DIARY: #43

Trainen, eten en een weekendje weg. Dit was best wel weer een geslaagd weekje :)

Goedemorgen, goedemiddag! Nog twintig dagen tot de Malaga Marathon. De taper is nog niet echt begonnen, maar deze week wordt wel iets minder heftig dan vorige week. Vandaag is het eerst tijd voor… een stukje hardlopen.

Ik had het zo koud en ik miste ineens de energie om echt goed door te lopen. Voordat ik aan mijn krachttraining begon had ik gewoon even iets nodig en dat werd… een warme chocolademelk.

Na die warme chocolademelk ging de krachttraining gelukkig alweer een stuk beter. Bijzonder wat een klein bekertje koolhydraten, eiwitten en vetten al niet met je lichaam kan doen. Na afloop had ik wel weer enorm veel honger en die stilde ik met… kipjes uit de oven, spinazie en aardappeltjes. Er stond eigenlijk een curry op het menu, maar ik had ineens zoveel zin in aardappelen, vlees en groenten. Dat heb ik niet vaak, dus ik gaf er maar aan toe.

Dinsdag ontvang ik mijn startbewijs van de Horaloop in Ede. Net als voor Berlijn doe ik twee weken voor de marathon nog een 10 kilometer wedstrijd. Ik ben niet ontzettend zeker van mijn zaak, ik weet dat ik redelijk fit ben, maar ik moet ook toegeven dat ik niet zo fit ben als in september. Ik snotter nog steeds (al bijna een maand!) en ik heb een aantal voordelen die ik van de zomer had (waaronder een hoogtestage van 4 weken) nu niet.

’s Avonds doe ik weer een baantraining, mijn laatste hele intensieve voor de marathon. Op het programma? 10x 800 met 400 meter rust. Het ging niet heel makkelijk, maar ik heb het wel volbracht en dat is minstens zo belangrijk.

Wat doe ik als ik zenuwachtig ben voor een wedstrijd? Dan ga ik op donderdag al mijn outfit voor de wedstrijd twee dagen later testen. Ik ga uiteindelijk voor mijn Lululemon shorts, een top van Adidas bij Stella McCartney en compressiekousen (vooral ook omdat ik bang ben dat ik het anders veel te koud heb.

Wat ik donderdag ook getest heb? Of ik zelf ook in staat ben om mooie vlechten te maken voor de marathon. Ik denk dat de missie redelijk geslaagd is. Op de foto zie je hoe het er uit zag na een training. Ik liep maar 8x 400 meter met 200 meter dribbelpauze, dus ik deed bij lange na niet de marathonafstand, maar mijn haar zat hierna nog wel perfect dus dat geeft de burger moed.

De foto links kwam ik vrijdagochtend tegen op internet, hij is van een 10 kilometer wedstrijd afgelopen zomer. Ik zie er niet echt uit alsof ik het naar mijn zin had en mijn herinneringen van die wedstrijd waren ook niet mega positief. Ik hoopte net onder de 40 minuten te lopen, maar ging veel te hard van start en liep met tegenwind een heel stuk op kop in een groepje (niet op kop kop, als in… er waren nog wel mensen voor me op het parcours, zo stoer was ik nou ook weer niet). Maar ik had beter energie kunnen sparen en in het midden van de groep kunnen gaan lopen want de tweede helft van de wedstrijd liep ik uiteindelijk bijna twee minuten langzamer. Oeps.

Ook vrijdagavond had ik ineens weer aardappel-en-kip-cravings. Dit keer haalde ik het kant-en-klaar bij de poelier. De groente kwam in de vorm van een kop erwtensoep.

De wedstrijd zaterdag liep niet geheel volgens plan, het parcours was absoluut niet snel met veel heuvels, bochten en bijna alles onverhard. Ik ben meer gemaakt voor recht asfalt. Een kwartier voor de start besloot ik ook maar om niet op mijn wedstrijd, maar op mijn trainingsschoenen te gaan lopen. Het pad zag er zo slecht uit dat ik bang was om mijn wedstrijdschoenen compleet de filistijnen in te lopen (de zool van mijn VaporFly is heel erg kwetsbaar) en een PR zat er toch niet in. Ik liep de wedstrijd uiteindelijk anderhalve minuut langzamer dan de 10 kilometer die ik liep twee weken voor Berlijn (42:42).

Na het lopen reden we (Arthur en ik) door naar Den Bosch voor een middagje eten, waaronder deze heerlijke Bosche Bollen. We hadden namelijk wel iets te vieren, Arthur had namelijk wél gewoon gedaan waar hij voor kwam tijdens de wedstrijd; winnen (mijn 42:42 was goed voor een vierde plek).

’s Avonds aten we bij restaurant Buurt, een aanrader van #teamannemerelrunsnyc2018 teamgenoot Maxime. Hele goede aanrader.

We sliepen ’s avonds in een Bed & Breakfast (Bij Ons Achter) in Helvoirt, tussen Den Bosch en Tilburg. Op zondag was namelijk de Warandeloop in Tilburg en daar deden een aantal Ruitenburg Runners aan mee. Ons leek het ook wel leuk om in de buurt van de Loonse en Drunense Duinen ’s ochtends nog even een rustig duurloopje te doen.

Mijn huid is er even helemaal klaar mee, vooral mijn kin is een maanlandschap. Hormonen. Bijzondere dingen.

Dat lopen bij de Loonse en Drunense Duinen op zondagochtend was een heel goed idee, we liepen heel rustig twaalf kilometer op semi-nuchtere maag (we hadden wel een klein stukje nougat en een kopje koffie op).

Toen we terugkwamen had onze host al een heerlijk ontbijt klaargezet. Echt heel fijn om meteen na het lopen zo aan te kunnen vallen op een heerlijk zondagsontbijtje. Mocht je ooit willen trainen in de Loonse en Drunense Duinen dan kan ik je Bed & Breakfast ‘Bij Ons Achter’ echt aanraden (dit is op geen enkele manier gesponsord!).

De Warandeloop (een belangrijke hardloop crosswedstrijd in Tilburg) was heel leuk om te zien. Mega koud, maar het was het waard om mijn teamgenoten aan te moedigen en aantal Nederlandse ‘grootheden’ te zien strijden. Was ook heel trots op Isa (hier op de foto bij Erik van Leeuwen) die tiende Nederlandse werd bij de meisjes (zelf was ze niet heel tevreden, maar ik had haar dit nooit nagedaan).

En ons weekend hield hier niet op, na de Warandeloop reden we door naar Robin en Laura, die ontzettend lekker Aziatisch gekookt hadden. Het was niet alleen super lekker, maar ook heel gezellig. Een van de beste (zo niet de beste) manieren om het weekend af te sluiten.

Inmiddels is het maandagochtend, nog maar dertien dagen tot de marathon. Eerste wat ik ga doen als ik deze blog gepubliceerd heb? Kijken wat Weeronline voor weersvoorspelling geeft voor zondag 9 december. Ik ben bang dat ik dit de komende twee weken iedere dag minstens twintig keer ga checken. Help. Het komt zo dichtbij.

Liefs,
Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. Anja
  november 27, 2018 / 05:50

  Wat leuk dat je in Den Bosch was, ik heb jullie gespot bij mijn voordeur gespot toen ik de deur uitging hihihi… En mooi is het om in de omgeving van Helvoirt te lopen, ik rij daar ook graag naartoe om in het bos te rennen. Succes met de laatste voorbereidingen naar Malaga!

  • Annemerel
   Auteur
   november 27, 2018 / 10:55

   Aaaah wat grappig!

 2. november 27, 2018 / 12:37

  Begint echt dichter te komen nu! Spannend! Veel succes met de laatste loodjes ;)

 3. november 27, 2018 / 21:52

  Wat een leuke diary! Vooral je weekend klinkt echt perfect! Succes de laatste dagen voor Malaga!