DIARY: Mijn eerste week met een dreumes

Mijn eerste week met een dreumes en mijn allereerste Parkrun!

  

Het keukentje dat we Philippa voor haar verjaardag gaven is echt een dikke hit. Ik wil niet zeggen dat ze uren achter elkaar zit te spelen, maar ze kan dus gerust 20 minuten spulletjes in en uit haar mandjes/pannetje halen. Ik denk ook dat er weer iets van een tand door aan het komen is, want alles wordt weer in de mond gestopt en er wordt weer flink gekwijld, nog meer dan anders.

Slapen is niet Pip’s hobby, maar soms ontkomt zelfs zij er niet aan en valt ze tijdens het spelen als een blok in slaap. Lief.

Dinsdag begon ik de dag met een progressieve hardlooptraining. Ik stond alweer voor half zeven buiten en aan dat duimpje te zien ging dat best wel lekker. Voel me altijd zo voldaan als ik de dag zo vroeg begonnen ben met een training. Als ik mezelf niet compleet heb uitgewoond dan ben ik de rest van de dag ook een stuk productiever. Maar ik moet wel opletten, als ik met buikpijn loop of de training te lang/intensief is, dan wil ik het liefst ieder dutje met Pip meedoen. En dat is natuurlijk niet zo handig want dan kom ik niet aan werken toe, want als ze wakker is dan lukt dat ook niet zo goed.

Dit is lekker! Ik heb een betaalde samenwerking met Foodspring voor mijn Instagram, maar dat ik dit hier in mijn dagboek deel staat hier volkomen los van. Dit drankje drink ik na een training. Ik deed het eerst alleen na intensieve trainingen, maar ik drink het nu eigenlijk na iedere training omdat ik wel wat extra herstel kan gebruiken met een drukke dreumes, borstvoeding en wat minder slaap dan ik zou willen. Of het nu daadwerkelijk een wondermiddel is weet ik niet, ik weet wel dat de cafeïne die erin zit zorgt voor direct wat extra energie en ik heb weinig last van spierpijn. Vind de smaak ook gewoon lekker, lekker fris.

Werd woensdag wakker met een geïrriteerd oog. Ik denk hooikoorts, zag later dat ze het hoge gras voor ons appartementencomplex de dag ervoor gemaaid hadden en wij hadden overdag de ramen open. Heb gelukkig een fijn medicijn (Livocab), dus hoefde niet de rest van de dag met een jeukend en dik oog door het leven. Vooral die jeuk is erg irritant. Je wil niet te hard ‘jeuken’ want ja, tere huid rond je ogen, maar ooooh je zou je oog er wel uit willen krabben.

Mijn rusthartslag was afgelopen week bijzonder laag. Normaal gesproken ligt die tussen de 48 en 51 (48 in de twee weken nadat mijn menstruatie is begonnen, 51 in de weken na mijn eisprong), nu zat ik ook voor mijn eisprong maar dit heb ik echt nog nooit gezien. Ik heb er nog niet echt een verklaring voor.

Donderdag was het eindelijk warm genoeg om de watertafel in gebruik te nemen voor Pip. Ze heeft er zo leuk mee gespeeld. Al heb ik daar niet veel van meegekregen want Tuur had zijn papadag en ik was voornamelijk beneden aan het werk. We wilden eigenlijk van het mooie weer gebruik maken en naar het strand gaan om te lunchen, maar besloten dat het op ons dakterras eigenlijk veel relaxter was. Pip kan gewoon lekker spelen en ik kon lekker doorwerken.

En OK, ik kon het ook niet laten om even een powernap van tien minuutjes te doen, want de training die ik die ochtend gedaan had (een duurloop van 16 kilometer) had er best wel ingehakt. Ik weet niet precies waarom, maar het voelde zo ontzettend zwaar ondanks dat ik veel rustiger liep dan normaal. Mijn benen voelden als lood. Ik liep weer erg vroeg, dus de warmte kan het volgens mij niet geweest zijn.

Vrijdag werkte ik weer eens bij mijn ouders, die zijn na een paar weken Italië weer thuis. Probleem was alleen dat we Philippa echt niet in slaap kregen. Pas toen ik om half vijf naar huis reed viel ze natuurlijk – in de auto – in slaap. Ik wilde haar niet te lang laten slapen, want ja… hoe laat zou ze dan ’s avonds gaan slapen? Maar ze bleef gewoon net zo lang huilen totdat ik haar in mijn armen nam en toen sloot ze geen minuut later weer haar ogen. Ze sliep ’s avonds pas rond tien uur. Ja die slaap hebben we op dit moment niet helemaal onder controle. Maar weet waar het aan ligt dus als we de drie R’s weer invoeren (Rust – Regelmaat – Reinheid) gaat het vast weer een stuk beter.

