DIARY: Philippa werd één en ik ben dus al een jaar lang moeder

Philippa werd een jaar en dat was een memorabele gebeurtenis…

Het is me voor het eerst in maanden gelukt om een blog te schrijven met Philippa in de kamer (en zonder Tuur of mijn moeder die een oogje in het zeil hield). Sinds deze week kan ze zich ineens zelf ook een tijdje vermaken met haar speelgoed. OK. Geen uren achter elkaar, maar de diary van vorige week kon ik met twee korte pauze’s schrijven terwijl zij in haar grondbox zat.

Dit gebeurt ook niet vaak… dat Pip bij mij in slaap valt. Als ze het dan doet, dan wil ik daar het liefst ellenlang van genieten. Maar eh… zoals je kunt zien lig ik half uit bed dus dat hebben we toch maar niet gedaan (en ik had ook redelijk wat op mijn to-do-lijst staan dus het was maar beter dat ik er uit ging).

De top had ik twee maanden geleden al bij Sezane besteld, het broekje kwam deze week binnen. Vind dit echt zo’n toffe combinatie.

Dinsdag gingen Pip en ik samen op verjaardagstaart-pad voor haar. Ik wilde eigenlijk een HEMA dripcake bestellen voor haar verjaardag en die versieren met Nijntje taarttoppers, maar toen ik de recensies ging lezen (terwijl de taart al in mijn mandje zat) werd ik toch niet heel blij. Uiteindelijk zijn we voor een taart van Philippe Galerne gegaan. Een aardbei passievrucht taart waarvan ik weet dat zij hem ook heel lekker vindt (en ik ook!) na afloop gingen we nog even naar de speeltuin op de Fred. Je denkt misschien, die Pip heeft het helemaal niet naar haar zin, maar zij kan dus echt uren kijken naar hoe andere kindjes spelen.

Dikke tip, dit is de lekkerste plantaardige melk om op te schuimen die ik tot nu toe geproefd heb (voor het opschuimen gebruik ik een aerocino van Nespresso trouwens, kreeg namelijk ook de opmerking dat hij bij sommigen helemaal niet zo lekker schuimt).

Woensdag kwam Lucca spelen bij Pippa en dat was mega gezellig. Omdat we nog geen parasol hebben (en bang zijn dat deze wegwaait van ons altijd stormachtige dakterras) zetten we ze in Pippa’s campingbedje en dat ging wonderbaarlijk goed. Zo schattig om die twee samen te zien opgroeien.

Nieuwe favoriete bezigheid van Philippa, haar speelgoed kratje leeggooien en er vervolgens zelf in gaan zitten. Die kist ligt normaal gesproken nogal vol, dus met het leeghalen alleen al is ze even zoet. En daarna gaat ze rustig een boekje lezen in haar ‘zetel’.

Mijn ouders zijn weer terug van ruim drieenhalve week vakantie, we hebben ze gemist! Donderdag vierden we hun thuiskomst met een barbecue. Wij geven Pip vaak voor het avondeten al haar groentepuree, zodat we in ieder geval zeker weten dat ze wat gezonds gegeten heeft. Zoete aardappel met wortel is favoriet, die kook ik even en pureer ik daarna in de keukenmachine. Echt kind kan de was doen. Oh, een theelepel paprikapoeder voor de smaak vind Pip ook erg lekker.

Een jaar geleden had ik nog een baby van ruim vier kilo in mijn buik en hoewel mijn buik niet exact hetzelfde is als voor de zwangerschap, ben ik toch blij met mijn lichaam. Niet in de laatste plaats dat het Philippa 9 maanden gedragen heeft natuurlijk, maar ik voel me ook gewoon prettig in bikini. Ook al ziet die buik er niet zo strak uit als ik nu ga zitten. Ook al blaast die gedurende de dag langzaam op (deze foto maakte ik vroeg in de ochtend na een workout, dus zo ziet het er echt niet altijd uit!). Ik had een jaar geleden niet verwacht dat het er ooit nog zou uit zou kunnen zien. Maar het belangrijkste… mijn bekkenbodem functioneert weer (nee echt, dit vind ik echt 1000x belangrijker dan mijn spiegelbeeld… zonder goed functionerende bekkenbodem kun je niet hardlopen en bij het minst of geringste schiet het in je rug, althans, dat was bij mij het geval!).

Vrijdagavond was het exact een jaar geleden dat de weeën begonnen. Ik dacht er die avond regelmatig aan terug, hoe dat was precies een jaar geleden. Emotioneel werd ik niet, maar ik was er wel veel mee bezig. Ondertussen versierden Tuur en ik het huis in Nijntje sferen. Kreeg via Instagram de vraag waar ik al die leuke Nijntje dingen vandaan heb. Het antwoord: Google ‘Nijntje ballon’ en je vindt enorm veel webshops die deze dingen verkopen. Ik heb bij verschillende shops besteld omdat ze nergens alles op voorraad hadden wat ik wilde hebben.

Het was zo schattig toen Philippa zaterdagochtend wakker werd. Ze lag tussen ons in en begon te brabbelen en te wijzen ‘da-da-da-da’. We hadden de hele kamer vol met slingers en ballonnen. Ze wist niet wat ze zag.

Het feestje was een groot succes. Tijdens Philippa’s ochtendslaapje verplaatsten we de slingers uit de slaapkamer naar het dakterras en na haar slaapje kwam er een klein groepje mensen langs. Niet te veel, want we wilden niet dat het te druk werd voor haar. Ze was totaal in haar element en werd helemaal blij toen iedereen voor haar begon te zingen. De taart was ook een groot succes. Verder is ze enorm verwend, het huis stond al vol met speelgoed en nu is het helemaal een baby-paradijs geworden. Wij hebben zelf een keukentje gegeven en iedere ochtend als ze de kamer in komt kruipt ze er lachend en kraaiend meteen naartoe. Zo lief.

Er is nog een stukje van de taart over en iedere keer als de koelkast open gaat probeert Pip een stukje te pakken. We hebben hem nu maar iets hoger gezet want die vingers van haar zijn vlug.

Zondagochtend hadden we weer een livetraining van Have a Good Run, deze keer in de Korte Duinen bij Soest. Het was weer heel gezellig en de training vloog voorbij. Daarna reden we naar huis en hadden we even een paar relaxte uurtjes thuis. ’s Avonds aten we pizza voor vaderdag met mijn ouders bij Fratelli in Leidschendam. Aanrader! Al zou ik de Pinot Grigio niet bestellen, want ik heb op het moment van schrijven een kater, van een glas. Een glas. Maar volgens mij hebben mijn moeder en zusje er geen last van dus misschien maar wel gewoon de Pinot Grigio bestellen, het ligt vast aan mij. Zit er in Pinot Grigio meer sulfiet dan in andere wijnen?

Het was weer een fijne – en dankzij Philippa’s verjaardag – memorabele week. Nu even tijd voor een ‘normale’ week. Mijn ouders zijn weer thuis, dus ik ga straks lekker even bij hun werken, terwijl mijn moeder met Philippa speelt. Fijn, want… so Little time so much to do!

Liefs,

Annemerel

Delen:

8 Reacties

 1. Mams kim
  juni 20, 2022 / 10:40

  Hoi annemerel nog van harte met de kleine dame !!! Een jaar vliegt voorbij…moet je complimenteren met je lijntje !!! Super hoor .. dikke knuffel van de mams van kim !,,

  • Annemerel
   Auteur
   juni 20, 2022 / 14:06

   Dankjewel! Jaar is echt veel te snel gegaan!

 2. juni 20, 2022 / 12:34

  Nog van harte gefeliciteerd met Philippa ! Enne moet stiekem wel lachen hoor, van een HEMA taart naar een taart van Philippe Galerne – tis ook wel van de kelder naar de zolder, hoor, hahaha.

  • Annemerel
   Auteur
   juni 20, 2022 / 14:04

   Hahaha ja he, maar ja dan weet je in ieder geval wel zeker dat ‘ie lekker is!

 3. Anne
  juni 20, 2022 / 20:16

  Gefeliciteerd!
  Enne, dreumesparadijs is je huis nu he, ze geen baby meer ;)

  • Annemerel
   Auteur
   juni 26, 2022 / 15:46

   Haha je hebt helemaal gelijk!

 4. Miranda
  juni 26, 2022 / 08:06

  Nog gefeliciteerd met Philippa!!

  Ik was benieuwd waar heb je pyjama broekje
  gekocht?

  • Annemerel
   Auteur
   juni 26, 2022 / 15:46

   Die is van Love Stories, maar die is wel al 7 jaar oud! Goede kwaliteit dat die nog leeft dus, want heb hier echt in geleefd!