LA BELLA VITA: 21/7

 photo RecentlyUpdated263.jpg

De wekker ging gisterochtend om 4.30u. Opstaan ging moeizaam. Veel moeizamer dan toen de wekker vroeg ging omdat we een dagje naar Milaan en een dagje naar Rome gingen. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat een wekker om 7.00u 2,5 uur later is dan een wekker om 4.30u, maar ook niet in de laatste plaats dat ‘naar huis gaan’ iets compleet anders is dan een dagje Rome of Milaan. Natuurlijk had ik zin in mijn eigen bed, mijn havermout en een goede internetverbinding, maar het idee dat mijn vakantie voorbij was, stemde me toch niet heel erg vrolijk.

Een half uur na eerder genoemde wekker was afgegaan reden we weg. Bepakt, bezakt, vermoeid en met honger. Of nou ja, dat laatste gaat eigenlijk alleen om mezelf. Ik ben waarschijnlijk één van de weinigen die na het wakker worden gelijk honger heeft. Of dat wakker worden nu om 7.00u, 8.30u, 3.00u of 4.30u plaats vindt. Gelukkig voor mij werd de eerste stop binnen een half uur al gemaakt en hadden ze heel toevallig chocolade croissants op de plek waar we stopten. (Niet heel toevallig natuurlijk, in Italië moet je al-tijd stoppen bij een Autogrill als je trek hebt, want daar hebben ze de lekkerste chocolade croissants (en pri-ma cappuccino!).

Na de croissants (meerdere inderdaad, vergeef me, vanaf donderdag ga ik 100 dagenlang op marathondieet!) viel ik in slaap. Shit, ik wilde lezen, ik had geen tijd om de slapen. Maar het vechten tegen de slaap was tevergeefs en ik móest slapen. Toen ik om half negen wakker werd was ik uitgeslapen en las ik, geloof het of niet, acht uur achter elkaar (ok, met een aantal plas en McDonalds pauzes tussendoor). Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst acht uur achter elkaar wakker ben geweest in een auto, ik kan me überhaupt niet herinneren dat ik überhaupt acht uur achter elkaar wakker ben geweest in de auto. Zegt meer over het boek dan hoe ik me voelde overigens. Het was gewoon zo spannend en mooi.

Rond zeven uur arriveerden we op de plek waar we de nacht hebben doorgebracht, ergens halverwege Duitsland. We aten wat in het restaurant (schnitzel mit pommes) en doken alweer vroeg ons bed in.

Vandaag rijden we naar huis en morgen… Begint het echte leven weer. Wat zeg ik, vanmiddag al… Metro Mode deadline, administratie, blogs voor morgen en overmorgen omdat ik dan bij Girlscene zit… Ahhhhh… Niet aan denken ik heb nog een paar uur in de auto.

Dat is eigenlijk ook maar beter. Dan heb ik geen tijd om heimwee te hebben.

Weer: Zon, zon en temperaturen die opliepen tot 35 graden. Ik heb er  tot een uurtje of 16.00u weinig van gemerkt, omdat ik in de auto zat met climate control. Na 16.00u stond de zon ineens aan mijn kant en begon ‘ie vrij irritant op het beeldscherm van mijn iPad (m’n boek) en daarna mijn MacBook (blogmachine) te schijnen. Maar hé, klagen over zon, daar doen we niet aan.. Toch?

Liedje: Pat Metheny – The Truth Will Always Be. Ik heb gister alleen naar muziek geluisterd die mijn vader aanzette. Normaal stap ik in de auto, doe ik mijn iPod oortjes in en doe ik ze pas weer uit als we op de plek van bestemming zijn. Maar normaal slaap ik ook de hele reis. Ik denk dat we eindelijk ontdekt hebben waarom ik normaal in de auto zoveel slaap…
IJsjes: Zero
Work-out: Ik heb iedere keer dat we een bezoek brachten aan een toilet langs de snelweg mijn behoefte in squatpositie gedaan. Telt dat? Het was tenslotte billendag….
Idee van de dag: Waarom smaakt McDonalds zoveel beter in het buitenland dan in Nederland?

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. juli 22, 2013 / 17:24

  Ha ha plassen in squatpositie is inderdaad best zwaar!!

 2. juli 22, 2013 / 17:28

  Haha zooo herkenbaar!
  Ik word dus echt altijd met honger wakker.. Kan me niet voorstellen dat sommigen mensen niets kunnen eten ’s morgens vroeg!

