DIARY: 91

 photo RecentlyUpdated261.jpg

Why do all good things come to an end? Volgens mij begin ik iedere blog na mijn vakantie op deze manier, maar dat maakt het niet minder waar. Gelukkig heb ik inmiddels ook een antwoord op die vraag.. Omdat je ook minder leuke dingen moet ervaren om de goede dingen te kunnen onderscheiden. Niet dat ik het niet leuk vind om weer thuis te komen en weer écht aan het werk te gaan, maar jullie begrijpen vast wel wat ik bedoel, toch?

Afgelopen week was de derde relaxte vakantieweek op rij. Een week waarin ik drie keer Florence zag, het lekkerste ijs ooit at (basilicum sorbet), mijn angsten overwon en langs de weg door de bergen hardliep. Een week waarin Aperol Spritz en olijven dagelijks op mijn menu stonden, evenals witte broodjes met roomboter en peper en zout (dat is eigenlijk mijn Franse gewoonte, maar ook in Italië smaakt het prima kan ik je vertellen).

Het was een week waarin wielrennen mijn favoriete kijk-sport werd en waar ik zelf finaal van mijn fiets werd gereden. Ik dacht dat ik die bergen wel ‘even’ kon beklimmen met mijn hardloopconditie op de mountainbike. Niets bleek minder waar. Fietsen door de bergen is iets heel anders dan hardlopen. Iets héel anders zo bleek.

Er werd afgelopen week (eindelijk) gelezen. Dat werd tijd, want al mijn Sunday Readings waren ‘op’. Toen ik eind mei weer begon met mijn Sunday Reading las ik in nog geen drie weken tijd acht boeken en schreef ik er recensies over, daarna kwam het klad erin en werd er weinig meer gelezen. Ik las Wild (waar jullie gisteren over hebben kunnen lezen) de eerste paar dagen van mijn vakantie, daarna begon ik aan een boek waaraan geen eind leek te komen. Met andere woorden: in anderhalve week las ik wel geteld 100 van de 500 bladzijden. Needless to say, ik heb het boek niet uitgelezen en ben aan een ander boek begonnen en zo kwam het dat ik deze week weer twee fijne boeken las.

Maar er werd niet alleen door de stad gewandeld, gesport, gegeten en gelezen, er moest ook worden opgeruimd en ingepakt, iets waar ik nooit echt gelukkig van word, maar wat na drie weken vakantie helaas wel noodzakelijk is. Gisterochtend stapten we al om 5.00u in de auto richting huis, waar we later deze middag zullen aankomen. Vanmiddag lezen jullie dus alweer the final chapter van mijn La Bella Vita blogs.

Vanaf morgen gaat het echte leven weer beginnen. Of nou ja.. echte leven, de afgelopen drie weken waren natuurlijk ook behoorlijk echt. Maar ik bedoel, mijn wekker gaat morgen weer om 5.45u en ik ben de hele dag op een snikheet kantoor, zonder zwembad… Maar hé, zoals ik aan het begon van deze blog al zei, om te weten wat genieten is moeten we ook dingen meemaken die minder genieten zijn en zo erg is het nou ook weer niet, ik bedoel, het internet op de Keizersgracht is niet altijd even fantastisch, maar het internet in Italië, dat is 1000 maal slechter!

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

16 Reacties

 1. juli 22, 2013 / 12:09

  Ik zou echt een moord kunnen doen op dit moment voor vakantie :’) pfffff. Succes met werken weer!

 2. juli 22, 2013 / 12:12

  Morgen zit ik ook op een snikheet kantoor zonder zwembad :'(! Ik zou graag ruilen met je vakantie, ik moet nog tot september! Succes met werken!

 3. juli 22, 2013 / 12:16

  Tja, dat is het vervelende van vakanties: ze houden een keertje op! Maar misschien dat je door het lekkere weer in Nederland nog iets langer die vakantie vibe kan vasthouden :)

 4. juli 22, 2013 / 12:27

  Helaas komt inderdaad aan al het leuke een keer een einde… Maar zoals je zegt, je moet ook dingen hebben die minder zijn om te genieten om weer te weten wat genieten is.

 5. juli 22, 2013 / 12:28

  Wat ik altijd nog het ergst vind, is dat je zo snel alweer dat fijne vakantiegevoel kwijt bent… Ik zit inmiddels weer twee weken op kantoor en ben alweer ernstig toe aan vakantie. Oeps.

 6. juli 22, 2013 / 12:28

  Fijn dat je een goede vakantie hebt gehad! En ach… werken is vast ook niet het eind van de wereld, of in elk geval, Girlscene lijkt mij best oké als baan. Alleen jammer van de hitte waar je ongetwijfeld last van zal hebben, maar hé, dan kun je dat Italiëgevoel nog even mooi vasthouden!

 7. juli 22, 2013 / 13:16

  klinkt als een heerlijke vakantie!

 8. juli 22, 2013 / 13:37

  Mijn vakantie zit er helaas ook alweer op… Morgen weer naar kantoor!

 9. juli 22, 2013 / 16:13

  Wat heb ik genoten van je ‘Bella Vita’ updates! Net alsof we allemaal mee waren :) Succes met werken morgen en heb je Aperol Spritz meegenomen naar Nederland? Je moet rustig afbouwen toch?!

 10. Suzan
  juli 22, 2013 / 17:38

  Wat sta je mooi op de foto links boven!
  Altijd leuk je vakantie blogs, dit keer weer allemaal gelezen met plezier :)

 11. juli 22, 2013 / 18:59

  Je hebt een heerlijke vakantie gehad volgens mij. Succes morgen op kantoor!

 12. juli 23, 2013 / 11:13

  Succes op kantoor. Ik heb nu eindelijk ‘echt’ vakantie, alleen blijf ik thuis.

 13. Nadia
  juli 23, 2013 / 18:44

  Ahh, jammer dat het voorbij is. Zoals hierboven ergens werd gezegd: je nam ons echt een beetje mee op vakantie, voelde echt een beetje alsof we erbij waren.

 14. Renske
  juli 29, 2013 / 18:44

  Ik vond je updates heerlijk om te lezen. Het voelde echt alsof ik in Italië was.
  Overigens kwam ik gisteravond terug uit Parijs. Jouw verhalen over het Laduree gebakje waren zo enthousiast, dat ik hem wel MOEST proberen. En ja het was het waard, want wat lekker zeg. De macarons waren ook niet aan te slepen overigens;)