DIARY: Back in the running game + lekker veel Pippa-tijd

Ik maakte veel hardloopkilometers, spendeerde zoals altijd veel tijd met Philippa en jeetje… wordt ze echt alweer één?!

De week begon op maandag met een ‘regenachtige zondag’. Tweede Pinksterdag. Tuur was vrij en dat betekende dat ik lekker midden op de dag kon hardlopen. Halverwege mijn lange duurloop kwam de regen ineens met bakken uit de lucht. Of nou ja ‘ineens’, het was wel voorspeld. Eigenlijk vond ik het heel erg lekker die verkoeling. Ik haat regen. Ik word er echt mistroostig van en kom het liefst de deur niet uit als het regent, maar hardlopen in de regen? Fantastisch.

Ik liep ruim 16 kilometer en liep 6 keer exact hetzelfde rondje omdat ik bang was onderweg naar het toilet te moeten (darm-issues), pas in het laatste rondje kreeg ik daar last van dus heb ik mijn training wel fijn af kunnen maken. Toch wel jammer dat ik mijn training op het toilet eindigde (als ik een kilometer verder had gelopen dan had ik waarschijnlijk wel veel pijn gehad), maar nam mijn goede gevoel gelukkig niet wel.

Dinsdag was het tijd om terug naar het ‘echte’ leven te gaan. Pip had geen zin in haar ochtendslaapje, maar was wel doodmoe. Ik ben met haar in bed gaan liggen en ook dat ging ook niet meteen goed, maar tijdens een van haar ontsnappingspogingen zakte ze ineens door haar armpjes en viel ze op schoot in slaap. Zo lief.

’s Middags deed ik weer een hardlooptraining, dit keer heuvelsprints. Ook van deze training kwam ik thuis met een drijfnat shirt en hoofd, dit keer van het zweet in plaats van de regen. Ook wel heel fijn. Eigenlijk vind ik wind/storm de enige stoorzender voor een fijne training. Oh en ijzel natuurlijk.

Pip is nog steeds lekker veel aan het klimmen en haar hobby is ook nog steeds dingen in haar mond stoppen die gevaarlijk voor haar zijn. Maar… ze maakt ook steeds meer gebruik van de grondbox. Ze moet er wel zin in hebben, maar als ze er zin in heeft blijft ze gerust een half uur rustig spelen. Heel fijn.

Philippa wordt zaterdag één en omdat ik via Instagram begreep dat een keukentje echt heel leuk voor kleintjes is, besloten we donderdag even langs IKEA te rijden om te kijken of ze het echt zo interessant vindt. Ze vond vooral de knopjes naast het gasfornuis heel interessant. We hebben hem gekocht en ik ben heel benieuwd hoe ze het écht gaat vinden.

Ook bij IKEA gescoord: ‘de’ kinderstoel. Wanneer we op het dakterras willen eten blijft Pip eigenlijk nooit rustig zitten, dus haar eten geven is een drama en zelf eten is ook niet echt rustgevend. Onze kinderstoel is ruim 13 kilo en staat op een andere verdieping, dus niet echt een optie om die steeds mee naar boven te nemen. Daarom hier voor gegaan. Donderdagavond konden we er gelijk gebruik van maken en was het een succes.

Vrijdag begon ik met een hardlooptraining van bijna een uur. Als ik wil lopen voordat Tuur naar zijn werk gaat dan moet ik al om half zeven de deur uit. Daarvoor moet ik dan gekolfd hebben, dus opstaan deed ik al voor zes uur. Toevallig was dit net een ochtend waarbij Pip wel doorsliep tot half zeven (in plaats van half zes), zul je altijd zien. Maar hé, lekker gelopen. En daarna had ik heel veel zin in koffie.

En ik had ook heel graag het ochtenddutje van Philippa meegedaan, maar ik koos er toch voor om aan het werk te gaan, omdat ik weet dat ik anders de rest van de dag stress gehad had en dat is nog veel vermoeiender. Vind Pip trouwens zo schattig in haar slaapzakje. Die zat eigenlijk al opgeborgen in een doos omdat het een 0-6 maanden maatje is, maar ze past hem nog steeds! Super fijn. Als Newborn heeft ze hem namelijk vrijwel niet aan gehad en zo wordt ‘ie toch nog lekker gebruikt.

Zaterdagochtend deed ik weer een looptraining en ik kwam tegelijk thuis met mijn favoriete fietskoeriers, die waren bij de Franse bakker geweest. Heerlijk om het weekend zo te beginnen.

De rest van de zaterdag was ook echt een succes. We spendeerden de middag en avond in de tuin bij Laura, Robin en Lucca (ook volgende week 1!). Pip en Lucca hebben echt leuk gespeeld en wij hebben heerlijk van het mooie weer genoten. Was echt een topdag. Voelde als vakantie.

Ook op zondag ging ik weer naar buiten voor een training, mijn vijfde training deze week, weer een lange duurloop.  Ik deed twee rondjes van 45 minuten en plakte er daarna nog 10 minuten aan vast. 100 minuten! Dat was lang geleden dat ik dat in een training liep (begin maart!). De zon scheen, maar omdat het nog zo vroeg was, was het niet bijzonder warm. In de duinen voelde het wel weer echt als vakantie. Wederom een topmanier om de dag te beginnen.

De rest van de dag voerde ik niet bijzonder veel meer uit, ik zorgde voor Philippa terwijl Tuur boven in de slaapkamer een bed in elkaar zette en ik deed (een klein beetje) werk toen Pip sliep. Het was een relaxte zondag, het was eigenlijk gewoon een hele relaxte en fijne week.

Komende week is Philippa jarig. Het is gewoon alweer een jaar geleden dat ik hoogzwanger was in de mooiste (qua weer) week van 2021. Tijd is zo snel gegaan, maar tegelijkertijd ook zoveel meegemaakt en geleerd. Kan niet wachten om zaterdag haar verjaardag te vieren. De Nijntje slingers en ballonnen liggen al klaar.

Fijne week!

Liefs,

Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. anke
  juni 13, 2022 / 14:51

  Waarom heeft Pippa nooit schoenen (buiten) aan? :-)
  De ikeastoel voor buiten is hier ook een hit!

  • Annemerel
   Auteur
   juni 18, 2022 / 15:56

   Omdat ze nog niet kan lopen en het beter is voor de ontwikkeling van de voeten om dan nog geen schoenen aan te doen. Daarnaast trekt ze alle schoenen die ze heeft uit en stopt ze in haar mond 🤣

 2. J.
  juni 18, 2022 / 18:01

  Er is volgens mij al twee keer een blog over jouw ervaringen m.b.t. kolven online gezet. Deze blog stond gisteren nog online, alleen nu is deze niet meer te vinden op jouw website. Wat is er aan de hand?

  • Annemerel
   Auteur
   juni 20, 2022 / 09:23

   Hij was nog niet klaar, moesten nog afbeeldingen in en moest hem nog nalezen op spellingsfouten, had ik nog geen tijd voor gehad.