DIARY: Het leven als familie

De tijd gaat echt te snel. Philippa is alweer negen weken in ons leven. Hoe dan? Tegelijkertijd heb ik het gevoel alsof het nooit anders geweest is. Maar toch… negen weken? Waar blijft de tijd? Is de laatste maand van de zomer echt al ingegaan? Voor mijn gevoel is het nu pas net zomer…


Wakker worden voelt niet iedere ochtend even goed. Philippa wordt meestal tussen zes en zeven wakker en dan is ze ook echt wakker, terwijl ik dan graag nog even zou willen slapen. Tuur heeft immers vakantie en ik heb officieel nog steeds verlof. Maar als je dan dit pret hoofd ziet dan ben je al die vermoeidheid meteen alweer vergeten. Maandag schreef ik mijn eerste blog in twee maanden tijd. Ik denk niet dat ik ooit zo’n lange blog-pauze genomen heb en ik blog zoals je wellicht weet al aardig lang (18 jaar!).

Het boekje ‘Baby ziet…’ is echt de beste aankoop die we tot nu toe gedaan hebben, ze kan gerust een half uur lang staren naar een pagina in het boekje zonder een kik te geven. De laatste tijd vindt ze het ook heel fijn om in de baby bouncer van Baby Björn te zitten*. Als we haar iets te doen willen geven dan zetten we zo’n tafeltje voor op bed voor haar stoeltje met het boek erop. Werkt perfect. Pip’s eerst bureautje.

Een (voor mij) nieuwe gadget om borstvoeding mee op te vangen. De Haakaa. Je zet dit op je borst, je trekt hem vacuüm door er een paar keer in te knijpen en vervolgens stroomt je melk vanzelf in het opvangkannetje. Terwijl ik mijn ene borst (met de hand) kolf vang ik meestal 50-100ml op uit de andere borst. Vaak is het 50ml overdag en 100ml ’s nachts.

Woensdag hadden we een weeg en meet afspraak bij het consultatiebureau. Ze is afgelopen maand goed gegroeid en weegt nu 5,8 kilo. Meten doen ze niet met twee maanden, maar ze maakten wel een schatting, ze denken dat ze nu zo’n 62 centimeter is. Geen wonder dat de pakjes in maat 54/56 niet meer passen.

Philippa was woensdag precies twee maanden, een mooi moment voor haar eerste middagslaapje in haar eigen kamertje. Ze sliep heerlijk, maar die deken bleek echt veel te groot. We hebben het probleem inmiddels opgelost (voordat je denkt, wat onverantwoordelijk Annemerel, je kind kan stikken… ik weet het en dat is mijn grootste nachtmerrie). Ze sliep trouwens heerlijk. Voor het eerst deed ze overdag een slaapje van meer dan een uur, ze sliep maar liefst drie uur. Wauw. Dit gaan we vaker doen.

Woensdag kwam ook mijn nieuwe bikini binnen. In september – dat is volgende week al, nogmaals waar blijft de tijd – gaan we op vakantie en ik hoop op bikini-weer. Mijn oude bikini’s pas ik alleen totaal niet, mijn borsten zijn namelijk een paar maten groter dan ze waren, zeker als ik niet net gekolfd heb. Deze is van Beachlife en ik ben er heel blij mee.

Pippa’s bedje voor de vakantie is ook binnengekomen. We hebben de Aeromoov besteld, inclusief muggennet en UV-filter, zodat we hem ook buiten kunnen gebruiken. Ze zeggen dat je hem binnen 2 seconden op kunt zetten en ik kan inmiddels beamen dat dat ook daadwerkelijk zo is.

Het was niet al te mooi weer afgelopen week dus het was tijd om voor het eerst met een jasje naar buiten te gaan. Deze shopte ik in de sale bij Petit Bateau. Hij is nog wat groot (maat 67, dit is de maatvoering van Petit Bateau) en ze moet er nog even aan wennen zoals je kunt zien.

Ondertussen zijn we thuis druk bezig met ‘oefenen voor de vakantie’. Het UV-pakje en de zonnehoed zijn goedgekeurd. De swimtrainer (die we in bad geprobeerd hebben) is een work in progress.

