DIARY: Running through Copenhagen

Photobucket

Donderdagochtend 6.13u.. Ik open mijn ogen en de hemel is strak en helder blauw, alsof het 14.00u ’s middags is. Hoe laat is het? 6.13u dus. Nog twee minuten tot mijn wekker gaat… Twee minuten later gaat die wekker. Ik ben moe van drie korte nachten en drie drukke dagen, maar ik ben voor het eerst in Kopenhagen en ik had mezelf beloofd iedere minuut nuttig te besteden. Ik had mezelf vijf uur in dat heerlijke grote bed met het fijnste bedlinnen en de mooiste Missoni patroontjes gegeven en nu was het tijd voor wat actie. De stad moest verkend worden. En wat doe je als je dan maar slechts een uurtje de tijd hebt en verder geen voertuigen tot je beschikking hebt en over een redelijke conditie beschikt… Dan doe je dat joggend.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Gewapend met mijn vaders kleine (en de door mij toegeëigende) Sony cameraatje in de hand en mijn iPhone met de Google Maps applicatie geopend verliet ik een half uur later het hotel.

Ik had de avond/nacht ervoor mijn route uitgestippeld met een tool op Runnersworld.nl. Het was een route langs een paar mooie plekken en van precies tien kilometer. Maar ik zou Annemerel niet zijn als ik niet eerst een kilometer de verkeerde kant uitgelopen was. Ik wist dat de zon in het oosten stond, ik wist dat ik naar het oosten moest lopen, maar toch was ik zo slim om een kilometer lang richting het westen te lopen. Toen moest ik nog een kilometer terug en waren er dus nog maar acht kilometer over. Ik had natuurlijk twaalf kilometer kunnen lopen, maar we zaten een klein beetje in tijdsnood, dus de route werd een klein beetje geïmproviseerd.

Ik liep over een mooie grote brug over de Peblinge Sø, wat een prachtig uitzicht. Alles is zo groen en het contrasteert zo prachtig met de blauwe lucht. De stad voelt fris, ondanks dat er aan mijn linkerkant auto’s verspreid over vier banen langs mij razen. Ik beland op de H.C. Andersens Blvd en loop deze helemaal uit. Ik loop langs indrukwekkende gebouwen waar ik de bestemming niet van weet, maar al lopend maak ik foto’s zodat ik niet bij thuiskomst kan balen omdat ik iets gemist heb. Voordat ik weer het water moet oversteken ga ik naar links en loop ik langs het water verder.

Een paar afslagen later beland ik bij NyHavn, een van de bekendste gezichten van Kopenhagen. NyHavn (in het Nederlands: Nieuwe Haven) is een klein haventje in Kopenhagen, bekend door de schattige gekleurde huisjes. In die schattige gekleurde huisjes bevinden zich vooral van cafeetjes en restaurants. De haven wordt vooral gebruikt als aanlegplaats voor toeristische toerbootjes. Desalniettemin moest ik er natuurlijk een foto van maken.

Bij NyHavn zat ik al over de vijf kilometer en dus op de helft van mijn run. Ik liep verder over de Gothersgade. Aan de Gothersgade grenzen een aantal parken en ook een Koninklijk Paleis. Rosenborg Slot werd 400 jaar geleden in 1606 gebouwd in opdracht van Koning Christiaan IV. Het diende in eerste instantie als zomerverblijf en werd gebouwd in Hollandse Renaissance stijl. Inmiddels is het paleis open voor publiek en vind je er onder andere een tentoonstelling van kroonjuwelen. Dit alles wist ik tijdens met hardlooprondje overigens niet. Maar wikipedia is your (in iedergeval ‘my’) friend.

Toen ik e Gothersgade helemaal af was gelopen kwam ik alweer bij het water, langs het water van de Peblinge Sø vervolgende ik mijn rondje. Over kiezelssteentjes en langs passerende collega runners. Bijna dacht ik dat de Denen me aanzeggen als één van hen, maar ja… toen besefte ik me dat ik mezelf een klein beetje verraadde door iedere paar honderd meter een foto te nemen.

Mijn rondje werd uiteindelijk 9,6 kilometer, maar omdat ik niet van dat soort getallen hou liep ik het Hotel 200 meter voorbij en liep ik vervolgens nog even 200 meter terug. Tien kilometer konden van mijn lijstje worden afgestreept en Kopenhagen (voor nu) ook. Duidelijk is wel, ik moet terug. En snel ook.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

19 Reacties

 1. juni 23, 2012 / 12:07

  I love Annemerel’s hardlopen in het buitenland post (deze en Cannes) Ga anders snel eens naar Stockholm, I bet you’d love that city!

 2. juni 23, 2012 / 12:10

  Wat een mooie stad!! En wat heb je een bruine benene!! – kijkt een klein beetje jaloers –

 3. juni 23, 2012 / 12:12

  Wauw wat is Kopenhagen mooi!

 4. juni 23, 2012 / 12:13

  Die foto met die meeuwen is goed gelukt zeg :D Kopenhagen lijkt me een erg mooie stad.

 5. juni 23, 2012 / 12:49

  Wat een mooie stad! And still love your shoessss <3

 6. juni 23, 2012 / 13:07

  Dat ziet er heerlijk uit zeg! En mooie schoenen ook!

 7. juni 23, 2012 / 13:39

  Kopenhagen lijkt me echt heel erg leuk!

 8. lisanne
  juni 23, 2012 / 14:15

  jaloers op je schoenen! en benen natuurlijk..

 9. juni 23, 2012 / 14:19

  Wat cool dat je in zo’n vreemde stad gewoon in je uppie gaat hardlopen. Echt hele mooie foto’s ook! Volgens mij is het een hele mooie stad!

 10. juni 23, 2012 / 17:02

  Mooie manier om sightseeing en je trainingsschema te combineren ;-)

 11. Petra
  juni 23, 2012 / 18:12

  Gaaf hoor dat je ook gewoon blijft rennen in een andere stad :)

 12. juni 23, 2012 / 18:36

  Mooie schoenen en btw super gaaf dat je dit doet! :)

 13. juni 23, 2012 / 19:02

  Erg leuke foto’s!

  Liefs, Mariette

 14. juni 23, 2012 / 20:18

  Ahhh, wat heerlijk, eyecandy! Dit vind ik echt een leuk artikel :D

 15. juni 24, 2012 / 11:51

  Nooit geweten dat Kopenhagen zo mooi zou zijn!

 16. juni 24, 2012 / 17:30

  Leuke diary en een geweldige manier om je uurtje vrije tijd te besteden! Ben echt verliefd op je sportoutfit en dan vooral op je schoenen! Ik heb zwarte met neon roze van Nike en die vind ik al zo cool, nu wil ik deze ook :-D

 17. Marielle
  juni 24, 2012 / 21:55

  Wat knap dat je zo vroeg al rent! Maar kan jij rennen zonder te ontbijten? (Als ik ’s morgens wil hardlopen moet ik eerst bunkeren, anders ben ik zo slap)