 3. juli 22, 2013 / 17:35

  Wat een leuk stuk weer :) Jammer he, als je weer naar huis moet. Zelf vind ik zo’n autorit altijd prima, maar het idee dat je weer terug gaat naar het ‘echte leven’, dat is toch heel jammer. Ik word trouwens ook altijd met honger wakker :) Misschien wel een goed teken, dat je gedurende de nacht alles op hebt verbrand dat in je buik zat! Succes met het werkende leven weer oppakken!

 4. juli 22, 2013 / 17:37

  Het zal weer even wennen zijn, dat werken na drie weken vakantie! Succes ermee alvast!

 5. juli 22, 2013 / 18:08

  Succes weer met het werken na je vakantie!

 6. juli 22, 2013 / 18:43

  aahh de rust is voorbij! Vakantie is leuk en fijn, maar er bieden zich nu weer andere leuke dingen aan:) brrr in squatpostie boven de pot hangen is geen prettige gedachte.

 7. juli 22, 2013 / 18:56

  Haha, ik heb ook altijd honger direct na het opstaan!!

 8. juli 22, 2013 / 19:24

  hahah heerlijk verhaal! En honger hebben zodra je opstaat, is heel herkenbaar! Ik kan niks doen zonder brandstof in mijn lijf. Eerst eten, dan komt de rest.

 9. juli 22, 2013 / 19:32

  Plassen terwijl je boven een toilet hangt is zo lastig haha, ik hou het altijd maar net vol :p

 10. juli 22, 2013 / 19:35

  Ik kan ook moeilijk wakker blijven in de auto, haha! Vechten tegen de slaap is echt tevergeefs dan. Acht uur achter elkaar lezen is wel echt lang zeg! Acht uur in de auto sowieso, haha. En ik vind je work-out wel geweldig.

 11. juli 22, 2013 / 20:00

  Aaaah aan al het leuke komt ook voor jou helaas een einde. Sterkte morgen.

 12. juli 22, 2013 / 20:01

  Ik heb ook altijd meteen honger als ik wakker word!!

 13. juli 22, 2013 / 20:18

  Herkenbaar die honger. Ik moet ook altijd eten als ik wakker word. Wel balen als je vakantie voorbij is, als je er maar van genoten hebt :)

 14. Marleen
  juli 22, 2013 / 20:19

  Ik ben dus ook niet de enige die s’ochtends meteen honger heeft, aan de het stukje en de reacties te lezen, haha! Ik wilde dat ik in de auto kon lezen, maar zodra ik 1 blik op een boek heb geworpen ben ik de hele rit kotsmisselijk :(

 15. Esther
  juli 22, 2013 / 20:32

  Herkenbaar die squadpositie! Vanochtend 3 uur lang steil bergop gewandeld, hadden ze bij de berghut boven natuurlijk alleen hurkwc’s, kwam ik daar met m’n loden benen, was doodsbang dat ik om zou vallen haha

 16. juli 22, 2013 / 21:28

  Ik heb ook altijd meteen honger na het opstaan! Succes om weer in het normale ritme te komen, heb daar zo’n moeite mee als de vakantie voorbij is :(

 17. Tessa
  juli 22, 2013 / 21:44

  Ik word ook altijd met ( extreme ) honger wakker. Ik houd zo van ontbijten! Hoe kun je in hemels naam zonderontbijt?!

 18. juli 22, 2013 / 21:44

  IK vind dat naar de wc gaan in squat positie telt hoor ;) Daarnaast vind het knap dat je kan lezen in de auto trouwens! Ik word daar dus echt enorm beroerd van! xx

  http://www.creativityandchocolate.com

 19. juli 22, 2013 / 22:51

  Goede reis terug!

 20. juli 23, 2013 / 11:12

  Haha je bent zeker niet de enige die direct honger heeft als je wakker wordt. Ik kan ’s avonds voor het slapen gaan al naar het ontbijt uitkijken!

 21. juli 23, 2013 / 14:54

  Ik heb ook altijd zó’n honger als ik wakker wordt. Eten is letterlijk het eerste dat ik ’s ochtends doe. Oké, ik neem nog net de moeite om uit bed te klimmen en voor het ontbijtnieuws op de bank te ploffen

 22. juli 24, 2013 / 07:35

  Zo jammer altijd, dat vakanties eindigen. :( Je verslagen waren top, succes met weer aan de slag gaan!