DIARY: Het is alweer juni!

Voor het eerst met Philippa op de fiets, een fijne hardlooptraining en een nieuwe favoriete hotspot in Den Haag.

We begonnen de week met een helmpje voor Philippa. We hebben een tijdje terug een fietsstoeltje gekregen van Thule (de Thule Yelp Nexxt Mini) en dit weekend heeft Tuur het stoeltje op de fiets bevestigd, dus we kunnen eindelijk gaan fietsen. Echter, wij wonen in een vrij drukke straat (met trambanen!) en ook de weg naar de speeltuinen hier in de buurt vind ik zelf best gevaarlijk (ik ben duidelijk niet in de stad opgegroeid want ik vind trambanen dus echt heel erg eng). Tuur en ik vonden het daarom een prettiger idee om pas te gaan fietsen als we een helmpje hebben voor Pip. En die had ik afgelopen weekend eindelijk besteld (het is het kleinste maatje van Bobike in de kleur vanille). Ik had niet verwacht dat ze hem op wilde, want hoedjes en zonnebrillen tolereert mevrouw niet, maar deze helm… ja die vindt ze gelukkig wel prima.

De eerste keer fietsen was ook een succes. Het voelde wel nog een beetje onwennig, ik durfde amper mijn arm uit te steken in de bochten en ik zat met mijn benen wijdbeens op de fiets omdat mijn knieën in de knoop kwamen met stoeltje, maar oefening baart kunst zeggen ze, toch. We hebben ook een windscherm voor haar van Thule, die moeten we alleen nog even installeren. Lijkt mij alleen super onhandig met fietsen, hoe ervaren jullie dat?

Dinsdag stond ik al om half zeven buiten voor mijn looptraining. Ik had er super veel zin in en het lopen ging dan ook heel erg lekker. Ik deed 15 minuten easy, gevolgd door 10 minuten op halve marathon tempo en daarna nog 5 minuten op threshold. Tot slot 8x 30 seconde comfortabel hard. Was echt een fijne manier om de dag te beginnen en binnen drie kwartier was ik uit en thuis. Ik kon meteen aanschuiven bij het ontbijt.

Dinsdag deed ik ook weer iets wat ik al een half jaar niet gedaan had, melk in vriezen. Ik heb al een hele tijd geen overproductie meer en in de laatste maanden dat ik overproductie had bewaarde ik de melk niet omdat mijn vriezer vol zat (heel erg zonde, ik weet het). Nu ben ik mijn vriezer voorraad aan het opmaken (want die melk is alweer bijna een jaar oud!) en vries ik de melk die ik nu kolf in. Geen idee hoe lang ik nog door ga met kolven (en hoe lang er nog melk uit mijn borsten blijft komen), maar ik vind het een fijn idee om een verse voorraad in de vriezer te hebben. Het blijft alleen wel een rotklusje.

Phillippa’s favoriete plekje, in het raamkozijn. Iedere keer als er een tram of bus langs komt wordt er driftig gezwaaid en geroepen. Ze staat redelijk stabiel zo op de leuning van de bank, maar soms vergeet ze dat ze zich vast moet blijven houden en dan sla ik wel een klein beetje doodsangsten uit. Gelukkig is de bank zacht en zit ik er altijd naast als ze hier staat.

Dit was weer eens lekker recept van HelloFresh. Ik had mijn abonnement een tijdje stil gezet omdat ik het aanbod niet altijd meer even aantrekkelijk vind, maar afgelopen week (en deze week trouwens ook) was er weer genoeg keuze. Stiekem wel heel erg fijn dat je een aantal dagen per week niet hoeft na te denken over wat je die avond zal gaan eten. Dit recept was met aardappelpuree en zalm. Altijd goed.

Van donderdag is geen beeldmateriaal, toen was het papadag en maakte ik een inhaalslag qua werk. Op vrijdag was het mamadag (het is eigenlijk altijd mamadag maar nu besloot ik gewoon echt mijn werk naast me neer te leggen). Ik maakte een rondje door de winkelstraat met Philippa, Pip at haar eerste (aardbeien)ijsje, ik kocht buitenspeelgoed voor ons dakterras en na haar slaapje heeft ze zelfs voor het eerst in een badje gespeeld. Zo fijn dat het eindelijk weer eens zonnig en warm genoeg was voor het dakterras.

Mijn lunch was ook heel erg goed. Ik bakte twee oude boterhammen op in een beetje olijfolie in een pan. In een kom mengde ik pesto, tomaat en mozzarella en oooooooooh geef het me nu (ook al heb ik net uitgebreid geluncht).

Ook een gevalletje geef het me nu… die amandelcroissant en dat stokbrood van de Franse bakker. We halen tegenwoordig steeds vaker onze broodjes in het weekend bij Tartine, in plaats van Philippe Galerne. Niet omdat we Philippe zat zijn (absoluut niet!!!) maar er staat in het weekend vaak zo’n lange rij en Tartine zit een paar straten verderop, is ook heel erg lekker en je hoeft er nooit te wachten. Tip dus als je in Den Haag woont. Helaas is hij niet op zondag geopend, maar dan kun je dus altijd bij Philippe terecht.

Zaterdag voorspelden ze zon, maar die liet erg lang op zich wachten. Uiteindelijk kwam hij net op tijd voor de borrel. Philippa deed gezellig met ons mee, al vond ze de tafel lekkerder zitten dan de bank. Het dakterras is zo’n fijne plek geworden. Heel blij met de investering die we gedaan hebben. Nu hopelijk wat meer zonnige dagen zodat we er ook daadwerkelijk gebruik van kunnen maken. Wordt toch wel een beetje treurig van het weerbericht voor komende weken. Maar hé wat doe je er aan?

Koffffffie. Philippa maakt geen onderscheid tussen een doordeweekse ochtend en zondag, het is gewoon altijd zes uur (of eerder). We zorgen eigenlijk altijd dat we rond tien uur in bed liggen, zodat we niet oververmoeid raken. Zaterdagavond lukte dat niet helemaal. Toen we rond half tien naar een serie zaten te kijken hoorden we Pip huilen, ik trof haar heftig kotsend in bed aan. Zo sneu. Ze bleef maar overgeven. Ook toen ze al lang weer in bad geweest was en schone kleren had, begon ze weer te kotsen. Super zielig. Uiteindelijk sliepen we rond half twaalf, maar Pip was gewoon weer om zes uur wakker. Ik had zondag dus erg veel koffie nodig (al drink ik er niet meer dan drie).

Gelukkig voelde Pip zich alweer een stuk beter. Ik denk wel dat ze iets van een maagdarmvirusje heeft, aan de hoeveelheid luiers (en de substantie in de luiers) te zien. Maar ze is wel weer vrolijk en niet meer aan het overgeven. Fingers crossed dat het wegblijft, het was echt heel sneu om te zien.

Inmiddels is het zondagmiddag. Pip en Tuur zijn naar de speeltuin, ik schrijf mijn blog. Het is Pinksterweekend, maar we hebben niet echt Pinkster-activiteiten gepland. Ik geniet vooral van Tuurs extra dagje vrij. Is toch een stuk relaxter (en gezelliger) met zijn drieën. Vanavond maak ik een risotto en ik hoop dat ik tussendoor nog even naar buiten kan om hard te lopen. Zo niet, dan ga ik lekker morgen, want dan is Tuur toch ook de hele dag thuis.

Ooooh en nog vijf weken, dan is het zomervakantie en hebben we helemaal veel tijd met zijn drieën. We hebben inmiddels een weekje Italië geboekt en willen daar – afhankelijk van het weer – nog wat omheen boeken, maar dat doen we gewoon last minute. Iemand nog leuke ideeën voor gave plekjes die je tegenkomt als je van Den Haag naar het Gardameer rijdt? Ik hoop zo dat het lekker weer is in Oostenrijk, want ik heb heel veel zin in frisse berglucht! 

Fijne week!

Liefs,

Annemerel

 

Delen:

2 Reacties

 1. Rosemarijn
  juni 6, 2022 / 14:29

  Ik hoop ook op mooi weer in Oostenrijk deze zomer! Ik ben in mei 3 nachtjes in Innsbruck geweest, is en blijft een top stad. Heel makkelijk te combineren met bergen (grote bergbanen ook, lijkt me handig met kinderwagen haha). Ehrwald is net over de grens met Duitsland en ook heel mooi, of Sankt Antkon/Lech… dat zit allemaal wel ietsje meer richting Italië.

  Ga nu ook maar snel eens rondkijken.. :)

 2. juni 13, 2022 / 16:52

  Leuke activiteiten.
  Volgens mij is moedermelk in de vriezer bij -18 graden maar een half jaar houdbaar? Tenminste, dat zei mijn kraamhulp destijds.
  Dat fietsstoeltje de Thule Yepp hebben we ook, inclusief windscherm. Ideaal, zo zit je kindje lekker uit de wind.

  Groetjes,
  Renske