Ik ben er weer!

Voor mijn bevalling had ik het idee in de kraamweek gewoon door te bloggen. Ik blog immers al 18 jaar, ook tijdens vakanties*, liefdesverdriet, verhuizingen, tentamenweken, een echte pauze heb ik nooit genomen. Ik kon me dan ook niet voorstellen dat ik mijn blog even op een laag pitje zou zetten en dat was ook zeker niet de bedoeling. De laatste jaren zijn blogs voor ‘influencers’ een stuk minder belangrijk geworden, maar mijn blog was mijn eerste liefde en die liefde roest niet. Toch had ik er na de bevalling weinig behoefte aan om te schrijven, of nou ja de behoefte was er wel, maar al mijn aandacht ging naar mijn baby. En ik wist op een gegeven moment ook niet zo goed meer waar te beginnen, want ik had zoveel te vertellen.

Inmiddels is mijn baby drie maanden, een seizoen is verstreken, het is vandaag officieel herfst. Een mooie dag om weer echt aan het werk te gaan. Tuur stapte na drie maanden (verlof + schoolvakantie) weer om half acht op de fiets naar school en nadat ik Philippa een flesje had gegeven en mezelf gefatsoeneerd, stapte ik in de auto richting mijn ouders. De komende maanden heb ik nog geen kinderopvang geregeld voor Pippa, maar let mijn moeder op haar terwijl ik aan het werk ben. Op dit moment maakt ze heel veel geluid, maar het lukt me redelijk om er voor af te sluiten, want ik weet… bij mijn moeder is ze in goede handen. En volgende keer vergeet ik mijn noise cancelling headphones niet, dan lukt het waarschijnlijk nog net iets beter**

Ik ben van plan om in ieder geval weer twee keer per week te bloggen (maandag en woensdag 12.00u) en op vrijdag iedere dag een vlog te plaatsen. Daarnaast ben ik nog steeds lekker druk met Have a Good Run (we zijn nu halverwege het nazomer/herfstprogramma), dus genoeg te doen. Verder heb ik tijdens mijn vakantie afgelopen weken ook na kunnen denken over nieuwe plannen. Ze leven op dit moment alleen nog maar in mijn hoofd, niet eens in mijn notities, maar het geeft wel aan dat ik op dit moment echt wel weer toe ben om aan de slag te gaan. Hoe zwaar die wekker vanmorgen om half zeven ook was… (uitgerekend op een dag dat Philippa niet uit zichzelf vroeg wakker werd).

Ik heb zoveel te delen. Over de bevalling, over die eerste kraamweken, over onze vakantie, over het sporten, over mijn lichaam na de bevalling, ik weet nog steeds niet echt waar te beginnen, maar ik denk dat de bevalling wel een mooi moment is om mee te beginnen. Daar valt ook genoeg over te vertellen, want die duurde 24 uur en was niet geheel pijnvrij (zacht uitgedrukt).Toch heb ik nu na drie maanden vrijwel alleen maar positieve herinneringen aan mijn bevalling overgehouden. Alleen de persfase (die overigens veel minder pijnlijk was dan de weeën, maar wel drie uur lang duurde) daar krijg ik nog wel koude rillingen van. Op dat moment weet je ook dat je echt niet meer terug kunt. Bij een marathon kun je altijd nog uitstappen, ook al heb je er al 41,5 kilometer opzitten, je hebt altijd de mogelijkheid om er mee te stoppen. Toen dat hoofdje achter mijn schaambot vast zat kon ik niets anders doen dan heel erg mijn best doen om op iedere wee zo hard mogelijk mee te persen, ook al schoot het voor mijn gevoel geen centimeter op. Maar hé, daar over veel meer in mijn bevallingsverhaal.

Waar zijn jullie benieuwd naar, waar willen jullie meer over lezen? Hoewel ik op dit moment niet om onderwerpen verlegen zit, kan ik jullie input natuurlijk ook goed gebruiken. Ik heb ook wel weer zin om over niet baby-gerelateerde onderwerpen te schrijven, maar heel eerlijk… ik heb altijd geschreven over mijn leven en dingen die me bezighouden en op dit moment is dat toch echt Philippa. En dat zal ook nog wel eventjes zo zijn. Als ik straks weer kan hardlopen, dan kan ik immers ook niet meteen gaan opbouwen naar een marathon. En dan moet ik echt goed letten op mijn bekkenbodem, dat ik die niet compleet naar de filistijnen help, er is immers een kind van ruim vier kilo doorheen gekomen en daar ben ik ook niet helemaal zonder kleerscheuren uitgekomen (maar ook daarover later meer).

Voor nu wens ik jullie een super fijne eerste dag van de herfst (vinden jullie het buiten ook zo heerlijk naar het najaar ruiken?) en ga ik aan de slag met het editen van mijn vakantievlog (als het goed is vrijdag online).

Liefs,

Annemerel

*Tijdens mijn eerste vakantie met mijn blog, in 2003, had ik nog geen laptop en geen internet, maar ik had wel een notebook van Oilily bij me waar ik iedere dag in het zwembad bij schreef, ik was nog geen uur thuis van mijn vakantie en ik zat al achter mijn computer om alles uit te typen.

**Ik zou ook boven op kantoor kunnen gaan zitten, maar daar zit mijn vader de hele dag in videomeetings en die gebruikt geen oortjes, dus dan hoor ik de hele dag mijn vader met zijn collega’s praten. Ook niet heel handig.

Delen:

26 Reacties

 1. Marieke
  september 22, 2021 / 13:19

  Leuk dat je er weer bent! Zelf ben ik nu 40+3, dus wat mij betreft hou je het nog lekker bij de baby verhalen ;-) Ik ben benieuwd naar je bevallingsverhaal, kraamtijd en herstel!

  • Annemerel
   Auteur
   september 22, 2021 / 13:37

   Ah spannend! Geniet van de laatste loodjes.

 2. Lien
  september 22, 2021 / 13:22

  Philippa is toch al ruim 3,5 maand? Heerlijk zeg, 14 weken verlof ipv 10 of 12 weken

  • Annemerel
   Auteur
   september 22, 2021 / 13:37

   Ze is 13 weken en heb er een weekje vakantie achter geplakt, kun je ook doen als je in loondienst bent toch ;-)! Was inderdaad heerlijk. Tussendoor natuurlijk wel wat kleine dingetjes gedaan voor Have a Good Run en een paar vlogs en blogs, maar nu echt weer voor de volle 100% in actie.

 3. r
  september 22, 2021 / 13:41

  Gefeliciteerd, en ik wil graag meer horen over de mooie trui die je aan hebt op de foto en wat je eventueel anders zou doen nu je terug kijkt op de kraamtijd en de zwangerschap. En wat je precies hetzelfde zou doen als je alles weer over zou moeten doen. En heel veel geluk toegewenst met schrijven en zorgen.

  • Annemerel
   Auteur
   september 22, 2021 / 14:14

   Dankjewel! De trui is van Arket (huidige collectie) en ontzettend blij mee!

 4. r
  september 22, 2021 / 13:45

  Hmm ‘Ik zou graag meer willen horen over’ niet ‘ik wil’ die laatste uitdrukking klonk een beetje bazig.

  • Anita
   september 22, 2021 / 18:17

   Leuk dat je er weer bent! Ik ben benieuwd naar je verhalen als opnieuw beginnend sporter. Hoe pak je dat aan, hoe voel je je erbij, tips en tricks…. daar kan ik vast veel van leren.

   • Annemerel
    Auteur
    september 23, 2021 / 12:36

    Yessss daar ga ik uitgebreid over schrijven!

 5. Marlous
  september 22, 2021 / 14:55

  Heel leuk dat we weer meer van je kunnen lezen op je blog! Zelf 32 weken zwanger dus de babyverhalen hebben veel van mijn interesse. Maar als hardloop fanaat ben ik ook erg nieuwsgierig naar hoe je het herstel van je lichaam ervaart en hoe straks de weg naar het voorzichtig opbouwen van hardlopen er uit ziet. Wat zijn hierbij valkuilen en waar let jij erg op. Ik kijk er naar uit om alle blogs te lezen en vlogs te kijken! Liefs

  • Annemerel
   Auteur
   september 23, 2021 / 12:38

   Gefeliciteerd! En dat zijn zeker onderwerpen waar ik het over wil hebben!

