DIARY: #41

Regen, regen, regen, een wedstrijd en wederom heel veel lekker eten.

Good morning! Bij het maken van mijn diary van vorige week schrik zo van het aantal foto’s (of beter gezegd: het gebrek aan foto’s) dat ik spontaan besluit om meteen maar een foto van de huidige situatie te maken. Dat gaat me deze week niet weer gebeuren.

Maandagochtend is in goede weken mijn favoriete ochtend. Kijk, soms word ik wakker en wil ik de dekens weer over mijn hoofd trekken en doorspoelen naar het weekend, maar meestal ben ik op maandag best wel redelijk gemotiveerd om er een goede week van te maken. Afgelopen maandag was dat ook het geval. Kopje koffie, geurkaars aan, lekker mijn diary maken, een planning voor de komende week maken en beseffen… I’ve got this. Maak ik op maandag geen planning dan is de kans groot dat ‘al het werk’ in mijn hoofd onmogelijk lijkt, maar als ik maandagochtend meteen een lijstje maak, dan blijkt het best wel allemaal mee te vallen.

Om 12.00u ga ik naar buiten voor een lekkere duurloop. Het regent dat het giet (oh shit ik schreef net giet met een d, gied! het is dat mijn laptop er een rood lijntje onder zette, wat een pijnlijke fout!), maar ik kan er wel van genieten.

Dinsdag was ik erg blij met mijn huid en dat heb ik niet vaak in de herfst. Vaak is mijn huid in de herfst juist een drama. De hele zomer ben ik lekker veel buiten geweest en is mijn huid door de zon gekleurd (en daardoor ook iets dikker geworden), in de herfst komen dan ineens allerlei puistjes en ontstekingen tevoorschijn. De herfst is nog jong dus er kan nog van alles gebeuren en ik vind het ook best spannend om dit soort dingen hard op te zeggen, of op te schrijven, omdat het dan vaak juist ineens slecht gaat, maar dinsdag was ik in ieder geval erg blij.

Waar ik ook blij mee was… dit recept voor een vegetarische pho van Hello Fresh. Met rijstnoodles, paddenstoel en puntpaprika. Oh en koriander niet te vergeten. Intens van genoten. Omdat Tuur en ik inmiddels twintig boxen besteld hebben, heb ik een nieuwe code gekregen die twee weken geldig is. Daarmee krijg je 30 euro korting op je eerste box (in plaats van 20 euro). Dit is de code. (Als je de code gebruikt krijg ik ook 30 euro korting op mijn volgende box trouwens).

Woensdag… ik begin iedere dag in mijn badjas en als ik die dag de illusie heb om hard te gaan lopen, dan duurt het vaak heel lang voordat ik die badjas uit heb. Ik heb bijna iedere dag de illusie dat ik ga hardlopen, ook als ik uiteindelijk om wat voor reden dan ook niet ga, maar dat betekent dus dat ik heel veel uren in deze badjas spendeer. Die badjas is trouwens de beste aankoop ooit geweest (qua cost per wear), hij was 13 euro en ik heb hem al sinds 2014 en ik kan me niet herinneren dat er een item is dat ik in die tijd vaker gedragen heb.

Het lukte me woensdag om voor 12.00u mijn badjas uit te trekken en naar buiten te gaan voor een rondje hardlopen. Ook dit keer werd ik weer overvallen door een paar regenbuien. Gelukkig liep ik lekker en merkte ik er tijdens het lopen weinig van. Ik liep 35 minuten op easy tempo en deed daarna 6 intervallen van 90 seconden. Dat was echt lekker.

Over lekker gesproken… dit recept van Hello Fresh was ook weer onwijs lekker. Het was pandan rijst met schuitjes van little gem gevuld met Aziatisch gekruid kopgehakt. Het water loopt me letterlijk in de mond.

Ik vond de London Marathon zondag best wel saai om te zien, maar de wereldrecordpogingen in Valencia afgelopen woensdag waren spectaculair. Eerst liep Gidey een wereldrecord op de 5000 meter, daarna deed Cheptegai hetzelfde op de 10.000. Het was machtig mooi om te zien. In februari waren Tuur en ik bijna de hele maand in Valencia (zou je met al die corona ellende bijna vergeten) en hebben wel ook op deze baan getraind. Mooie herinneringen.

Wat een dramaweer donderdag. Ik vind hardlopen in de regen niet zo’n heel groot probleem, maar training geven.. waarbij je een groot gedeelte van de tijd stilstaat… laat ik het zo zeggen, toen ik in de auto zat te wachten totdat de eerste kinderen kwamen had ik er niet heel veel zin in. Maar uiteindelijk viel het alles mee. We deden in een estafette in het park en die kinderen waren zo enthousiast dat ik zelf ook amper door had dat het regende.

En ik heb een mooie regenjas die zoals jullie kunnen zien echt de regen tegenhoudt en een petje maakte mijn regenoutfit compleet. Na afloop was ik alsnog een verzopen katje, maar ik heb het wel echt naar mijn zin gehad.

De pasta met zelfgemaakte pesto na afloop smaakte enorm lekker. Door de pesto zat ook een hele zak spinazie, waardoor de pasta nog gezond was ook. Door Hello Fresh eet ik iedere dag genoeg groenten en ik moet toegeven dat dat in het verleden weleens een probleem was.

Hoe lang zou het vrijdag duren voordat ik mijn badjas uit had…

Het viel mee! Om 10.04u zette ik mijn horloge al aan om hard te gaan lopen, wat betekent dat ik voor 10.00u mijn badjas al uit moet hebben gehad. Tijdens het hardlopen kwam er zelfs een zonnetje tevoorschijn, wat een herfstgeluk.

Na afloop dronk ik een heerlijke spinazie smoothie met rode vruchten en banaan.

En ik smeerde zelfs iets van make-up op mijn gezicht terwijl ik nergens naartoe ging… Vrijdag was een bijzondere dag ;-).

De zon van vrijdag was zaterdag nergens te bekennen toen ik een korte warming-up training deed. Ik had natuurlijk ’s ochtends kunnen gaan hardlopen, want toen scheen de zon… maar ’s ochtends was ik druk bezig met lanterfanten en daarna met het laten zakken van mijn ontbijt, dus ik mocht wederom in de regen. Stiekem deed ik dit misschien wel expres, omdat ik mijn nieuwe Nike shirt wilde proberen. Hij is van een oude collectie maar was deze week in de sale in de Nike webshop.

De warming up training was niet voor niets, want zondag liep ik de 1/4 Marathon Rotterdam tijdens NN Running Day. Ik behandelde deze virtuele wedstrijd als een echte wedstrijd en stond dus al om 5.30u op om koffie te gaan drinken en ontbijten.

De eerste kilometers waren zeiknat.

Maar halverwege kwam de zon heel mooi tussen de bomen op en dat was echt enorm genieten.

De laatste kilometers moest ik echt mijn best doen, maar het gevoel na afloop was fantastisch. Een uitgebreid verslag volgt komende woensdag.

De rest van de zondag spendeerden Tuur en ik op de bank met onze MacBooks en mijn mailbox om Feedback te geven op trainingen van Have a Good Run Members. We zijn bijna halverwege met het programma en we beginnen de deelnemers steeds beter te kennen, waardoor het geven van Feedback ook steeds makkelijker gaat. Het is intensief, maar leuk om te doen en ik vind het tof dat we dit samen kunnen doen.

Deze week staat er weer veel op de planning en is alles een klein beetje onzeker. Ik was eigenlijk van plan om volgende week naar Livigno (Italië) te gaan om content te maken voor een winterprogramma, maar door de coronasituatie staat dit nu een beetje op losse schroeven. Zo moet je coronatest ondergaan (en dat is best kostbaar!), moet je in Italië buiten ook een mondmasker op (behalve in buitengebied) en daarnaast geven ze voor volgende week de hele week sneeuw aan (benieuwd hoeveel je dan überhaupt buiten kunt filmen en fotograferen). Ik vind het moeilijk om een knoop door te hakken, vooral omdat de situatie iedere dag weer anders kan zijn. Lastige keuze, die ik toch echt snel moet gaan maken.

Fijne week!

Liefs,

Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. Maaike
  oktober 12, 2020 / 15:48

  Hey Annemerel,
  Leuke diary weer. Je autocorrect heeft volgens mij wel meerdere keren van Hello Fres, hele Fresh gemaakt;)

  Liefs,

  Maaike

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 12, 2020 / 16:14

   Haha wat suf, ik ga even nalezen!

 2. Emma
  oktober 15, 2020 / 16:53

  Denk dat je toch nog een beetje lag te slapen. ;) Omdat Tuur inmiddels twintig boxen besteld hebben?