Donderdag moesten we naar de stad om een paspoort voor Philippa aan te vragen en we besloten het te combineren met een lekkere late lunch bij L’Osteria. Het was super rustig binnen dus ik voelde me comfortabel genoeg om aan tafel te kolven. De trui die ik aan had (nieuw geshopt bij Arket) is ook een succes, hij is lekker oversized en heeft een grote split, waardoor ik er makkelijk met mijn handen onder kan.

Het fijne van vlak voor het eten kolven, je kunt een lekker (alcoholisch) drankje bestellen. Ik ging voor een limoncello met tonic en munt. Aanrader! De pasta met rivierkreeftjes ook trouwens.

Nog een vakantie oefening, de zonnebril. Deze vindt ze tot nu toe echt helemaal prima. Tuurs onderschrift bij de foto ‘Pippa in haar tent op een tweedaags festival’.

Blij baby!

Zaterdag waren we precies een jaar getrouwd dus was het eindelijk tijd voor de bruidstaart die al een jaar lang in de vriezer op ons stond te wachten. Op vrijdagavond haalden we hem eruit en zetten we hem in de koelkast, zaterdagochtend om tien voor zeven aten we ons eerste stukje. Hij was echt nog mega lekker en nu baal ik dat ‘ie echt op is. Toch maar eens informeren bij Maison Kelder (de maker van de taart) of ze deze taart ook gewoon los verkopen (niet in bruidstaart-stijl, maar gewoon als chipolata taart). We gaan nu eigenlijk altijd voor hazelnootschuim gebak, maar dit is toch ook wel heel erg lekker.

We vierden ons huwelijk met een vroeg diner bij de Sushimeisjes. Pip was heerlijk rustig in haar kinderwagen waardoor we ook daadwerkelijk hebben kunnen genieten van de sushi. Ik denk dat als we twee uur later gegaan waren we iets minder tijd voor onszelf hadden gehad, aangezien ze tussen 18.00u en 21.00u vaak een momentje heeft dat ze het minder naar haar zin heeft, maar daar schijnen meer baby’s last van te hebben.

Pippa in haar zondagse outfit. Het truitje is van Petit Bateau en shopte ik op Vinted, de legging is ook van Petit Bateau en de sokjes kreeg Tuur van een leerling op school (volgens mij zijn ze van HEMA).

We hadden gisteren weer een training voor Have a Good Run. Dit keer in Meijendel. Helaas zat het weer niet echt mee en had de training uiteindelijk meer weg van een wet T-shirt contest, maar volgens mij heeft iedereen het wel naar zijn zin gehad. Pip en ik hebben een wandeling gemaakt over de Waalsdorpervlakte en zaten gelukkig net op tijd voor de regen onder een afdakje.

Het was weer een mooie week, ondanks het vaak ietwat droevige weer. Gelukkig is je leven met een pasgeboren baby nooit saai.

Fijne week!

Liefs,
Annemerel

*We hebben de bouncer van Baby Björn gekregen

Delen:

3 Reacties

 1. Mimi
  augustus 23, 2021 / 15:35

  Wat is Philippa toch ontzettend schattig! Blij dat je diary’s weer terug zijn, heerlijk om te lezen/te zien!

 2. Julia
  augustus 23, 2021 / 20:11

  Wat heerlijk om weer je dairy’s te lezen! En wat leuk om te zien hoe Philippa al groeit! Maar apart dat ze haar bij het consultatiebureau niet hebben gemeten. Wij wonen ook in Den Haag, maar onze zoon (nu 9 maanden) is elke keer gewogen en gemeten. Maar dan zal het bij jullie cb wel net anders zijn. ‘Baby ziet’ was (is eigenlijk nog steeds) hier ook een succes haha! En ze verkopen de chipolatataart van Maison Kelder Trouwens ook ‘gewoon‘ hoor! ;)

 3. Lisa
  augustus 23, 2021 / 22:07

  Wij hadden een geboortetaart van kelder, dat is gewoon de bruidstaart als basis maar daar wilden we een geboorteversie van en die hebben ze gemaakt. Zaliggggg en veel leuker en makkelijker te serveren voor de kraamvisite ipv van beschuit met muisjes. Om toch de muisjes erbij te hebben, haalden we daar ook chocolaatjes met roze of blauwe muisjes. Te lekker.
  Een stuk van de geboortetaart invriezen en bij de 1e verjaardag eten.
  Het is ook enig om mee te nemen als je bij iemand op kraamvisite gaat.