DIARY: #46

Het was een goede week. Een hele goede :). Ondanks dat het november is, het nog geen negen uur per dag licht is en de regen vaker wel dan niet met bakken uit de hemel kwam.

Maandag let’s go! Ik had maandag voor mijn gevoel een mega productieve dag en dat is fijn om zo je week te beginnen. Mijn outfit was eh… interessant. Ik draag in huis het liefst iedere dag UGGS. Ze komen ook niet meer buiten. Deze zijn trouwens al ruim tien jaar oud en zijn – mede doordat ze niet zo vaak buitenlucht hebben gezien, zeker niet met slechte weersomstandigheden – nog helemaal in orde. Ik voel de laatste jaren echt een soort trots als ik kledingstukken al mega lang heb en ook nog steeds intensief gebruik. De rest van de outfit (inclusief telefoon) stamt wel uit 2019 trouwens.

’s Avonds keken Tuur en ik weer naar Killing Eve op Videoland. Het eerste seizoen vond ik heel heftig en werd ik echt een beetje geïrriteerd en boos door de serie. Maar Tuur vond het leuk en hij kijkt ook foute Netflix kerstfilms met mij dus hier heb ik mezelf ook maar doorheen geslagen. Het tweede seizoen vond ik leuker, omdat ik het gevoel dat er meer een verhaal in zat (zou er meer over willen zeggen, maar dan ben ik bang dat ik de spoiler-politie op mijn dak krijg). Anyway, er was ook een aflevering in Amsterdam en dat vond ik tof. Want ze waren ook echt in Amsterdam en de acteurs die Nederlanders speelden, waren ook echt Nederlands (ik heb IMDB gecheckt). In Homeland deden ze ook alsof ze in Amsterdam waren, maar iedereen die weleens in Amsterdam geweest is, moet meteen doorgehad hebben dat dat níet Amsterdam was.

Dinsdag kwam mijn pakketje van Studio Stationary. Mijn planner waarin ik al mijn trainingen plan was bijna vol en in aanloop naar Boston (vandaag nog 22 weken) vond ik het wel een leuk idee om alles gewoon netjes in een boekje te hebben. Nadat ik al mijn trainingen uitgeschreven had in het boekje, schreef ik er meteen een artikel over voor mijn blog. Heb je het al gelezen?

Dinsdag aan het eind van de middag deed ik mijn vierde marathontraining van mijn schema. Ik liep 2000 – 4000 – 3000 – 1000 op marathontempo. Ik had net even een droge periode te pakken en genoot echt van de training.

Daarna nog snel even wat boodschappen doen. Jammer dat het nu zo vroeg donker is (vanavond om 16.47 hier in Den Haag) maar die lichtjes maken het wel gezellig.

Super leuk! Ik ben voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Women’s Health Fitlist Award, dit keer in de categorie Fittubers & Podcasters. Dankjewel Women’s Health (Caroline en Esmee) voor de nominatie en dankjewel aan jullie voor het trouw volgen van mijn vlogs (en blogs, Instagrams, kopen boeken), anders was ik natuurlijk nooit genomineerd.

Stemmen kan via womenshealthmag.com/nl/fitlist. In eerste instantie was het formulier zo ontworpen dat je je moest aanmelden voor allerlei nieuwsbrieven. Dit was in strijd met de AVG en dat is dan ook netjes opgelost door Women’s Health. Mocht je dus om die reden nog niet gestemd hebben, dan moet dat nu geen probleem meer opleveren :).

Ik mocht woensdag ook een foto maken voor een toekomstige winactie met La Roche-Posay (ik denk deze week online en zeker voor mensen met net zo’n gevoelige huid als ik een aanrader!). Ik maakte even een selfie met het beste licht dat ik op dat moment in huis kon vinden. Eerlijk, mijn huid is een stuk ‘fitter’ dan een jaar geleden, maar als ik een foto maak dan kijk ik wel altijd even waar het beste licht vandaan komt.

Donderdag had ik een evenement in Amsterdam van Kruidvat, voor de nieuwe ontbijtproductenlijn. Ik maakte een heerlijke smoothiebowl met (proteïne) kitkats en wafeltjes. Ik heb alles op, behalve de kiwi (die er uit ziet als augurk omdat ik hem helemaal heb fijn geknepen tijdens het maken van dit ‘roosje’). Ik ben namelijk een beetje overgevoelig voor kiwi, ik had alleen al aangegeven dat ik allergisch was voor sesam en noten en vond het zo suf om ook nog te zeggen ‘jaaa… kiwi kan eigenlijk ook niet’. Netjes omheen gegeten dus ;-) (en niet zo allergisch dat ik een epi-pen nodig heb ofzo).

Vrijdag vertrok Tuur voor 48 uur naar Luxemburg. Ik besloot koers te zetten richting mijn ouders. Er stond Aperol Spritz koud en er werd ’s avonds pasta met garnalen gemaakt. Absoluut geen verkeerde beslissing dus om daar naartoe te gaan. Was natuurlijk ook gewoon heel gezellig.

