DIARY: Philippa 10 weken

En weer een week voorbij! Philippa is alweer tien weken en dat betekent dat die bevalling alweer tien weken geleden is. Ik herinner me het nog als de dag van gisteren. Blijft dit altijd zo? Voor degenen die met smart zitten te wachten op mijn bevalverhaal (zou toch kunnen?) na mijn vakantie ga ik er mee aan de slag. Maar nu eerst: afgelopen week!

Mijn vriezer met borstvoeding zit aardig vol. Aan de ene kant fijn om iets achter de hand te hebben en hierdoor kan ik wat eerder stoppen met voeding geven en Philippa nog steeds borstvoeding geven. Aan de andere kant: ik weet niet meer zo goed waar ik nieuwe melk moet laten. Ik zou het graag doneren aan een goed doel, maar de meeste instanties nemen geen eerder gekolfde melk aan. Mocht je een tip hebben (of zelf iets nodig hebben) let me know. Nieuwe melk wil ik wel graag bewaren, zodat ik dus over een maand of acht kan stoppen met kolven.

Philippa slaapt steeds vaker overdag in haar eigen bedje, maar stiekem vind ik het toch ook wel heel erg fijn als ze bij mij op schoot in slaap valt. Zo lekker warm en knus.

We kochten een zonnebrilletje voor Philippa (bij Izipizi) en wonder boven wonder laat ze hem nog op haar neus zitten ook. Vind hem erg schattig staan. En ja, ik weet inmiddels dat je die beugel van de Maxi-Cosi omhoog moet doen tijdens het rijden, dat wist ik voordat ik deze foto op Instagram Stories plaatste niet, maar toen ik daar door iemand op gewezen werd dacht ik… ja logisch.

Komende week gaan we op vakantie en aangezien onze kofferbak al vol is met een kinderwagen en een bedje, was het tijd voor grover geschut. Dankzij Thule hebben we nu een prachtige dakkoffer op de auto. Het is de Motion XL en ik vind hem mijn auto nog mooier maken. Wel goed uitkijken bij parkeergarages, maar bij de McDrive waar we donderdagavond waren konden we gelukkig wel naar binnen.

Een van mijn favoriete uitjes afgelopen weken, ontbijten in de stad. Deze croissant bij Teds bestel ik iedere keer weer. Hij is belegd met zalm, gepocheerde eieren en hollandaise saus. Alles dat ik tijdens mijn zwangerschap niet mocht dus. Oooh ik geniet hier echt enorm van.

Philippa had het ook prima naar haar zin in de kinderwagen. De knuffeltjes hangen al een paar weken boven de kinderwagen, maar sinds deze week heeft ze er een stuk meer aandacht voor. Mooi om die ontwikkeling te zien.

Vorige week waren Tuur en ik een jaar getrouwd. Tuurs cadeau had wat vertraging, maar dat mocht de pret niet drukken. Zo blij met deze zonnebril (Louis Vuitton). Heb afgelopen weken maar een stuk of honderd keer gezegd hoe tof ik hem vond. Mijn cadeau voor Tuur was ook heel romantisch, haha. Een MacBook Air, zodat ik mijn eigen MacBook weer helemaal voor mezelf heb.

Hoe schattig is dit pakje van H&M? Het hing maar in de kast, omdat het er nog niet echt weer voor is geweest. Maar met een rompertje eronder en een paar dikke kniekousen ging het deze week wel. Zo lang we binnen bleven dan.

Philippa is vaak als de dood dat ik haar flesje uit haar mondje haal, dus houdt ze hem tegenwoordig zelf maar vast.

Donderdagavond liep Tuur een baanwedstrijd in Barendrecht, een 3000 meter. Tuur ging redelijk stuk en zei na afloop dat ‘ie niet wist dat een 3000 meter zo zwaar was. Hij liep 9.07, waar hij volgens mij best tevreden mee mag zijn.

Philippa wordt ’s ochtends meestal vrolijk wakker, maar afgelopen vrijdag was het echt next level vrolijk. We profiteerden ervan en gingen met haar in bad in haar zwemband. Vorige keer moest ze huilen toen ze in die band in bad zat, maar vorige keer was het ook niet haar beste uurtje (net na het avondeten, zijn er meer baby’s die dan vaak wat huilerig zijn?). Dit keer vond ze het hartstikke leuk in haar band en ging ze zelfs nog even poseren voor de camera.

’s Middags reden we naar de stad om Philippa’s paspoort op te halen. We zeiden tegen elkaar, dit keer gaan we echt niet lunchen hoor… we hebben al zoveel geld uitgegeven aan buiten de deur eten afgelopen weken. En nou ja toen liepen we langs L’Osteria en toen bedacht ik ‘als we nu dit keer geen dure drankjes bestellen maar alleen een fles water, dan is het niet zo duur, toch?’. En zo geschiedde.

