TUNE TUESDAY: Autumn ’19

Het is geen groot geheim dat muziek een grote rol speelt in mijn leven. Niet omdat ik zelf nu zo muzikaal onderlegd ben, maar omdat er geen dag voorbij gaat dat ik geen muziek luister. Op een gemiddelde dag luister ik tien van de 24 uur naar muziek. Tijdens het wakker worden, tijdens mijn ontbijt, tijdens het schrijven, tijdens het hardlopen, wanneer ik ergens naartoe fiets of rijd met de auto, tijdens het koken, wanneer ik naar bed ga… de hele dag muziek*. Alleen als ik mijn video edit, Netflix kijk en slaap luister ik even niet naar muziek.

Ik zou al mijn betaalde diensten op geven (Strava, Netflix, Videoland, Prime Video, Story Tell, Blendle, Apple TV**) om mijn abonnement op Spotify te kunnen behouden. Ja, zo ver zou ik gaan. Ik heb dan ook 146 openbare afspeellijsten op Spotify en daar komt er iedere maand wel eentje bij. De afspeellijst met de meeste volgers is Run Baby Run, die heeft op het moment van schrijven ruim 1500 volgers. Ik hoop dat iedereen er net zo blij en energiek van word als ik.

De afspeellijst die ik nu helemaal grijs draai is mijn ‘Autumn ’19’ lijst. Hierin plaats ik alle nieuwe nummers die dit najaar zijn uitgekomen en waar ik gelukkig van word. En dat zijn er afgelopen maanden redelijk wat geweest. Een nieuw album van Taylor Swift. Een nieuw album van Coldplay (bijna!). Nieuwe nummers van Selena Gomez, Dido, Harry Styles, Snow Patrol & Martin Garrix… bijna al mijn favoriete artiesten kwamen met wat nieuws.

Absolute favoriet uit de lijst is het ‘openingsnummer’ Everyday Life van Coldplay. Toen het net uitkwam heb ik tijdens mijn duurloop tien kilometer lang naar dit nummer geluisterd. Achter elkaar. Dat gebeurt alleen met nummers waar ik echt een soort verliefdheid voor voel. Ik kan me nog van twee keer eerder herinneren dat een nummer dit met me deed en het was twee keer eerder een Coldplay-nummer. In de zomer van 2017 liep ik een lange duurloop met Miracles (Someone Special) in Italië. Een paar jaar eerder, tijdens een tien kilometer wedstrijd in Londen, liep ik tien kilometer lang met ‘A Sky Full of Stars’.

Een nummer op repeat luisteren doe ik trouwens wel vaker. Nieuwe Taylor Swift nummers staan ook vaak genoeg op repeat, maar een nummer op repeat tijdens het hardlopen? Dat komt net iets minder vaak voor***. Over Taylor Swift gesproken, haar nieuwe versie van Lover samen met Shawn Mendes is een welkome afwisseling voor het origineel, dat ik inmiddels grijsgedraaid heb (beste nummer van het nieuwe album, vind ik, wie is het hier mee eens).

Goed genoeg over muziek gepraat, tijd om maar gewoon te gaan luisteren.

Welke artiesten zijn jouw favoriet? Kun jij je favoriete nummer ook niet vaak genoeg horen? Of ben jij niet zo iemand die een mooi nieuw nummer meteen de hele dag op repeat wil luisteren? 

Liefs,

Annemerel

*Ik heb geluk dat Tuur nagenoeg dezelfde muzieksmaak heeft als ik, dus we hebben nooit onenigheid over waar we naar willen luisteren.

**Voordat je denkt dat ik 100 euro per maand uitgeef aan diensten, op Strava en Netflix na zijn dit allemaal proefabonnementen waar ik geen geld aan uitgeef.

***Maar het komt wel voor bedenk ik me nu ineens, High on Life van Martin Garrix luisterde ik vlak na het uitkomen ook hele trainingen achter elkaar.

Delen:

3 Reacties

 1. Teha
  november 19, 2019 / 17:13

  Leuk die muzieklijst. Ik ken ze niet goed. Wel Coldplay en Kensington maar andere namen niet. Is dat de leeftijd of interesse?
  Ik hou van Nederlandstalige muziek zoals Acda en de Munnik, Maarten van Roosendaal, JP den tex ( op zoek naar Rosie)…..heeeeel anders dus.

  • Annemerel
   Auteur
   november 20, 2019 / 08:14

   Haha ik denk smaak, ik luister juist niet zo vaak Nederlandstalige muziek :). Smaken verschillen, toch?

 2. november 20, 2019 / 11:15

  Heee ik weet nog dat je je lijstjes elke maand deelde! Was ze nu een beetje uit het oog verloren maar je muzieksmaak niet per se natuurlijk haha. Ik luister veel van wat jij luistert maar wel met een overgroot gedeelte Nederlands(talig)e muziek.