DIARY: Happy New Year

HAPPY NEW YEAR! Wij begonnen het nieuwe jaar met een heerlijk nieuw bed, ik deed een paar fijne hardlooptrainingen en we genoten van lekker eten en elkaars gezelschap.

Philippa heeft een nieuw trucje. Niet alleen kan ze op haar tenen sabbelen, ze kan zichzelf ook met haar voetjes drinken geven. We zijn enorm trots op haar, dat begrijpen jullie.

Ik had Pip’s knuffel in haar skipakje gestopt en Tuur zette vervolgens de hond in het skipak in het wipstoeltje en iedere keer als ik er langs liep had ik het idee dat Philippa zelf in haar wipstoel zat. Ken je dat gevoel, dat je steeds iets denkt te zien dat er niet is en dat je iedere keer weer denkt ‘shit, ben ik er weer ingetrapt’.

Dinsdag kwam ons (zelf bestelde) matras voor ons nieuwe (zelf bestelde) bed binnen. De eerste die het matras mocht testen was natuurlijk Queen Philippa.

Na een paar uurtjes klussen stond het bed in elkaar en drie maal raden wie wederom als eerst mocht testen… zo fijn om nu een bed van 1.80 te hebben in plaats van 1.40. Geeft slapen toch een heel andere dimensie. Daarnaast voel je ook echt wel verschil of je in een van de goedkoopste bedden van Ikea bed ligt of in een kwalitatief goed en nieuw bed. We hebben hetzelfde soort matras gekocht wat we al hadden, maar in dit nieuwe bed, met de nieuwe lattenbodem, ligt het toch heel anders.

Dinsdag had ik eigenlijk willen hardlopen, maar ik had de hele dag migraine-achtige hoofdpijn en had echt geen energie om naar buiten te gaan om hard te lopen. Dus ik verschoof mijn training naar woensdag en dat was een heel goed idee, want toen voelde ik me extra fit. Ik deed een korte warming-up en daarna 5x 1000 meter op marathontempo. Voor het eerst in lange tijd dat ik weer een degelijke intervaltraining deed en hoewel het niet vanzelf ging, vlogen de kilometers voorbij.

’s Avonds maakte ik mijn lievelingspasta van Half Baked Harvest, ui met heel veel room en kaas. We hebben er twee dagen van kunnen genieten en als het aan mij ligt eten we het vanavond weer.

Eten krijgt sowieso een nieuwe dimensie sinds we ons nieuwe servies voor Kerst hebben gekregen. Het is het 70s servies van HK Living.

Donderdag wandelden we met Laura, Robin en Lucca door de Amsterdamse Waterleidingsduinen. Bijzonder om te zien hoe die twee afgelopen half jaar gegroeid zijn.

Op de laatste dag van het jaar deden we een family run. Ik ging voor een duurloop van 40 minuten en Tuur wandelde samen met Philippa door de duinen bij Scheveningen. Zoals je kunt zien had Pip het prima naar haar zin (en wij 00k).

’s Avonds vierden we oud en nieuw bij mijn ouders, waar we een sjoeltoernooi hielden en erg veel oliebollen en appel beignets aten.

De volgende ochtend werden we wakker bij mijn ouders. Pip heeft daar haar eigen bedje en wij sliepen ook heerlijk in de logeerkamer. Alhoewel… ik had het gevoel alsof ik ’s nachts niet geslapen had, terwijl we er toch echt gewoon om een uur in lagen en helemaal niet veel gedronken hadden (verspreidt over de hele avond had ik twee hele glazen alcohol op. Nou, wooohoooo. Het voelde als twee hele flessen).

Toch samen met mijn vader een nieuwjaarsloop gedaan. Tempo: extreem easy. Tuur (nog steeds geblesseerd) vergezelde ons op de fiets. Mooi begin van het nieuwe jaar.

Mijn horloge dacht, laten we het jaar goed beginnen, we noemen Annemerel – ondanks haar inspanningen – onproductief. Ook bedankt he. Gelukkig weet ik beter.

Pip slaapt sinds we het nieuwe bed hebben in haar bedje in haar eigen kamertje. De co-sleeper was helaas echt te klein geworden en haar ledikantje past niet goed in onze slaapkamer, anders hadden we haar nog wel even op de kamer willen hebben. De transitie gaat niet vanzelf (vannacht sliep ze bijvoorbeeld tussen ons in), maar er zijn ook dagen waarop ze de hele nacht in haar eigen bedje ligt en uiteindelijk komen we er wel. Stiekem vind ik het ook gewoon heel erg gezellig als ze tussen ons in ligt, dus op dit moment is dat ook niet zo’n groot probleem.

Zondag zat ik al om half zeven achter mijn computer voor de start van Have a Good Run ’22. Normaal gesproken zou ik alles van te voren in plannen, maar ik kon me er 1 januari niet toezetten (zat midden in een Selling Sunset binge op Netflix) en dus moest ik er iets vroeger uit. Was eigenlijk best fijn, lekker een paar uurtjes in alle rust in het donker aan het werk onder het genot van een grote kop koffie. Als ik niet zoveel van slaap zou houden zou ik iedere dag twee uur eerder opstaan dan Tuur en Pip.

’s Middags wandelden we en haalden we koffie bij Anne & Max, de Gingerbread Latte was een groot succes. Misschien vanmiddag nog een keer terug?

Inmiddels is het weer maandag. Tuur heeft nog een week vakantie, maar we hebben geen plannen om weg te gaan. Een paar weken geleden dachten we nog aan een paar dagen Spanje, maar met de huidige Covid-situatie vonden we het toch wat te spannend om te boeken, dus we gaan er thuis gewoon wat leuks van maken. Have a Good Run ’22 is ook net begonnen, dus we hebben genoeg te doen en voor Pip maakt het niet uit of we nu thuis zijn of in Spanje, als we haar maar op tijd haar melk geven en regelmatig knuffelen. En dat geldt voor mij eigenlijk ook… als ik op tijd (en lekker) gevoed wordt en mijn lievelings mensen om mijn heen heb ben ik op mijn gelukkigst.

Fijne eerste week van ’22!

Liefs,

Annemerel

Delen: