DIARY: De ziekenboeg is weer geopend

Vermoeidheid zorgt niet altijd voor de beste keuzes…

Philippa heeft denk ik weer wat meegenomen van het kinderdagverblijf, want ze hoest de hele dag (en nacht). Ik voel me direct vanaf het begin van de week niet heel energiek. Ik geef november ook gewoon de schuld, die korte donkere dagen geven mij ook allesbehalve energie. Philippa zelf heeft volgens mij ook last van de gebroken nachten, want die pakte meerdere keren een kussentje erbij en ging midden in de kamer liggen. Als ik haar dan vervolgens in bed probeerde te leggen stribbelde ze natuurlijk flink tegen. Soms wilde ik dat Philippa net zo van slapen hield als haar moeder (en vader trouwens ook!)

Pip is zo’n fan van de kralenrijgset uit de Lovevery box (16-17-18 maanden), kan ze zichzelf echt lang (lees: 10 minuten) mee vermaken. Dat is voor Philippa’s doen lang. Ze kan zich ook lang vermaken met speelgoed dat geen speelgoed is (zoals kaartjes uit een doos halen en netjes neerleggen), maar qua speelgoed is dit wel echt de grootste hit. De set wordt helaas niet los verkocht, maar in de box zitten nog veel meer items waar Pip graag mee speelt (al is de rijgset nu wel echt favoriet). (Full disclosure: Ik heb de box van Lovevery gekregen, ik heb eerder wel een box aangeschaft en ook al zijn die items een jaar oud en dus voor een andere leeftijd geschikt, ze speelt er nog steeds mee en ze zien er nog uit als nieuw). 

Ik zag trouwens dat er nu een goede kortingsactie is bij Lovevery, met de code JOY30 krijg je 30 euro korting op de playkits (affiliatelink). Deze aanbieding eindigt vandaag.

Ben laatste tijd echt fan van Vinted. Vorige week had ik drie hele mooie jurkjes gevonden, deze week heb ik de badjas die ik een tijdje terug al voor Pip wilde bestellen gescoord. De nieuwprijs is 65 euro en dat vind ik echt wel een hele behoorlijke prijs voor een badjas. Nu vond ik een – zo goed als nieuwe – voor 10 euro. Love it!

Vermoeidheid zorgt niet altijd voor de beste keuzes. Patatje pinda, net als vorige week. Bij het zien van de foto loopt het water me nou niet bepaald in de mond, dus ik denk dat ik voor nu wel even genoeg gehad heb.

De hele week slaapt Philippa (en wij dus ook) slecht vanwege het hoesten, maar vrijdagochtend werd ze voor het eerst wakker met koorts. Toevallig net de ene dag in de week dat ze naar het kinderdagverblijf gaat. De enige dag dat ik van 8 tot 6 kan werken zonder afleiding. Maar ja, je gaat je kind natuurlijk ook niet met koorts naar het kinderdagverblijf sturen. Officieel mocht het nog wel, want ze zat onder de grens van 38.5, maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen. Het werd dus een rustige dag met zijn tweeën. Of nou ja rustig, ook al heeft Philippa koorts, de energie spat er nog steeds vanaf.

Weer een stap in mijn ‘kaak-kies-probleem-proces’. Ik kan mijn lievelings crackers weer eten zonder dat ik het gevoel heb dat mijn gebit afbrokkelt of mijn kaak in de kramp schiet. Zo lekker deze speltcrackers met zonnebloempitten. Helemaal met geprakte avocado met peper en zout. Ik heb deze week gelukkig ook ‘gezonde’ keuzes gemaakt.

Zoals ik al zei, aan energie geen gebrek bij Philippa, ook niet als ze ziek is. Bij mij daarentegen? Na bijna 17 maanden gebroken nachten went het nog steeds niet en zoals gezegd, november helpt ook echt niet mee. Ik voel me echt een slappe hap. En bij een slappe hap, hoort een goor (lekker) saucijzenbroodje. Nogmaals: verstandige keuzes maken als je intens moe bent is echt lastig. Althans voor mij. Ik zou graag willen dat ik op zulke momenten gezonde salades zou willen hebben, maar het idee alleen al dat ik al die ingrediënten moeten kopen en snijden 😅

Zondag (ja, zondag, had echt niet verwacht dat PostNL op zondag zou komen) stond er een enorme doos met Nike kleding voor onze deur. Tuur en Philippa hebben Black Friday koopjes gescoord, zelf heb ik niets (niets!!!) gekocht (ook niet bij een andere winkel!). De schoentjes voor Pip zijn ‘op de groei’ gekocht, voor het voorjaar. Ze loopt er nu al wel redelijk goed op, maar met deze weersomstandigheden lijken witte schoenen me ook niet echt ideaal. Bij nader inzien zijn witte schoenen voor kleine kinderen eigenlijk nooit ideaal, maar hé, ze mogen natuurlijk best een beetje leven. Grappig wel, Tuur en ik hebben allebei maat 42 en deze schoenen van Pip zijn maat 21. Twee keer maat 21 is maat 42?

Inmiddels is het maandag. Mijn moeder is inmiddels ook ziek dus die kan vandaag helaas niet oppassen. Pip is ook nog steeds niet de oude en heeft vannacht weer hartverscheurend liggen huilen. Ik dacht dat ik vorige week maandag moe was, maar het gevoel van vanmorgen slaat echt alles. Ik denk dat ik vandaag Pippa’s middagslaapje maar mee ga doen. Op het moment van schrijven zit ze op mijn schoot en kijkt ze naar de iPad die links van mijn MacBook staat. Maar echt rustig zitten doet ze helaas niet, nu liggen er ineens twee benen op tafel, bijvoorbeeld. OK. Duimen jullie voor me dat Philippa zich snel beter gaat voelen en dat ook mijn energie weer zijn rentree gaat maken?

Fijne week!

Liefs,

Annemerel

Delen:

2 Reacties

  1. Anne
    november 28, 2022 / 20:40

    Succes Annemerel!

  2. Tessa
    november 30, 2022 / 06:24

    Beterschap! Zo zwaar, die gebroken nachten pfff!