DIARY: #44

Afgelopen week was niet de meest inspirerende week. Noem het gerust de minst inspirerende week van 2020. Ik voelde me niet helemaal fit, het weer hielp ook niet erg mee en ik merk dat ik een stuk meer moeite heb om mijn ‘spirits hoog’ te houden tijdens deze tweede ‘lockdown’ dan de eerste keer afgelopen voorjaar. Ik kom gewoon echt vrijwel helemaal nergens en ik weet dat ik hierin zeker niet de enige ben (dus absoluut geen recht van klagen heb), maar het levert nou niet bepaald een spannende diary op.


Maandag in mijn favoriete hoekje op de bank in mijn favoriete outfit, een pyjama en mijn badjas. Sorry, mooier kan ik het niet maken.

’s Avonds aten we een heerlijk recept van Hello Fresh waar ik vanavond ook best trek in zou hebben. Benieuwd wat ik deze week voor recepten gekozen heb. De boxen komen altijd op maandag binnen, maar ik kies mijn recepten vaak al zo’n drie weken van te voren. Ik zou echt niet meer weten wat ik drie weken geleden gekozen heb. Ik hoop iets lekkers. Ja het is 8:21 en ik fantaseer nu al over mijn avondeten. Zo spannend zijn mijn dagen.

Ik ben al twee jaar niet bij Glossier geweest en dat gaat nu een probleem zijn. Mijn favoriete wenkbrauwmascara (Boy Brow) is al op en mijn lipbalmcollectie slinkt ook met de dag. Wanneer gaan ze nou eens naar Nederland verzenden? Mocht je in Frankrijk, Zweden, Denemarken of de UK wonen en denken, ik wil wel wat voor jou bestellen en naar je opsturen, laat het me weten. Al is dat op dit moment met de lockdownmaatregelen niet echt iets waarvoor ik je naar het postkantoor zou willen sturen, maar wellicht in de toekomst (ik zie mezelf namelijk nog niet zo snel in New York, ook al hebben we onze trip van april dit jaar verplaatst naar februari 2021).

Dinsdagavond hadden we weer een lekker Hello Fresh recept. Bao Buns met soja-ei, paddenstoelen en zoetzure salade. Ik zou alleen niet zo snel meer sojasaus door mijn ei gooien, vond dat niet echt een mega lekkere toevoeging en de structuur werd heel vreemd.

Woensdag dacht ik… ik heb zin in een lekkere chicklit waarbij je verder niet al te veel hoeft na te denken. Gewoon zo’n boek waarbij je even je gedachten volledig uit kunt schakelen. Toen dacht ik, misschien heeft Sophie Kinsella wel een nieuw boek? Dus ik Googlen en ik kom er achter dat echt precies déze week een nieuw boek van haar verschenen is. Ik vergeet het nu alleen steeds te bestellen.

Vorige week schreef ik dat ik sushi besteld had, maar dat ik maar een halve portie besteld had omdat we het combineerden met een maaltijd van Hello Fresh. Nou dit was dus echt een dom idee want sinds dat laatste stukje sushi op vrijdag heb ik gewoon continu trek gehad in sushi. Op woensdag ging ik uiteindelijk overstag en besloot ik weer sushi te bestellen. Dit keer zat ik wonder boven wonder op een gegeven moment zo vol dat ik de laatste stukjes aan Tuur gaf (dit is me nog nooit overkomen, vaak is het juist andersom, dat ik de laatste stukjes van Tuur bedel (en krijg!)). Anyway, hopelijk heb ik nu genoeg sushi voor de komende weken gegeten.

Dinsdag en donderdag gaf ik samen met Tuur training bij de Amerikaanse school en het was beide dagen echt hondenweer. Continu regen en wind. Als je zelf aan het hardlopen bent valt het uiteindelijk vaak wel mee, dan kan het best verfrissend zijn, maar afgelopen donderdag deden we een wedstrijd waarbij ik moest timen. Dan is die regen best wel koud kan ik je vertellen.

Donderdagochtend ben ik naar een Italiaanse delicatesse zaak gegaan om wat lekkere dingetjes te halen. Burrata, trofie, pesto… dat was echt een heel goed idee. Ik werd al helemaal blij toen ik het winkelpersoneel Italiaans met elkaar hoorde spreken. Niet dat ik Italiaans spreek, maar het gaf me heel even een klein vakantiegevoel. Dat was een van mijn favoriete momenten van de week, haha.

Mijn uitstapje van vrijdag was een wandeling naar de bakker. Op vrijdag worden iedere week de speltcrackers met pompoenpitten gebakken en dat zijn dus echt mijn lievelingscrackers. Ik eet ze het liefst de hele dag. Vaak zijn ze de rest van de week uitverkocht, dus op vrijdag sla ik mijn slag. Vorige week had ik echt een domper, want toen zat er naast pompoenpitten ook sesamzaad op de crackers (waar ik allergisch voor ben), dus afgelopen week moest ik het zonder doen. Je begrijpt dat ik nu meteen vier pakken heb ingeslagen. Dat was ook een van mijn opstekers van deze week ;-).

OK OK OK geen geklaag meer van mijn kant, want ik mag iedere ochtend wakker worden naast dit prethoofd.

En ik kreeg ook nog eens super lekkere bonbons opgestuurd van een volger met eigen patisserie. Ze zijn echt mega lekker en ik ben zo trots op mezelf, want ik heb ze niet in een keer opgegeten. Ik heb mezelf kunnen beheersen, al kost het wel wat moeite. Ik zag dat ze ook adventskalenders hebben, dat lijkt me best een mooie uitdaging, iedere dag een bonbon (de uitdaging is dus dat je niet op dag 1 alle vakjes al openmaakt he, die bonbon krijg ik iedere dag wel op, haha).

Het hele weekend heb ik gekeken naar het NK Schaatsen. Het is lang geleden dat ik zo intensief naar een NK Schaatsen heb gekeken, ik heb geen afstand en geen rit gemist. Dat verklapt wel een beetje hoe interessant mijn weekend was he ;-).

De eerste zondag van november. Afgelopen jaren stond ik regelmatig aan de start van de NYC Marathon, dit jaar ging hij helaas niet door (en het was me ook niet gelukt een startbewijs te bemachtigen). Rond deze tijd van het jaar denk ik altijd aan New York en de marathon en dan word ik een beetje nostalgisch en denk ik alleen de goede dingen (niet de pijn die ik tijdens de marathons heb gevoeld en alle nare ervaringen die ik heb gehad in New York). Ik hoop dat we snel weer terug kunnen naar een wereld waarin je veilig kan reizen. Maar goed, er staan nu eerst belangrijkere zaken op de agenda.

Fijne week!

Liefs,
Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. Maaike
  november 2, 2020 / 12:35

  Ik woon in het VK en kan prima een glossier pakketje voor je naar Nederland sturen hoor!

  • Annemerel
   Auteur
   november 4, 2020 / 09:29

   Oeeeh dat is super lief! Ik ga je een berichtje sturen!

 2. Fleur
  november 3, 2020 / 15:23

  Hoi Annemerel,

  Ik heb een vraag voor je: een tijd geleden schreef je eens een blog over het bijhouden van de hardlooptrainingen. Dat deed je toen in de My Pink Planner.
  Doe je dat nog steeds? En blijf je dat ook doen?

  • Annemerel
   Auteur
   november 4, 2020 / 08:23

   Hi Fleur, ik heb dat inderdaad een tijdje gedaan. In 2018 toen ik ’trainde als een topatleet’ en de andere keren dat ik voor een marathon of een ander specifiek doel trainde. Op dit moment train ik niet met een tijdsdoel en meer gewoon voor mijn mentale en fysieke gezondheid en kan mezelf er dan ook niet toezetten om alles op te schrijven.

 3. Jennifer
  november 4, 2020 / 14:19

  Hi Annemerel, bedankt voor het benoemen van Sophie Kinsella. Ik heb altijd de Shopaholic boeken gelezen, en dacht dat in 2014 de laatste is geweest, mooi niet er was er nog 1 in 2019 verschenen en nu komt er weer 1 uit in december. Bedankt, die zijn gelijk besteld! ;)

   • Jennifer
    november 4, 2020 / 14:46

    Hahaha zie nu dat ik vergeten ben om te zeggen dat ik het over de Shopaholic serie had. Maar die andere ga ik denk ik ook nog lezen, heerlijk even echt ontspannen en proberen te ontsnappen van de werkelijkheid.