DIARY: #48

Heel veel hardlopen, Black Friday en nog meer hardlopen… dat was de laatste week van november 2019. Niet te geloven dat het jaar nog maar vier weken telt!

Maandag begon ik na het maken van mijn wekelijkse diary en het editen van mijn vlog met het maken van foto’s voor een Instagram Story van Westwing. Ik ben daar best een tijdje mee bezig geweest, maar uiteindelijk heb ik geen enkele foto van de foto’s die ik toen gemaakt heb gebruikt. Een kwestie van: eerst de briefing echt heel goed lezen voordat je aan de slag gaat met het maken van de beelden. Les (voor de zoveelste keer) geleerd.

’s Avonds experimenteerde ik met tempeh en dat experiment was redelijk goed geslaagd. Ik maakte noodles met Chineese wokgroenten, een zoetzuur sausje en tempeh dus. Echt een aanrader en echt heel simpel. Wel eerst even goed de tempeh marineren met het sausje en even aanbakken. Dat deed ik een paar dagen later niet toen ik experimenteerde met curry en tempeh en dat experiment was allerminst geslaagd.

Dinsdag deed ik mijn marathontraining. Een week eerder had ik mijn marathontraining overgeslagen omdat ik me niet goed voelde, dus ik besloot de training die op het schema stond iets aan te passen om niet meteen teveel van mezelf te vragen. In plaats van 6x 2000 op marathontempo, deed ik 5x 2000. En dat ging eigenlijk best wel goed, op de pitstop bij een hotel na (toilet).

Mijn horloge was ook erg tevreden met mijn training en gaf mooie tijden aan op mijn race predictor. Ik weet dat ik mijn geluk niet te veel af moet laten hangen van die race predictor maar ik moet toegeven dat het nog steeds ontzettend motiveert.

Clean desk policy? Hoe doe je dat in vredesnaam als je alleen al een dongle nodig hebt om je hardeschijven op je computer aan te sluiten. OK. Misschien had die zonnebril niet op mijn bureau hoeven liggen en die spiergel van Weleda ook niet… de nagellak wel, want ik lak mijn nagels dus altijd als ik achter mijn bureau zit. Kunnen ze mooi drogen tijdens het typen.

Ik scoorde woensdag in de (Black Friday)sale bij de Bijenkorf deze haarband van Atelier de Femmes. Het idee van de haarband vind ik leuker dan het daadwerkelijk dragen van de haarband. Het klemt zo achter je oren, aan het eind van de dag had ik hoofdpijn en ik werd daar donderdagochtend ook weer mee wakker.

En ik had donderdag al zo’n leuke ochtend, ik mocht namelijk weer eens op bezoek bij de tandarts. Wat een feest! Gelukkig geen gaatjes of andere problemen. Wel een soort van semi-goed nieuws. Ik krijg een kroon! En nu denk je misschien, waarom ben je daar in vredesnaam blij mee? Maar het verhaal is dus dat ik eigenlijk een implantaat nodig zou hebben omdat mijn kies niet goed genoeg was om een kroon op te plaatsen. Implantaten zijn ontzettend duur en worden slechts voor een heel klein gedeelte vergoed. Kronen zijn wat dat betreft een stuk voordeligere optie. Mijn kies houdt toch beter stand dan verwacht en de ontsteking is eindelijk – na negen jaar – weg.

De rest van de donderdag werkte ik onder het genot van een heerlijke geurkaars. Als geurkaarsen gratis zouden zijn geweest zou ik mijn hele huis er vol mee zetten en de hele dag alles aansteken. Het ruikt zo lekker en het staat zo gezellig. En die gezelligheid hebben we hard nodig op die grijze regenachtige dagen die we de afgelopen week veelal krijgen voorgeschoteld.

Donderdagavond had ik een feestje van mijn Agency Femmefab, ze bestaan tien jaar! Ik toog naar Amsterdam voor een gezellige borrel en maakte precies nul foto’s. Mijn welgemeende excuses.

Vrijdag liet het zonnetje zich wel even zien. Ik deed een training samen met mijn vader en dat was weer feest, want we liepen tempoblokjes op zijn halve marathontempo (5’10) we liepen de blokjes (vijf stuks) progressief en eindigden met 4’59. Trots op papa.

Ik had vrijdag een heuse runner’s high, ik genoot zo van het lopen en het kostte vrijwel geen moeite.

Na afloop trakteerde ik mezelf op een paddenstoelenburger van Bagels & Beans. Aanrader!

Vrijdag lag er ook een pakketje voor mij in de brievenbus, het boek ‘Roar’ over hormonen en sport. Super interessant. Ik heb dit weekend helaas geen tijd gehad om te lezen, maar hoop daar vandaag wel even een gaatje voor te vinden. Ooit hoop ik de baas te worden over mijn hormonen, in plaats van andersom.

Wie er ook een pakketje ontving vrijdag was Tuur, een paar nieuwe VaporFly’s. Als een kind zo blij is hij met zijn nieuwe schoenen.

Zaterdag deed ik een hele lange training. Twee uur liep ik, op asfalt. Het was zwaar, vooral mentaal, want twee uur is gewoon echt heel erg lang. Tuur stond me na een uur en vijfenvijftig minuten op te wachten en maakte deze foto’s. Ik heb er wel eens beter uitgezien op een hardloopfoto.

Na afloop bezochten we nog twee supermarkten (bij de eerste hadden ze niet wat we nodig hadden) en uiteindelijk waren we pas halverwege de middag weer thuis. Toen heb ik echt heel erg lang onder een warme douche gestaan om weer een beetje tot mezelf te komen. ’s Avonds hadden we een verjaardagsfeestje van een vriend van Tuur, rond twaalf uur lagen we eindelijk in bed. Moe, maar meer dan voldaan.

Zondag was weer zo’n lekkere hardloopochtend. Dit keer reden we weer naar Meijendel om daar onze training op volledig onverharde paden te doen. Dat was ook wel nodig na alle kilometers die ik deze week gelopen had. Zachte ondergrond is net iets meer vergevend voor je spieren, pezen, botten en gewrichten dan keihard asfalt. Ik liep een uurtje, Tuur liep een uurtje en daarna haalden we broodjes bij de Franse bakker.

De rest van de dag spendeerden we met het editen van de vlog (ik), de was (Tuur), opruimen (wij), een mini slaapje (wij) en ’s avonds kwamen Robin en Laura gezellig eten. Het was een hele gezellige avond waarop ik misschien net iets te laat naar bed ga, maar hé, ik ga deze week gewoon wat vaker écht vroeg naar bed.

Hoop dat jullie ook een fijne week gehad hebben. Zijn jullie klaar voor al het decembergeweld? Wij vieren dit jaar geen Sinterklaas, maar iedereen in mijn familie is al wel druk bezig met kerst(cadeautjes). Ik moet me daar ook maar eens aan gaan wagen. Verder gaan we over anderhalve week naar Málaga voor de halve marathon, daar heb ik echt méga veel zin in. Duimen jullie dat het lekker weer is? Een paar uurtjes zon en warmte zou ik erg kunnen waarderen.

Fijne week!

Liefs,

Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. Marieke
  december 2, 2019 / 13:10

  Leuk, ik houd van jouw diaries! Ik heb ooooit wel eens gelezen dat er een relatie kan bestaan tussen tand/mond problemen en blessures. Best interessant. Misschien nog eens leuk om uit te zoeken?

 2. A.
  december 2, 2019 / 14:51

  Ik duim altijd wanneer je een wedstrijd loopt ☺️
  Extra duim voor de zon dan! ?

 3. Teha
  december 2, 2019 / 15:40

  Leuk om het weer even allemaal terug te zien! En ik ga zeker duimen voor jullie voor wat uurtjes ☀️.
  En ik geniet nog steeds elke dag van je vlogs,dank je wel!

 4. Merel
  december 2, 2019 / 21:02

  Leuke diary weeer <33

  Even een vraagje ik heb ook een garmin horloge (vivoactive 4s) hoe stel je de race predictor in en heb je toevallig nog meer leuke hardloop musthaves die de garmin kan laten zien/meten ? Ik ben mijn horloge nog steeds aan het uitvogelen hihi,

  Liefss Merel