Deze week schreef ik voor het eerst weer een aantal artikelen voor Have a Good Run. Ik maakte de Have a Good Run Monthly, die deelnemers van het programma afgelopen weekend allemaal in hun mailbox vonden. Voor een van de artikelen maakte ik foto’s van mijn balansoefeningen. Die doe ik dagelijks voor meer stabiliteit in mijn enkels, knieën en heupen. Door die kleine spiertjes te trainen is de kans op overbelasting kleiner. En die oefeningen zijn dus echt super makkelijk en absoluut niet vermoeiend.

Ik ben ook voor de bijl gegaan en heb eindelijk een elektrische kolf gekocht. Met de hand kolven ging prima, maar kostte toch redelijk wat tijd. En als ik straks weer echt aan het werk ga en Tuur ook, dan kan ik mijn tijd goed gebruiken. Ik ben na lang onderzoek gegaan voor de Medela Freestyle omdat deze de beste reviews kreeg voor mensen die hem intensief gebruiken. In een app houd ik bij hoe lang ik kolf en wat mijn productie is en die productie gaat sinds deze kolf echt ’through the roof’. En het gaat mega snel. Goede investering denk ik.

Zaterdagmiddag lunchten we met Laura, Robin en kleine Lucca. Het was super gezellig en P + L gedroegen zich voorbeeldig. Ze moeten nog niet veel van elkaar weten. Benieuwd hoe dat over een jaar is, zouden ze dan al een beetje samen kunnen spelen?

Zondag hadden we een echte chilldag. Of nou ja chill… ik ben als een bezetene door het huis gegaan om op te ruimen en schoon te maken. Komende week gaan we op vakantie en dan vind ik het altijd fijn om ons huis netjes achter te laten. Tussendoor lag ik even samen met Philippa op bed, die zit nu in een fase dat ze het liefst zo dicht mogelijk bij Tuur of bij mij is. Vind ik stiekem helemaal niet erg.

Deze week dus op vakantie. Zin in! Eindbestemming is Italië, maar waar we verder nog langs gaan komen… we gaan het zien! Geen idee hoe lang Philippa het leuk vindt om in de auto te zitten, dus we hebben niet te strak gepland. Maar ijsjes, pizza’s en pasta’s staan sowieso op het programma.

Liefs,

Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. Milou
  augustus 30, 2021 / 12:59

  Haha ja benieuwd naar je beval verhaal! Heeel veel baby’s hebben de eerste weken van die huil uurtjes Savonds, blijkbaar verwerken ze dan de dag. En, er zijn Facebook pagina’s die vraag / aanbod voor moedermelk reguleren, wie weet is dat wat!

 2. Anita te Gussinklo
  augustus 30, 2021 / 14:01

  Wat een geweldige foto van Philippa in die zwemband, vrolijke meid hoor.

  • Patty
   augustus 31, 2021 / 21:09

   Wat heb je toch een ontzettend knappe dochter! Dat van die bevalling klinkt bekend, ik denk er 9 mnd later ook nog heel veel aan, maar helaas had ik een ontzettend medische bevalling met kunstverlossing die traumatisch was. Gelukkig is er in NL veel hulp! Ik kolf zelf fulltime voor mijn dochter en heb ook de freestyle. De motor is alleen niet sterk ( tipje: check eens het forum voor kolfsters) dus goed de bon bewaren voor de garantie.

  • Ingrif
   augustus 31, 2021 / 23:13

   Inderdaad, om verliefd op te worden 😍

 3. augustus 31, 2021 / 09:13

  Dat zonnebrilletje haha, wist niet eens dat dat bestond voor zulke kleine baby’s! Leuk dat jullie ook met Philippa alsnog op vakantie gaan, ben benieuwd waar jullie terecht komen :)

 4. Liesbeth
  september 2, 2021 / 14:00

  Wat een schattig meisje!

  Ze heeft al een mooi hoofdje vol met haar… Het kindje van mijn zus is 6 maanden en nog redelijk kaal :p

  • Annemerel
   Auteur
   september 22, 2021 / 09:42

   Aaaaah ik ben nu juist afscheid aan het nemen van haar haar (valt allemaal uit) dan is het misschien maar beter dat het kindje het nooit gehad heeft ;-)

   • Liesbeth
    september 23, 2021 / 11:48

    Och, ze heeft een heel sprekend gezichtje en fonkelende oogjes.

    Dat haar komt wel terug ;-)

 5. david
  september 3, 2021 / 10:29

  Leuke foto’s Annemerel! Ziet er heel gezellig uit.

  • Annemerel
   Auteur
   september 22, 2021 / 09:43

   Dankjewel!

 6. september 6, 2021 / 21:08

  Wauw je ziet er alweer zo goed uit.. check die buik! Hello Mommaaaa! en lekker dat je weer zo van je favo eten kan eten, ik kijk daar ook zo naar uit.. zeker naar een broodje carpaccio..

  • Annemerel
   Auteur
   september 22, 2021 / 09:43

   Aaah lief dat je dat zegt! Veel succes met de laatste loodjes!