DIARY: Het is hoogtijd voor zomervakantie

Iedereen waarschuwde me voor de vermoeidheid de eerste maanden na de bevalling, maar de vermoeidheid die je na een jaar voelt vind ik stiekem veel heftiger.


Jong geleerd is oud gedaan, toch? Pip leest tegenwoordig iedere dag uit Live, Love, Run, mijn eerste boek 😅. Ze is sowieso heel erg ‘into’ boeken sinds een paar weken. Tot voor kort had ze er geen geduld voor, maar nu begint ze te glunderen als ik er een prentenboek bij pak en haar een verhaaltje voorlees. Daar word ik – als oud bibliotheekmedewerker en boekenwurm – natuurlijk erg blij van. Dat ‘oud’ slaat trouwens niet alleen op bibliotheekmedewerker, ik heb al meer dan een jaar geen boek uit gelezen. HOE DAN? Hopelijk lukt het me in de zomervakantie een van de boeken waar ik het afgelopen jaar in begonnen ben uit te lezen.

Iedereen waarschuwde me voor de vermoeidheid de maanden na de bevalling, niemand waarschuwde me voor de vermoeidheid die ik nu een jaar na de bevalling voel. Ik denk dat de vermoeidheid vooral komt doordat ik nu veel meer van mezelf/mijn leven verlang dan een jaar geleden, zo loop ik nu weer vier keer in de week hard, doe ik Pilates, krachttraining, ik probeer te werken, ren tegelijkertijd de hele dag achter mijn kind aan. Borstvoeding zal ook wel een kleine rol spelen. Ik voel in ieder geval regelmatig een intense vermoeidheid in mijn lichaam. Zo’n vermoeidheid die als een steen op je maag ligt en je ogen continu laat tranen.

Het wordt tijd dat het zomervakantie wordt, want ik ben deze week ook nog eens met marathontraining begonnen. Of dat slim is hoor ik binnenkort, ik ga vandaag bloedprikken bij de sportarts en doe morgen een sporttest.

Zo blij met de watertafel, Pip is helemaal in haar nopjes. Ze kan sinds deze week ook zelf de balletjes in de spiraal gooien als ze op haar tenen staat.

Afgelopen week weer een keertje een box bij HelloFresh besteld. We waren even gestopt omdat ik het toch wel erg veel geld vond voor drie maaltijden, maar ja… als je de kosten van de boodschappen bij elkaar optelt en de hoeveelheid tijd die ik kwijt was aan nadenken over wat er gegeten moest worden, dan valt het toch wel weer mee. We hebben afgelopen week in ieder geval drie keer lekker (en makkelijk) gegeten. Helemaal fijn omdat de Albert Heijn bij ons om de hoek twee weken dicht is vanwege verbouwing.

Woensdag was voor Pip geen makkelijke dag. Er komen tandjes door denken we. Koorts, diarree, gillen, overal op bijten… de eerste tandjes hadden niet zo’n lange aanloop, maar deze keer duurt het wel ellenlang. Zo sneu voor haar, kan me voorstellen dat het helemaal geen fijn gevoel is. Slapen lukt ook slecht, dus om mezelf op een gegeven moment even rust te gunnen zet ik Sesamstraat aan. Mooi om te zien dat ze steeds meer lijkt te begrijpen. Vorige maand was Tiktak nog haar favoriete programma, maar nu begint ze iedere keer al te lachen als ze Tommy of Pino ziet. En als er een liedje voorbij komt begint ze op haar eigen manier te dansen en te wijzen.

Donderdag begon ik de dag met een lange duurloop. De rest van de dag was ik lichtelijk gesloopt. Gelukkig was het papa-dag dus hoefde ik overdag niet de hele dag achter Pip aan te rennen maar kon ik lekker op een stoel achter mijn MacBook zitten. Komende trainingsperiode ben ik van plan om mijn intensieve trainingen steeds te doen op dagen dat Tuur thuis is. Beter voor mijn herstel, leuker voor Pip (want zo’n vermoeide moeder is ook saai).

Maakte weer dit recept van Half Baked Harvest, deed er dit keer alleen ook wat garnalen bij en dat was een heel goed idee. Oh en ik gebruik de helft van de boter en voeg geen extra zout toe, want de kaas vind ik persoonlijk al zout genoeg van zichzelf (en op die manier kan ik Pip ook een paar stukjes geven).

Zaterdag deed ik de eerste training van het marathonschema van Have a Good Run. Het was een training van een uur en op papier zag hij er niet zo angstaanjagend uit. Het ging ook best wel makkelijk. Maar… na afloop moest ik meteen in de actie-modus omdat er visite zou komen. Hierdoor herstelde ik heel slecht. Mijn hartslag zat twaalf uur later nog steeds heel erg hoog. Ik merk dat dit nog wel een uitdaging gaat worden, genoeg rust kunnen nemen na trainingen met mijn ‘nieuwe leven’.

Zo leuk dit! Van Thule kregen we de Sapling voor onze komende vakantie. Naast het Gardameer willen we ook een gedeelte van de vakantie spenderen in de bergen, daar is deze drager natuurlijk een uitkomst. Pip vindt het ook maar wat leuk in de drager. Kan niet wachten om hem te gebruiken.

Gisteren ging het nieuwe Have a Good Run programma van start. ’s Ochtends vroeg deed ik de laatste administratie en plande ik al de mails in. Dat is het fijne van een baby die standaard om zes uur wakker wordt, daar hoef je dan dus geen wekker voor te zetten. Om acht uur werden alle mails verstuurd.

Twee uur later hadden we een kleine kick-off training met een klein groepje deelnemers in de duinen van Kijkduin. Was weer enorm gezellig en leuk om iedereen te zien. Sommigen doen al sinds het eerste programma mee (die doen dus al acht programma’s mee!) anderen zijn nieuw, weer anderen komen na een tijdje van afwezigheid terug (kregen een baby bijvoorbeeld!) om weer op te bouwen of richting een marathon te trainen. Vond het in ieder geval weer een hele gezellige ochtend en we hebben nog lekker gelopen ook.

Deze week staan er een paar dingen op de planning waar ik niet zoveel zin in heb. Vandaag moet ik bloedprikken, morgen heb ik mijn sporttest (doe ik uit eigen beweging, maar vindt het sterven op de loopband nooit zo heel erg plezant) en vrijdag mag ik weer eens naar de tandarts (afspraak van anderhalf uur voor heel veel gaatjes, help!). Maar gelukkig heb ik ook iets om naar uit te kijken, want zaterdag begint de zomervakantie en die beginnen wij goed met een weekendje Berlijn, we gaan naar Coldplay! Dit boekten we een jaar geleden al, dus we hebben er lang op moeten wachten, maar oh… zoveel zin in. Nu eerst nog even de komende dagen door zien te komen en dan kan het feest beginnen.

Liefs,
Annemerel

Delen:

2 Reacties

  1. Manon
    juli 4, 2022 / 16:04

    Oh wat onwijs leuk dat jullie naar Coldplay gaan, heel veel plezier vast! En sterkte met de andere twee geplande afspraken. ;)

  2. Thessa
    juli 7, 2022 / 11:04

    Hi Annemerel, doen jullie ook nog een keer Have a Good run kleding, zoals een T-shirt, een top of iets anders?