DIARY: 97

 photo RecentlyUpdated311-1.jpg

Vijf dagen Girlscene deze week. Gaan we doen. En eerlijk is eerlijk, het ging me vier dagen lang perfect af.. Tot vrijdag. Toen werd ik wakker en dacht ik NO. Dat denk ik wel vaker ’s ochtends, maar afgelopen vrijdag was het NO-NO-NO. En dat gevoel heb ik eigenlijk heel de dag gehouden. Maar goed, laten we niet op de zaken vooruit lopen en gewoon bij maandag beginnen.

Toen stond ik om 4.30u op, omdat ik voor mijn werk nog even de VMA’s wilde kijken die ik had opgenomen. Met een beetje doorspoelwerk was ik twee uur later klaar en kon ik me klaar maken voor een werkdag. Om zeven uur zat ik in de tram, klaar voor een nieuwe week / werkdag. Je zou misschien denken dat ik moe was, maar het tegenovergestelde bleek werkelijkheid. Ik was hyperactief en kon niet stoppen met lachen. Hmm… interessante reactie. Niet? Maar toen ik ’s avonds thuis kwam was ik wel direct klaar voor mijn bed. Of nou ja, nadat ik mijn pasta salade had weg gewerkt dan.

Dinsdag speelde ik een beetje vals en werkte ik thuis. Ik had veel te doen voor Girlscene en op de redactie ben ik net iets minder productief omdat het daar soms iets te gezellig is. Thuis kan ik me veel beter concentreren en ik heb dan ook tien uurtjes geknald. ’s Avonds genoot ik van een heerlijke na-zomeravond op het strand. Helaas was ik zo stom om een glas prosecco te accepteren, wat er voor zorgde dat ik de volgende ochtend met een kater wakker werd.

Een kater? Van één glas prosecco? Ja, dat kan. Zeker als je 1. Annemerel heet en je lichaam sowieso al niet veel alcohol tolereert. en 2. In marathontraining bent en dus vrijwel geen alcohol drinkt. Dat was niet echt lekker wakker worden, woensdagochtend. De smaak van een dode rat in mijn mond, misselijk, buikpijn, slap.. Gelukkig werd alles beter na een ibuprofen, twee glazen water en een bakje havermout. De rest van de dag heb ik me dan ook prima vermaakt op mijn werk en toen ik thuis kwam was ik alweer bijna helemaal de oude. Ook woensdag was er weer lekker voor me gekookt; mozzarella bar, my favourite (nu samen met de pasta salade met gegrilde groenten).

Ook donderdag en vrijdag werd er weer op kantoor gewerkt. Donderdag was er nog niets aan de hand, maar vrijdag… Halleluja, ik werd dus al gebroken wakker en de rest van de dag heb ik alleen maar zitten gapen. Toen het 15.00u geweest was had ik echt het ‘TGIF-Gevoel” de werkweek had niet veel langer moeten duren. Misschien nog wel het meest frustrerend van afgelopen vrijdag. Ik viel in slaap in de trein. Niet nadat ik net was ingestapt, maar ongeveer vijf minuten voordat ik de trein uit moest. Dat heb ik dus al-tijd. Net alsof ik na vijf minuten al wakker wil worden. Dan begint het pas!

Goed, na mijn werk bleef ik nog even in Amsterdam voor een afspraak en om half acht ging ik richting huis. In de trein at ik een pasta van Julia’s, had ik verdiend vond ik. Thuis pakte ik snel mijn tassen in voor een weekend bij mijn ouders. Of beter gezegd, een weekend bij mijn zusje, mijn ouders waren namelijk een weekendje weg met familie en ik moest zogenaamd op Roos ‘passen’. Uiteindelijk was het Roos die op mij paste, want zaterdag heb ik voor het grootste gedeelte in bed gespendeerd, behalve dan voor de momenten waarop mijn zusje voor eten had gezorgd (broodjes met zalm voor de lunch, spareribs en patatjes als avondeten, niet verkeerd…).

Mijn ogen vielen al op het ultieme Granny Tijdstip dicht (voor 21.00u), super spannende zaterdagavond dus, maar ik was tot niet veel anders in staat (lichte migraine) en ik had het blijkbaar nodig. Gelukkig werd ik vandaag (zondag) een stuk frisser wakker. Ik ging met Francien van Girlslove2run een rondje hardlopen. Vorige week had ze tegen me gezegd “ik wil graag wat heuveltjes lopen, afstand maakt me niet zoveel uit”. Vandaag had ze besloten.. we gaan dertig kilometer lopen. Uh oh….. Vorige week ging het heel lekker, maar deze week was toch net een ander verhaal. Ik was minder voorbereid, voelde me nog niet 100% top en ik had geen imodium bij de hand. Het was één van mijn zwaarste 30K’s ooit en ik denk niet dat ik hem voltooid had als ik zonder Francien geweest was. Maar ja, ik kon haar moeilijk alleen laten in een buurt die ze niet kent (Francien is niet zo goed met de weg vinden en ook Google Maps is niet aan haar besteed), dus strompelde ik verder, totdat we uiteindelijk het 30 kilometer punt bereikten. Wat een opluchting.

Na het lopen bracht ik Francien terug naar het station, maar niet voordat we een Happy Meal gehaald hadden bij de McDonalds. Ja ja, niet het meest voedzame after-30-K-maal, maar wel heel lekker. ’s Avonds kwamen mijn ouders al weer terug van hun weekendje en werd er Paddenstoelen Risotto gemaakt, dat was alweer een stuk gezonder (koolhydraten!!!!! vitamine B!!!!!).

