hangen (30% korting) liet ik ook hangen onder het mom van ‘iedereen loopt in een donkerblauwe broek met rode streep, deze is misschien wel beter van kwaliteit, maar wie – behalve ikzelf –  ziet nu echt het verschil tussen een broek van 180 euro en een broek van 20 euro. Goed, ik zou graag willen dat de lijst met overwinningen groter was, maar dat is niet het geval.

Deze vakantie is bijna ten einde, er staat geen tripje naar Palma meer op het programma, dus ik denk dat het goed moet komen de laatste 36 uur. Dingetje is alleen… dit weekend zit ik in Parijs. MEGA GEVAARLIJK.

To be continued…

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. mei 15, 2018 / 12:39

  Lieve Annemerel,

  Wat héérlijk allemaal!

  Zoals je in je vorige blog bij de foto van je moeder zei:

  ‘If you got it, flaunt it.’

  Gewoon lekker genieten van alles dat je kunt doen :).

  Liefs,
  Sascia

 2. Maria
  mei 15, 2018 / 13:43

  Oeh Parijs, wat leuk! Ik ga ook dit weekend. Wat staat er op jouw to-do list?

 3. Lise
  mei 15, 2018 / 19:55

  Hi Annemerel,

  Ik vind je budgettalk blogs over het algemeen heel leuk, maar deze vind ik een beetje misplaatst..
  Het is lastig om op vakantie op je geld te letten, terwijl je vrijwel kosteloos een reis krijgt aangeboden…
  Misschien is het ook jaloezie van mijn kant, maar deze combinatie wringt voor mij een beetje.

  Gr. Lise

  • Annemerel
   Auteur
   mei 15, 2018 / 20:56

   Snap dat dat zo voelt, heb ook getwijfeld of ik hem wel of niet moest plaatsen. Was ook niet echt een blog met ’tips’ dit keer, meer om te laten zien hoe ik het doe (en ik begrijp dat dit jaloezie opwekt, maar ik heb altijd gezegd dat ik deze blogs zo eerlijk mogelijk wil schrijven en dit is de werkelijkheid).

  • Vera
   mei 16, 2018 / 10:40

   Ah, ik had precies hetzelfde gevoel. Kon er niet echt mijn vinger op leggen, maar Lise verwoordt het wel goed.

   Wèl ben ik benieuwd hoe je dit in Parijs aan gaat pakken! Misschien kun je er dan iets van maken in de richting van ’tips voor een goedkope citytrip’ :-)

 4. mei 15, 2018 / 20:28

  Handig, betaalde vakantie inclusief ontbijt en avondeten. Dat scheelt een boel!
  En tja, op vakantie mag je shoppen, toch? Zal maar niet zeggen wat ik altijd uitgeef aan shoppen in Florida… maar ja, daar spaar ik dan ook wel een heel jaar voor :-)
  Vind het meevallen hoor met je uitgaven!

 5. mei 15, 2018 / 21:05

  Die soort ‘glijdende schaal’ is heel herkenbaar; als je eenmaal iets uitgegeven hebt, is de volgende uitgave nóg makkelijker (en de vorige vaak zó vergeten). Ik kan mezelf ook heel goed voorhouden dat ik ‘alleen dít nog ‘nodig’ heb’. Nu heb ik met een vriendin de afspraak gemaakt om tot 19 juni niets meer te kopen en met zo’n afspraak gaat het een stuk makkelijker.

  Ten eerste wil ik natuurlijk van ons tweeën niet de eerste zijn die ‘faalt’ en ten tweede zorgt ‘niks’ er gewoon voor dat ik ook niet hoef te kijken en niet steeds hoef te wikken of te wegen of iets wel of niet verantwoord is. Of beter gezegd: of ik het aan mezelf kan verkopen. Misschien voor jou ook een tip? Mogelijk is het weekend Parijs niet het beste moment om daarmee te beginnen, maar je zou het straks thuis eens eerst een dag, dan twee en misschien wel langer kunnen proberen. Ik merk dat ik er best wel heel creatief van word én dat het ook makkelijker wordt om extra blij te zijn met wat ik heb. Anders blijf je soms ook heel snel kijken naar wat er niet is, in plaats van wat er wel is.

 6. Ilse
  mei 15, 2018 / 22:17

  Herkenbaar, op vakantie geef ik ook meer geld uit. Maar soms moet dat kunnen he en als je daarna maar weer kunt stoppen.

 7. mei 16, 2018 / 11:08

  All (of half) inclusive boeken is wel heel handig als je van tevoren wil weten hoe duur je vakantie wordt / niet telkens geconfronteerd wil worden met ‘weer een uitgave’ bij elke maaltijd. Het is misschien wat saaier maar bij een goede zonvakantie zie ik er echt enorm de voordelen van in. Die zonnebril vind ik helemaal geen heel gekke uitgave trouwens, volgens mij draag jij twee/drie zonnebrillen standaard dus dan mis je het ook echt wel als je er eentje niet meer kan dragen en ik vind €30 korting ook een goede deal :)