DIARY: Philippa’ eerste kerst

Philippa heeft waterpokken, we vieren onze eerst kerst als gezin van drie en ik had weer een postpartum-PR!

Normaal gesproken begin ik de week bij mijn ouders en zorgt mijn moeder voor Philippa. Maar afgelopen week was anders. Mijn moeder heeft gordelroos en kan daardoor niet voor Philippa zorgen (besmettelijk + ze voelt zich niet echt superfit). Gelukkig hoeft Tuur minder uren op school aanwezig te zijn doordat de scholen gesloten zijn, dus samen kunnen we het prima opvangen. Philippa heeft trouwens ook vreemde bultjes over haar hele lichaam. De huisarts denkt dat het waterpokken zijn, wat ‘gunstig’ zou zijn omdat we dan niet meer bang voor de besmettelijkheid van de gordelroos hoeven te zijn (zelfde virus), maar ik vind zelf het verloop van haar waterpokken super vreemd. Ze kreeg haar eerste bultjes anderhalve week geleden al… maar ja, laat ik voor de verandering eens niet aan het oordeel van de huisarts twijfelen, hij heeft er immers jarenlang voor gestudeerd en ik heb alleen maar een middagje Google-study gedaan (ik zat te wachten op antwoord van de huisarts en kon het niet laten).

Wat een cadeautje afgelopen dinsdag, die hoeveelheid zon! En dat op de kortste dag van het jaar. Ik begon met een easy run, twee keer een kwartier. Ik had al een paar dagen last van mijn rug en durfde het niet te forceren. Tijdens het lopen had ik er gelukkig nauwelijks last van, het voelde zelfs een beetje beter. Rugpijn had voornamelijk te maken met mijn menstruatie denk ik.

Afgelopen week heb ik weer een grote bestelling geplaatst bij Petit Bateau. Het was sale en Philippa groeit zo snel (doen alle baby’s volgens mij, haha) en ze kon wel weer wat nieuwe kleding gebruiken. Ik had twee jasjes besteld, met het idee dat ik er een in de winkel hier in Den Haag terug zou brengen. Dat was dus voordat alle winkels gesloten werden. Ik heb nog gebeld met de winkel, maar de enige manier om een van de jasjes te retourneren was terugsturen naar België, wat best prijzig is. En nou ja, aangezien allebei de jasjes eigenlijk super leuk waren, hebben we er toch maar voor gekozen om ze allebei te houden. Hopelijk heeft Philippa haar grootste groeispurt nu gehad en kan ze hier nog even mee vooruit.

Na mijn ochtendrun zijn we aan het eind van de middag met zijn drieën naar buiten gegaan voor een wandeling bij zonsondergang. Optimaal geprofiteerd van het lekkere weer dus. Philippa heeft er niet bijzonder veel van mee gekregen.

Woensdag had ik zin in iets lekkers, maar we hadden niets lekkers in huis. Wat we wel in huis hadden waren ingrediënten voor mijn favoriete chocolade koekjes. Zo lekker! Wel mega zoet, maar ja… ook heel erg lekker. Aanrader.

’s Avonds keken we naar Emily in Paris seizoen twee. Was weer heerlijk ongegeneerd genieten. Philippa vond het ook erg leuk en wil nu heel graag naar Parijs. Snap ik Pip, snap ik. Wil ik ook.

Tuurs kerstcadeau van mij was een nieuw koffiezetapparaat van Nespresso waar je mega grote koppen koffie mee kunt zetten. Zoals je kunt zien is hij er erg blij mee.

Philippa heeft iets nieuws, als je haar de fles geeft gaat ze je pols masseren met haar voetje. Vanmorgen had ze zelfs heel even allebei haar voetjes om de fles geklemd en gaf ze zichzelf de fles met haar voeten. Haha, heb helaas geen fotografisch bewijs.