En nu is het 21.00u en geloof me, binnen vijftien minuten ben ik in diepe slaap verzonken. Het is niets die marathontraining, maar ik ben nu echt een Granny aan het worden.. Gelukkig heb ik een goed excuus; morgen gaat mijn wekker weer om 6.00u voor een dagje Girlscene. Dit keer niet wakker worden met een half uurtje hardlopen (ik geef mijn benen maar een dagje rust), maar wel een kwartiertje de Ab Burner van NTC. Het is namelijk #earlybird week bij de Nike Training Club en hoewel ik niet naar Amsterdam kan voor een training, kan ik het thuis wel proberen..

Maar dat is morgen en dat is dus volgende week en zzzzzzzzzzzz ik ga nu slapen!

Liefs,
Annemerel

Delen:

21 Reacties

 1. september 2, 2013 / 12:03

  Leuk verslag weer! En dat van een kater na 1 glas herken ik maar al te goed. Met al je training vind ik het trouwens ook niet zo gek dat je moe bent om 21:00 uur!

 2. september 2, 2013 / 12:06

  Hahah ik moet altijd zo lachen om je granny bedtijd. Geeft toch helemaal niks! Heerlijk om zo vroeg je bed in te duiken toch?

 3. september 2, 2013 / 12:07

  Ik weet niet of ik het je na zou doen hoor Annemerel, zoveel trainen en slapen en geen alcohol.. (niet denken dat ik nu alcoholist ben haha maar een wijntje op zn tijd..)
  Vind het heel knap van je!

 4. september 2, 2013 / 12:09

  Je bent goed bezig! Respect voor je opsta tijden & het hardlopen :)

 5. september 2, 2013 / 12:30

  Hihi, die pasta heeft wel indruk op je gemaakt hè ;-).

  “Uiteindelijk was het Roos die op mijn pasta, want zaterdag heb ik voor het grootste gedeelte in bed gespendeerd…”

 6. september 2, 2013 / 12:32

  Hihi nog steeds een beetje moe?
  Typfoutjes… ‘was het Roos die op mijn pasta’
  Of heb je gewoon ontzettende trek in pasta?

 7. september 2, 2013 / 12:33

  Haha bezige bij, volgens mij heb je met jouw schema je slaap ook echt nodig. Op naar weer een mooie week. Trouwens, dat alcohol probleem ken ik ook zeg. Bij de vrijdagmiddagborrel een biertje gedronken, hele zaterdag niet goed. Eeehm granny style?!

 8. september 2, 2013 / 12:43

  Haha, redelijk drukke week gehad? Probeer het deze week maar iets rustiger aan te doen (al vraag ik me af of dat mogelijk is ;) )

 9. september 2, 2013 / 13:14

  Klinkt als een drukke week!
  Enne..ik heb ook wel eens een kater ja 1 drankje, haha’

 10. september 2, 2013 / 13:25

  Klinkt als een zware maar leuke week! 30K samen met iemand lopen lijkt me stukken leuker dan in je eentje!

  Ik heb een tijdje vrij veel gedronken (wel alleen in het weekend hoor, haha), en heb dit weekend voor het eerst in tijden weer eens echt ’te veel’ gedronken. In mijn geval staan 4 festivalbiertjes dus gelijk aan dronken zijn, en aan wakker worden met een kater. Zwaarste yoga les in tijden, maar daarna voelde ik me gelukkig weer een nieuw mens ;)

 11. september 2, 2013 / 14:23

  Haha ahh, vroeg naar bed gaan is goed hoor!

  Liefs, Mariette

 12. september 2, 2013 / 15:04

  Ik word eerlijk gezegd ook een beetje slaperig door jouw diary ^^ Wat ik trouwens wel vreemd vind… Je zegt nu dat je dinsdag thuis werkte, maar in het verslagje van Girlscene zelf staat ‘Dinsdag was een rustige dag. Annemerel, Renée, Fleur en Emma waren allemaal op het kantoor om artikeltjes te tikken.’ Ik wil niet muggenziften maar ik vind het wel raar, zeker omdat er staat dat het artikeltje op GS door jou is gepubliceerd.

 13. september 2, 2013 / 15:22

  Leugentje voor de vorm misschien? Geen idee..

  Maar ik houd eigenlijk nooit zo van diary’s, blijf het altijd iets awkwards vinden; lezen over het leven van een ander. Toch is dit de enige die ik wel lees :) Een stuk door dezelfde interesses, denk ik. Afijn, kan best jaloers zijn dat jij vroeg kan slapen zeg… Geniet er maar van ;)

 14. september 2, 2013 / 17:04

  Wat een drukte zeg! Kan me voorstellen dat jij zo vroeg in bed ligt!

 15. W.
  september 2, 2013 / 18:26

  Leuk om te lezen!

 16. september 2, 2013 / 18:31

  Mooie en leuke foto’s! x

 17. Marleen
  september 2, 2013 / 20:29

  Weer heel leuk geschreven :D

 18. september 2, 2013 / 21:37

  Erg leuk weer om te lezen!

 19. september 3, 2013 / 17:32

  leuke drukke week weer! Waar ik nou wel benieuwd naar ben.. wat doen al die tony’s chocolonys op de foto?