DIARY: Mijn eerste 10 kilometer in 2,5 jaar en prikjes-ellende

Het was weer een fijne week. Het was Hemelvaart dus Tuur was vier dagen thuis (yeah!), Philippa kreeg haar 11 maanden prikjes (en reageerde nogal heftig), ik liep mijn eerste 10 kilometer in 2,5 jaar en ik maakte heel veel lekker eten.

Mijn ouders zijn vier weken op vakantie, dat betekent dat ik vier weken lang zonder ‘opvang mama-oma’ aan het werk mag. Dat is best een uitdaging in deze levensfase van Philippa. Om toch af en toe iets gedaan te krijgen laat ik haar soms spelen met dingen waar ze eigenlijk helemaal niet mee zouden spelen. Zoals een doos met koekjes. En trots dat ze is als ze alle 25 koekjes (gelukkig wel verpakt) door het hele huis verstopt heeft 🤣

Aan het eind van de middag liep ik een lekker rondje hard door de regen. Ik vind dat eigenlijk helemaal niet zo’n probleem, hardlopen in de regen. Liever regen dan harde wind of hele hoge temperaturen. Te lang lopen in de regen is niet altijd heel prettig (natte sokken leveren blaren op, natte kleding schuurplekken), maar 35 minuten in de stortregen? Love it.

Dinsdag maakte ik weer een heerlijke risotto met bleekselderij en mozzarella. Philippa vindt deze ook erg lekker (ze krijgt zonder parmezaan, rode peper en met een zoutloze bouillon) wat koken een stuk makkelijker maakt. De magnum op rechts is trouwens echt een aanrader, het is een magnum almond maar dan met witte chocolade onderaan en met amandelroomijs, volgens mij heet hij ‘remix’. Ik heb er deze week iedere avond van genoten.

Dinsdagmiddag kreeg Philippa haar 11 maanden prikjes. Van te voren maakte ik me niet al te veel zorgen, de prikjes die ze eerder kreeg reageerde ze totaal niet op. Deze prikjes daarentegen… horror! Ze werd in de nacht van dinsdag op woensdag wakker met 39,4, hysterisch huilend. De hele woensdag was ze van slag met hoge koorts en heel hangerig. Zo zielig.

We hadden geen eten in huis dus als lunch bestelde ik een wrap bij SLA. Die had ik nog nooit eerder gegeten en iedere keer als ik er eentje zie krijg ik er mega trek van. Mijn oordeel? Smaak: top, maar hoe eet je zo’n ding? Ik heb hem uiteindelijk alsnog als een salade in een kom gegeten. Volgende keer bestel ik gewoon weer de salade.

Donderdagochtend was Philippa gelukkig weer als herboren. Heel fijn, want we hadden een dagje Delft gepland. Ik liep daar de Golden Ten Loop, mijn eerste 10 kilometer wedstrijd na mijn bevalling. Ik vind 10 kilometers altijd erg spannend omdat ik in het verleden regelmatig keihard gecrasht ben halverwege (qua energie dan, gelukkig nog nooit de grond geraakt tijdens een wedstrijd). Van te voren was ik niet zo zenuwachtig voor deze 10, maar de ochtend voor de wedstrijd zat ik toch weer als verlamd aan de keukentafel te wachten totdat ik eindelijk van start mocht. Dat was pas om 15.00u ’s middags, wie verzint dat, zulke late wedstrijden?

De run ging best wel lekker. Ik liep mezelf voor de verandering niet over de kop in de eerste kilometer en kon daardoor ook in het tweede gedeelte nog vooruit komen. Toch had ik op de finish het idee dat ik alles gegeven had. Ik liep 46.57, ruim 6 minuten langzamer dan mijn PR en 5 minuten langzamer dan ik hier in 2019 liep.

Op de terugweg reden we langs de McDonalds en at Philippa voor het eerst mee. De blaadjes sla van mijn burger 🤣.ech

 

Oeeeh vrijdag weer zo’n lekker recept geprobeerd, gnocchi van de New York Times. Nadat ik vorige week voor het eerst Gnocchi maakte (en at) ben ik fan. Dit recept is ook echt een aanrader. Iets minder roomboter en olijfolie dan de versie die ik vorige week at, proefde daardoor ook wel iets gezonder.

Weet je… Philippa’s eerste hapje was een hapje van een Magnum. Ze was drie maanden en ze vond het heerlijk. Niet trots op, maar hé, ze vindt worteltjes, zoete aardappel en broccoli ook lekker en ze geniet ook van een banaantje, of aardbeien, een bruine boterham. Dus ik heb haar niet helemaal verpest door haar als eerste hapje magnum te geven (daar was ik eerst wel bang voor toen ze met die proefhapjes rond vier maanden echt totaal geen interesse had in groenten).

Dit was ook geslaagd, een pastaatje met spinazie uit het boek OP! van Jet van Nieuwkerk. Dit recept is zowel voor dreumesen als volwassenen (alleen wat kaas en peper en zout toevoegen voor wat extra smaak). Benieuwd naar de andere recepten, want Philippa vindt wat wij eet vaak interessanter dan wat wij haar voorschotelen dus we willen haar eigenlijk gewoon met ons mee laten eten (alleen ben ik met onze eigen recepten vaak bang dat ze veel te veel zout binnen krijgt).

Dit kind kan klimmen… dat heeft ze sowieso van haar vader, want zelf ben ik daar dus echt geen held in (en als baby schijn ook een hele slechter klimmer geweest te zijn). Vorige week stond ze nog tegen de vensterbank aan, nu is ze er (vanaf de bank) gewoon ingeklommen. Gelukkig kan ze dat raam niet open krijgen als ze in de vensterbank zit en wij hebben hem zelf eigenlijk nooit open staan (en gaan dat nu al helemaal niet meer doen).

Ik liep zondag voor het eerst in drie maanden weer een lekkere lange duurloop waarbij ik niet naar het toilet hoefde. Daar had ik afgelopen maanden namelijk heel veel last van. Ik was nu dan ook een beetje huiverig voordat ik aan mijn training begon. Omdat hardlopen met buikpijn voor bloederige taferelen zorgt heb ik mijn training in de buurt van ons huis gelopen, vijf rondjes van 2,5 kilometer (met een kleine aanloop). Dat was deze keer nergens voor nodig, maar better safe than sorry!

Inmiddels is het zondagavond. Omdat ik er morgen weer de hele dag ‘alleen’ voor sta leek het me een goed idee om vandaag alvast mijn diary te maken, hoef ik daar morgen niet over te stressen in ieder geval. Ik wil mijn dagboek er echt in houden en heb ook allemaal andere blog-ideeen in mijn hoofd. Ik denk dat als je mij een hele dag in een koffietentje zou zetten met mijn laptop, ik er zo zes blogs uit knal (heb veel te vertellen!), maar eh… ja, dat lukt nu even niet. Ik wacht nog steeds op een belletje van een kinderdagverblijf, wellicht moet ik zelf maar weer eens initiatief gaan tonen en andere kinderdagverblijven benaderen. Zou zo fijn zijn als Philippa na de zomervakantie een dag per week naar het kinderdagverblijf zou kunnen, denk namelijk dat ze dat zelf ook heel erg leuk zal vinden, ze vindt spelen met andere kindjes zo leuk. Weet iemand nog een leuk kinderdagverblijf in Den Haag (omgeving Vogelwijk/Bomenbuurt?)

Liefs,

Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. Lieneke
  mei 30, 2022 / 12:23

  Onze jongens zaten in Kindergarden in Delft, maar die hebben ook vestigingen in Den Haag, ik zie oa Staten kwartier (heel vervelend, moet je over de Fred). Ik was daar heel tevreden over.
  Vervelend hoor dat je nu zulke wachtlijsten hebt, al kan je nu wel langer genieten van Pippa.

 2. mei 30, 2022 / 12:41

  Superleuk dat je je dagboek erin wilt blijven houden; is al jaaaren vaste prik bij mij op de maandag rond lunchtijd, zou echt af moeten kicken als je dat niet meer zou doen :-)

 3. Anna
  mei 30, 2022 / 13:32

  Hoi Annemerel,

  Waarom laat je het zout niet gewoon uit het eten. Het is even wennen, maar je hebt het extra zout niet nodig en je dochter kan gewoon mee eten.
  Tijdens mijn eerste zwangerschap moest ik zoutloos (1985), en dat hebben we zo gelaten. Bevalt prima.

  Groetjes

 4. Jaylinn
  mei 31, 2022 / 13:15

  Leuk om weer je blogs te lezen en je vlogs te kijken!
  Je zei dat je vlogs minder bekeken worden de laatste tijd. De reden dat ik je vlogs soms mis is omdat er voorheen via jouw website zag dat er een nieuwe blog was, tegenwoordig staan ze vaak alleen op you tube. Geen probleem natuurlijk, maar is voor mij weer een extra plek om regelmatig te checken!

 5. Femke
  juni 4, 2022 / 21:36

  Hoi Annemerel, Wij en onze jongens vonden Zo aan de 2e Sweelinckstraat heel erg leuk.
  Succes!
  Groetjes Femke