 6. Jasmine
  september 22, 2021 / 15:02

  Naast dat ik het super leuk vind om alles te lezen over Philippa ben wat betreft een niet baby gerelateerd onderwerp wel benieuwd naar een review van je Goyard tas, ik heb hem al twee jaar op het oog en ga over 1,5 week naar Parijs… 😊

  • Annemerel
   Auteur
   september 23, 2021 / 12:37

   Aaaah wat tof dat je hem in Parijs wil gaan kopen. Nadeel is dan wel dat wanneer je hem laat graveren dat het iets langer kan duren (ik heb hem op laten sturen). Je mag me altijd een privé berichtje sturen over de tas want binnen anderhalve week ga ik geen review schrijven ;-)

 7. Kimberly
  september 22, 2021 / 15:07

  Wat leuk dat je terug bent! Uiteraard volg ik je avonturen op Instagram maar ik vind het altijd heerlijk om je blogs te lezen. Ik denk dat ik je inmiddels wel ruim 10 jaar volg, wellicht zelfs meer!

  • Annemerel
   Auteur
   september 23, 2021 / 12:36

   Wow wat leuk zeg! Wat lang! Ik blijf ook lekker schrijven. Over 32 jaar hoop ik dat mijn blog haar 50-jarig jubileum kan vieren!

 8. september 22, 2021 / 19:14

  Super leuk dat je weer terug bent. :) Vooral schrijven wat jou het meeste bezig houdt, stiekem vind ik dat bij blogs juist een van de leukste dingen, de hele personal touch. Ondanks dat ik zelf geen kinderwens heb vind ik het leuk om over je avonturen met Tuur en Philippa te lezen hoor! :D

  • Annemerel
   Auteur
   september 23, 2021 / 12:36

   Super leuk om te lezen!

 9. Mimi
  september 22, 2021 / 20:18

  Jaaaa, fijn dat je er weer bent!!! Kijk uit naar je verhalen, over alle onderwerpen die je noemt!

 10. Elvira
  september 22, 2021 / 21:11

  Leuk om je weer op je blog te kunnen volgen! Hier 5.5 week postpartum dus ik ben vooral benieuwd naar jouw postpartum ervaringen en tips in de breedste zin, zowel voor eigen lichaam als de baby (het baby contrast boekje heb ik al gekocht haha).

  • Annemerel
   Auteur
   september 23, 2021 / 12:35

   Gefeliciteerd! En bedankt voor de blog-inspiratie!

 11. Andrea
  september 22, 2021 / 21:22

  Wow!!! Ik heb echt maanden niet op je blog gekeken… en toevallig vandaag nu dus weer, wat een toeval!!
  Van harte gefeliciteerd met jullie dochter Philippa! Wat een mooie naam.
  Succes met het oppakken van alles weer!

  Ps. Ik zie andere ouders wel eens hardlopen met een kinderwagen, is dat (in de toekomst) iets voor jullie of juist helemaal niet?

  • Annemerel
   Auteur
   september 23, 2021 / 12:35

   aaah wat toevallig! Ja zeker wel, ik laat mijn bekkenbodem op dit moment nog even herstellen maar wil dit in toekomst zeker gaan doen.

 12. september 23, 2021 / 09:00

  Yay! Leuk dat je er weer bent, op je blog! 😄 Ik wil gewoon ALLES lezen, dus kom maar op.

 13. Do.
  september 23, 2021 / 17:57

  Zo leuk om weer een blog van jou te lezen! Mijn eerste reactie is: waar jij over wilt schrijven. Gevoelsmatig geeft dat de leukste blogs. Juist datgeen wat jou dagelijks bezighoudt en hoe je ermee om gaat, vind ik leuk om over te lezen.

  • Annemerel
   Auteur
   september 23, 2021 / 18:54

   Jaaa daar ben ik het helemaal mee eens!

 14. Harma
  september 25, 2021 / 12:39

  Zoveel zin in al je blogs over philippa, hier ook een baby van 3 maanden oud. Dus super leuk om jouw ervaringen en verhalen dan te lezen!