Zaterdagochtend had ik afgesproken met Anne Luijten van Hardloopnetwerk.nl. Anne is atlete (ze liep 16:05 op de 5K) en trainde als junior bij Tuur. Daarna ging ze naar Amerika om te studeren en inmiddels woont ze in Arnhem. Dit weekend was ze in Den Haag en op zoek naar iemand die met haar een lange duurloop wilde doen. Ik wilde best die ‘iemand’ zijn, alleen heb ik natuurlijk net een iets ander niveau dan zij. Op mijn programma stond een duurloop van 110 minuten en dat hebben we uiteindelijk samen gedaan. Enige verschil: haar gemiddelde hartslag was 141bpm en die van mij was 159bpm (terwijl we ongeveer dezelfde hartslagzones hebben). Dat zegt wel iets over mijn conditie in vergelijking met die van haar ;-).

Ik moest de rest van de zaterdag bijkomen van de duurloop, maar dat had ik al wel een beetje ingecalculeerd. Ik spendeerde een groot gedeelte van de dag in bed en kwam er alleen even uit om alvast een beginnetje te maken met mijn vlog van die dag (zodat ik daar zondag minder tijd aan kwijt zou zijn). Ik verwende mezelf goed met een poké bowl en twee rollen sushi. Ja, het was een mooie zaterdag.

Het was eveneens een mooie (en vooral zonnige) zondag. Ik voelde me na die duurloop van de dag ervoor gelukkig een stuk fitter. Ik was nog wel wat moe, maar mijn benen voelden fris en fruitig. In ieder geval fris en fruitig genoeg voor een super rustige herstelloop in Meijendel.

Tuur was inmiddels ook terug uit Luxemburg en samen reden we richting ons favoriete loopgebied. Ik liep uiteindelijk 15 kilometer in 80 minuten (5’05 pace) en Tuur liep in bijna dezelfde tijd 20 kilometer. Verschil moet er zijn (maar hij had vrijdag en zaterdag ook wel rustdagen en ik had in de dagen ervoor al 35 kilometer verzameld).

I felt goooooood.

De middag besteedden we met uitgebreid lunchen met broodjes van de Franse bakker en kijken naar de livestream van de Zevenheuvelenloop. Vooraan in het midden zie je mijn trainingsmaatjes Erwin en Dominic. Erwin liep 50.37 en Dominic 47.51. Bizarre tijden! Zo knap. Ik heb nog nooit de Zevenheuvelenloop gelopen maar iedere keer als ik de beelden zie neem ik me voor omdat het volgende jaar wel te doen. Maar ieder jaar heb ik ook weer een ‘smoesje’. In 2016, 2017 en 2018 liep ik twee weken ervoor de NYC Marathon. En dit jaar, nu, ben ik net aan het terugkomen van een mega lange ‘blessure’. Ik had geen zin om mijn lichaam nu al zo op de proef te stellen. Liever kom ik heel aan in Boston over vijf maanden.

Warme chocolademelk + koffie + slagroom = lekkerrrrrr !

Aan het eind van de middag besloten we toch nog even naar buiten te gaan voor een bezoekje aan de supermarkt. Zoals het er nu naar uit ziet hoef ik daar de komende twee dagen in ieder geval niet naartoe (ik ga bijna iedere dag naar de supermarkt, misschien niet heel slim). Tuur wilde perse op de foto met een ‘zakje’ kruidnoten. Hahahaha.

De rest van de avond spendeerden we met films en heerlijke zelfgemaakte risotto. Het was een superfijne zondag :)

Inmiddels is het alweer maandagochtend en schrijf ik deze diary. Er staan deze week veel leuke dingen op het programma, zoals het nieuwe album van Coldplay (yeah!) en het concert van Dido. Zoveel zin in! Oooh en het nieuwe seizoen van The Crown staat op Netflix, hopelijk vind ik ook genoeg gaatjes om daar van te genieten.

Fijne week!

Liefs,

Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. Caressa
  november 18, 2019 / 18:00

  Gestemd! :)

 2. Ingeborg
  november 18, 2019 / 19:16

  Super leuke blog weer! Mag ik vragen welk merk zonnebril jij gebruikt met hardlopen?

 3. Jolanda
  november 18, 2019 / 20:22

  Hi Annemerel,

  omdat ik vaak je blogs/vlogs lees en kijk wilde ik wat terug doen voor je door op je te stemmen. Misschien niet overbodig om te vermelden dat je je stem moet bevestigen via een email die, bij mij ieder geval, in de spam terecht kwam.
  Ook kon ik niet direct op de link klikken in deze email maar moest ik deze handmatig knippen en plakken in een nieuw venster.
  Geeft verder niks maar het stemmen kost even wat moeite dus ;)

 4. Rianne
  november 19, 2019 / 08:49

  Wat voor bodywarmer droeg je zondag? Ziet er comfi uit!

  • Annemerel
   Auteur
   november 20, 2019 / 08:14

   Hij is van Nike, wel al een paar jaar oud. Hij is inderdaad super comfortabel en in het donker geeft hij licht!!!