Zo leuk, ik vond bij mijn ouders 45 minuten aan beeldmateriaal van mezelf van toen ik 1 tot 1,5 jaar oud was. Leuk om sommige trekjes van mezelf terug te zien bij Pip. Grootste verschil: Ik had véél meer haar en was niet zo’n held met kruipen/klimmen als Pip.

Zaterdag liep ik mijn allereerste Parkrun in het Zuiderpark in Den Haag. Een uur voor de start dacht ik eigenlijk nog dat ik niet mee zou gaan doen, voelde me namelijk totaal niet fit (nog steeds last van die duurloop van donderdag), maar toen ik eenmaal bij het evenement was besloot ik toch maar gewoon te kijken waar het schip zou stranden. Omdat het het laatste weekend van het lente-programma van Have a Good Run was hadden we deelnemers uitgenodigd om ook naar het Zuiderpark te komen. Was allemaal een beetje last-minute (en de start was al om negen uur ’s ochtends dus niet heel handig voor mensen die niet in de buurt wonen), maar toch gezellig dat er een aantal gekomen waren.

Mijn run ging boven verwachting goed. Ik liep 22:06 op de 5,09 kilometer (21:45 was mijn doorkomst op de 5, Tuur telt die 21:45, ik tel zelf die 22:06) en kon tijdens het lopen blijven pushen ondanks dat ik het na anderhalve kilometer al begonnen te voelen. Maar Tuur en Philippa (die lag te slapen) liepen naast me en dat gaf wel wat extra motivatie om niet het bijltje erbij neer te gooien. De klachten die ik voor de race had, had ik na de race nog steeds, maar tijdens het lopen belemmerde het me gelukkig niet.

De andere Have a Good Runners hadden allemaal PR’s, Kevin liep 18:06, Fenne 22:05 en Tanja liep voor het eerst onder de 30, 29:11. Zo mooi om de blijdschap over de race met elkaar te kunnen delen. Vanaf volgende week gaan we weer verder met nieuwe programma’s. Ik ga zelf een marathonprogramma volgen (weet alleen nog niet welke omdat ik er nog steeds niet over uit ben welke ik wil gaan lopen), maar kan je ook zeker het Summer of Speed 🚀 schema aanraden, dat is vergelijkbaar met het Need4Speed schema dat ik (en de andere lopers op deze foto) afgelopen acht weken gevolgd hebben. Op haveagood.run vind je meer info.

Inmiddels is het zondag. Ik heb vanmorgen alweer een lekkere training gedaan (8x 2 minuten op threshold met 3 minuten easy running tussendoor) en de rest van de dag heb ik gespendeerd met Have a Good Run voorbereidingen en spelen met Pip, terwijl Tuur druk bezig is met het maken van de schema’s voor de nieuwe ronde. Deze week staat er niet veel spannends op het programma, maar na deze week hoeft Tuur nog maar een week te werken dan is het alweer zomervakantie. We beginnen die vakantie meteen goed met een paar dagen Berlijn (en Coldplay!) dus zo’n rustig weekje tussendoor waarin ik (hopelijk) lekker veel bergen kan verzetten qua werkzaamheden komt me zeker niet slecht uit.

Fijne week!

Liefs,

Annemerel

Delen:

6 Reacties

 1. Kelly
  juni 27, 2022 / 21:51

  Jaa, ik ga ook naar Coldplay in Berlijn, zoveel zin in!!
  Leuke foto’s weer!

 2. Bianca
  juli 1, 2022 / 14:21

  Hoi Annemerel, een vraagje: waar is dat bruine bankje van die op jullie dakterras staat in je vlog van 24 juni op Youtube? De vlog dat jullie de verjaardag van Pippa aan het vieren zijn.

  • Annemerel
   Auteur
   juli 3, 2022 / 15:02

   Die is van Ikea!

   • Bianca
    juli 5, 2022 / 08:49

    Hoi Annemerel, bedankt voor je antwoord!

    Hebben jullie ook kussens bij het bankje, of zit hij ook goed zonder kussens?

 3. Petra Janssen
  juli 1, 2022 / 14:23

  Hoi Annemerel, wat voor kettinkjes draag jij?
  Ik vind ze zo mooi subtiel.

  • Annemerel
   Auteur
   juli 3, 2022 / 15:02

   Dankjewel! Een is van Vedder+Vedder (die met de A) en de ander is van Diamond Point (die met de P)