DIARY: Geen Sinterklaas, twee keer afbakpizza én een gezellige chaotische dinnerdate

Niet de meest enerverende week (sorry, alweer, het is het seizoen), maar met genoeg mooie momenten om met een tevreden gevoel terug te kijken.

Philippa is nog steeds niet de oude en zit vandaag aan mij vast geplakt. Mijn moeder is helaas ook ziek (zelfde virus als Philippa?) dus echt productief ben ik niet. Ik probeer me er maar niet te veel zorgen over te maken. Ja, mijn hoofd zit vol met dingen die ik wil doen, maar Pip is prioriteit. Evenals slaap trouwens, doordat Philippa niet lekker is slaapt ze slecht, waardoor wij zelf ook slecht slapen. Ik ga het niet ontkennen, maandag heb ik met Philippa’s middagslaapje meegedaan terwijl er honderd dingen op mijn to-do-lijst stonden die ik in die twee uur ook had kunnen doen.

Ook dinsdag is Pip nog niet helemaal haarzelf. Of in ieder geval, ze is zichzelf, maar dan de zieke variant. Ze heeft trouwens sinds een paar weken krabpakjes voor de nacht, hierdoor kan ze zich minder krabben en doordat de naden aan de buitenkant zitten irriteert het ook minder. Eigenlijk is het de bedoeling dat we ook haar mouwtjes omslaan zodat het wantjes worden, maar dan krijgt ze zelf haar speen niet meer in haar mond en dat bleek geen gouden zet te zijn.

Had zin in pizza, maar de pizza die ik normaal bestel is inmiddels 17 euro (17!) exclusief verzendkosten. Zoveel trek had ik nu ook weer niet in pizza, dus haalde Tuur afbakpizza’s. Dit klinkt misschien stom, maar de laatste keer dat ik afbakpizza gegeten heb moet echt op de middelbare school geweest zijn,  maar ik weet eigenlijk niet waarom want het is best lekker. Later deze week hebben we nog een keer pizza gegeten, dit keer de zuurdesempizza’s van Crosta & Mollica, die waren nog veel lekkerder! Reden dat we deze week twee keer afbakpizza aten? Ik had de Crosta & Mollica’s besteld bij Albert Heijn en was er van uit gegaan dat ze in de koelkast bewaard moesten worden in plaats van de vriezer, bleek dus niet zo te zijn en daar kwam ik pas achter nadat ze al twee dagen in de koelkast lagen . Na twee dagen maar gegeten, zou zonde zijn om ze weg te moeten gooien.

Woensdag hadden we eigenlijk een playdate met Laura en Lucca, maar Pip voelde ze zich nog niet goed genoeg en we wilden Lucca ook niet aansteken. Dus weer een dagje samen op de bank.

Dit hoofd zegt volgens mij genoeg over hoe ik me voel 😅

Zo leuk, van Volt Kinderboeken ontvingen we een boekenpakketje voor de feestdagen. Helaas onderschepte Philippa het pakket en moest het meteen open (ze stond er op). Dus de boekjes konden niet stiekem in de zak van Sinterklaas worden gestopt of onder de kerstboom worden gelegd. Op dit moment is Het grote Fiep flapjesboek favoriet. Het is een heel dik boek met heel veel flapjes (ik denk een stuk of 30 in totaal?), Pip is er lang zoet mee en dat zegt wat, want die heeft de aandachtsspanne van… ja van wat eigenlijk? Iets dat een hele korte aandachtsspanne heeft in ieder geval.

Hebben jullie al gezien dat het tweede seizoen van Gossip Girl (2021) op HBO Max van start is gegaan? Het is natuurlijk niet zo als de originele serie en ik voel me af en toe ook wat oud om naar een middelbare school ‘drama’ te kijken, maar vind het toch heerlijk vermaak. De beelden van New York City alleen al zijn voldoende om me geboeid te houden.

Had zin in Caesar Salade en hoewel ik dat regelmatig bestel als ik ergens ga eten, maak ik het zelden zelf. Donderdag deed ik dat wel en het was een succes. Behalve de kip trouwens, die vond ik helemaal niet lekker. Ik had de Caesar Kip van de Albert Heijn genomen, maar dat is geen aanrader. Zelfs niet als je hem even verwarmd. Volgende keer een vleesvervanger (tempé lijkt me ook best lekker hier doorheen!) of misschien garnalen?

Nog een serie waar ik op dit moment helemaal in zit: The White Lotus. Het is satire, het is drama, het is mysterie, het is… ik kan het met geen andere serie die ik gezien heb vergelijken. Als je HBO Max hebt en hier nog niet aan begonnen bent, dan zou ik daar snel verandering in brengen (en ik ben jaloers, want wij hebben nog maar twee afleveringen te gaan en dan moeten we weer wachten op het derde seizoen!). Het tweede seizoen speelt zich trouwens af op Sicilië en dat staat nu hoog op mijn wensenlijst voor toekomstige vakanties. Weet alleen niet of het iets is met een dreumes…

Vrijdag was helaas geen hele goede dag voor mij. Ik werd ’s nachts wakker met buikpijn, misselijkheid en hoofdpijn… migraine. Ik heb er de hele dag last van gehad en was blij dat het Pip’s kinderdagverblijfdag was (en dat ze fit genoeg was om te gaan deze week) want ik heb de hele dag geslapen in een donkere kamer met een glaasje cola naast mijn bed. Zoals ik al zei, geen beste dag voor mij.

Zaterdag voelde ik me gelukkig weer wat beter. We hadden we alsnog onze langverwachte playdate met Lucca (en Laura en Robin), bij L’Osteria in Den Haag. We hadden al om vier uur ’s middags afgesproken, zodat we lekker op tijd konden eten en ook weer op tijd naar huis konden, wel zo handig met twee dreumesen van 17 maanden. Het was een kleine chaos, maar het eten smaakte er niet minder om en Pippa en Lucca speelden zo leuk samen. Pip heeft zelf vrij weinig gegeten trouwens, die stopte alles in Lucca’s mond. Het leuke van L’Osteria is (naast dat het eten lekker en betaalbaar is), is de speelkamer beneden waar de dreumesen zich heerlijk uit konden leven.

De zondag verliep iets anders dan gepland. Mijn moeder was helaas nog steeds niet fit, dus het Sinterklaasfeest ging niet door. We hebben ons prima vermaakt op d bank, met warme chocolademelk met slagroom (Pip mocht de mixer aflikken, net als ik vroeger altijd mocht), we keken naar de Valencia Marathon en het veldrijden (Go Mathieu!) en Pip las lekker veel boekjes en klapte voor de TV tijdens de sportwedstrijden. Een heerlijke rustig zondag dus, precies zoals het grauwe weer voorschreef.

Inmiddels is het weer maandag. Pip begon lekker vroeg aan haar ochtenddutje, zodat ik rustig deze blog heb kunnen schrijven. Zin om weer wat meer avonturen te beleven. Benieuwd wat deze week ons gaat brengen.

Fijne week!

Liefs,

Annemerel

Delen: