DIARY: Een babyshower, nieuwe hotspot en heel veel pippa-tijd

Een babyshower, een nieuw favoriet recept, een nieuwe hotspot en wederom een week die voorbij vloog.


Maandag schreef ik voor het eerst in hele lange tijd weer eens een blog. Ik had mijn laatste zin nog niet geschreven of Philippa werd wakker van haar ochtendslaapje. Ik maakte mijn blog dus af met Pip op schoot. We hebben prachtig speelgoed voor haar, maar het liefst zit ze aan spullen die niet van haar zijn. Het toetsenbord van mijn MacBook is favoriet, maar ik heb haar gelukkig af kunnen leiden met de monitor van de babyfoon.

Toen mijn blog af was zijn we even naar de Fahrenheitstraat gelopen. Mijn outfit was ietwat optimistisch, de wind blies zo door de blouse heen (en ik was erg blij dat ik een legging aan had onder mijn rokje, haha).

Philippa’s favoriete plekje in huis is de leuning van de bank bij het raamkozijn. Als ik niet oplet klimt ze ook daadwerkelijk IN het raamkozijn. Kind is een betere klimmer dan haar moeder. Ik heb haar wekenlang hier weg gehaald, maar het had weinig zin. Heb nu dus maar de gezelligheid (fotolijstje, bloemen) uit het raamkozijn gehaald en let gewoon erg goed op als ze daar staat.

Nieuwe slippers gescoord bij Nike. Tuur kocht deze vorig jaar in het donkerblauw en aangezien we dezelfde maat hebben was hij ze regelmatig kwijt. Hij is dus erg blij dat ik nu mijn eigen paar heb.

Woensdag gingen we langs bij mijn ouders. Philippa speelde met de trein van opa en we kochten wat zomerkleding bij ZARA. De broekjes zijn favoriet, niet zo duur, dikke stof (dus slijt niet zo snel) en zitten goed om haar lichaam. De jurk gaat helaas terug, die is iets te lang, wat hem vrij tuttig maakt (en dat past niet zo bij onze wildebras).

Donderdag begon ik de dag met een baantraining, Tuur en Philippa moedigden me vanaf de kant aan. Daarna kon ik lekker aan het werk, want het was papadag. Lekker veel gedaan gekregen deze keer, maar het is natuurlijk nooit genoeg.

’s Avonds maakte ik dit heerlijke recept van Half Baked Harvest. De eerste keer dat ik gnocchi maakte (en at!). Het is gnocchi met pesto, groene asperges, citroen, parmezaan en burrata. Oh en roomboter. Heel veel roomboter. Echt een mega aanrader.

Zaterdagochtend waren we – zoals gewoonlijk – weer erg vroeg wakker en besloten we een lekkere lange wandeling te gaan maken. Ik had gezien dat er sinds een aantal maanden een nieuwe Franse bakker in de buurt zit en daar wilde ik wel eens een kijkje gaan nemen. Tartine, op de Van Beveringstraat. Echt een aanrader, de amandelcroissants zijn echt enorm lekker en ook het taartje met citroen en framboos was… OMG. Zo lekker. Fijn was ook dat hier geen rij voor de deur stond, normaal staan we in het weekend gerust 30 minuten in de rij voor de bakker (Philippe Galerne).

Om tien uur hadden we een live training met Have a Good Run in het Westduinpark. Het was zo enorm gezellig, de training vloog voorbij. De rest van de middag spendeerde ik achter mijn MacBook, even gebruik gemaakt van het feit dat Tuur thuis was dus ongestoord kunnen werken.

Zondag had ik een heel gezellig feestje, de babyshower van Laura. We hadden mega geluk met het weer, het was heerlijk zonnig en warm. Locatie was ook echt top (Paviljoen Twiske) aan het water en de High Tea smaakte mega goed. Zelf zei ik vorig jaar dat ik geen babyshower wilde, het was coronatijd en ik dacht bij babyshowers altijd aan stomme spelletjes en truttigheid, maar mocht ik ooit een tweede kindje krijgen dan ga ik mijn vriendinnen wel wat hints geven, want op deze manier zou ik het ook wel kunnen waarderen.

De week is – zoals gewoonlijk – weer voorbij gevlogen. Ik zei gisteren tegen Tuur, het is gewoon alweer drie maanden geleden dat we naar New York vlogen. Dat lijkt echt twee weken geleden in plaats van drie maanden. Philippa is gewoon alweer 11 maanden, ik kan het organiseren van haar eerste verjaardag nu echt niet meer uitstellen. Tijd vliegt. Ondanks dat we iedere ochtend tussen half zes en zes gewekt worden.

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. Miny
  mei 23, 2022 / 14:09

  Leuke blog weer! En wat lief dat jullie een feestje voor Laura georganiseerd hadden.
  Ik denk wel dat je je bio nog even aan moet passen, want er staat dat jullie in juni een kindje verwachten, maar Philippa wordt al bijna 1 :)

  • Annemerel
   Auteur
   mei 23, 2022 / 14:46

   Hahaha oeps! Thanks

   • Miny
    mei 23, 2022 / 19:45

    Zag het vandaag toevallig :)

 2. Lieneke
  mei 23, 2022 / 14:46

  Wat fijn om weer blogs van je te lezen! Had de diaries gemist, fijn dat ze weer terug zijn

  • Annemerel
   Auteur
   mei 23, 2022 / 14:46

   Yesss ik zelf ook!

 3. Elyse
  mei 23, 2022 / 15:38

  Leuk om je diary weer te lezen!

 4. Lana
  mei 23, 2022 / 19:03

  Leuk!!! We want more blogs :)

 5. Teha
  mei 23, 2022 / 20:36

  Ik was die dag ook bij het Twiske paviljoen en ik was gaan gillen als ik zowel jou als Laura had gezien🙂

 6. mei 24, 2022 / 10:13

  Het lijkt wel of de tijd nog sneller gaat met zo’n kleintje, ik scroll regelmatig door mijn foto’s en het is voor mijn gevoel nog maar heel kort geleden dat Bibi nog in maatje 56 paste.