Vrijdag, vlak voor het kerstgeweld bij mijn ouders losbrak. Lekker in mijn badjas, zonder make-up op mijn gezicht. Geloof me dat ik voor het diner echt mijn best heb gedaan, het was alleen zo gezellig dat ik geen enkele foto van mezelf heb. Gelukkig heb ik nog wel tijd gemaakt om een foto van Philippa te maken. Maar als Philippa over een paar jaar naar de foto’s van haar eerste kerst vraagt, dan zijn er dus geen foto’s van mama. Want ook op eerste kerstdag maakte ik geen foto van mezelf. Of nou ja, niet met mijn kerstoutfit en make-up op mijn gezicht in ieder geval.

Het was een supergezellige avond bij mijn ouders. Iedereen had voor elkaar cadeautjes gekocht, die pakten we bij de borrel uit (die borrel duurde bijna vier uur). Daarna gingen we aan tafel voor het traditionele kerstdiner. Mijn vader had zich de hele dag uitgesloofd in de keuken en dat was zeker te proeven, de kalkoen was echt mega goed gelukt.

Tuur en ik hadden alleen maar servies van HKLiving op ons verlanglijstje gezet. We gebruikten nog steeds het oude IKEA-servies dat ik in 2014 voor 25 euro kocht bij IKEA. Dat servies had haar beste tijd wel gehad en we vonden het allebei wel eens tijd voor ‘volwassen servies’. Nu sparen we dus het 70s servies van HKLiving en dankzij onze lieve familie zijn we al een flink stuk opgeschoten.

Het kerstontbijt op kerstochtend bestond uit heerlijke verse broodjes van de Franse bakker. Ook Philippa genoot weer van haar stukje stokbrood. Zo schattig om te zien hoe ze dat stukje stokbrood aanvalt alsof haar leven er vanaf hangt. Kind van haar moeder.

Overdag zijn we bij de moeder van Tuur geweest en aan het eind van de middag ploften we op de bank met de nieuwe Netflix-film ‘Don’t Look Up’. Vond hem triest en grappig tegelijk. Maar het plot maakte niet eens zo heel veel uit, de cast alleen al zorgde ervoor dat ik de film hoe dan ook moest zien. Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaptro, Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill… echt een bijzonder getalenteerde (en kostbare) cast voor een Netflix-film.

’s Avonds aten we de speciale rijsttafel van Keraton Damai. Zo leuk om al die verschillende gerechtjes te proeven.

Tweede kerstdag was een heerlijke chill-dag. We keken naar het OKT schaatsen op TV, de eerste cross van Matthieu van der Poel en het Olympisch overzicht van de NOS. Tussendoor liep ik ook nog ‘even’ mijn allereerste tien kilometer sinds mijn bevalling. Of beter gezegd, mijn eerste tien kilometer sinds oktober 2020. Het ging bovenverwachting lekker.

Philippa wilde ’s avonds niet slapen en heeft de avond dus gezellig bij ons op de bank gespendeerd. Misschien niet helemaal opvoedkundig verantwoord, maar ze sliep vervolgens wel tot half negen door zonder dat ze ons tussendoor ook maar een keertje heeft wakker gemaakt voor wat dan ook. Dus we klagen absoluut niet.

We aten de restjes van de rijsttafel van de dag ervoor. We hadden uiteindelijk allebei nog twee van zulke bakjes per persoon, meer dan genoeg dus.

Inmiddels is het weer maandag. Laatste dagen van 2021. Tuur heeft vakantie en is druk bezig met schema’s voor Have a Good Run. Komend weekend gaat het 2022 programma van start, dus we hebben allebei nog veel te doen. Gelukkig vinden we het allebei super leuk om te doen, dat scheelt enorm. Mocht je nog niet zijn ingeschreven en daar wel interesse in hebben, meld je dan nog snel aan via http://haveagood.run !

Wens jullie een heerlijke after-kerst en ben in het nieuwe jaar terug met blogs!

Liefs,
Annemerel

Delen: