DIARY: #38

 photo Recently Updated464.jpg

Gelukkig nieuwjaar! Tijd voor wat snapshots van ‘mijn’ feestdagen.

 photo Desktop3509.jpg

We begonnen de feestdagen op zondag 24 december met een lekker stukje hardlopen. Achttien kilometer om precies te zijn. Een lekker begin van de kerstdagen.

Na mijn rondje hardlopen heb ik een lekkere laag make-up op mijn gezicht gesmeerd en een mooi jurkje aangetrokken, klaar voor het kerstdiner bij mijn ouders.

 photo Desktop3509.jpg

Dit voelt serieus alweer als eeuwen geleden, was dit echt pas negen dagen terug? Kerstavond. Heerlijk eten, lekkere wijn en heel veel gezelligheid,

De volgende morgen liep ik samen met mijn vader twaalf kilometer, samen met die achttien van een dag eerder heeft dat de schade van het kerstdiner aardig beperkt. Sowieso heb ik niet het idee dat ik tijdens de kerstdagen heel veel meer eet dan normaal. Ik eet wel lekker en veel, maar dat doe ik eigenlijk bijna 365 dagen per jaar.

 photo Desktop3509.jpg

Op tweede kerstdag ging ik sale shoppen bij de Bijenkorf. Ik kwam onder andere thuis met dit jurkje van Self-Portrait. Een mega investering, maar ik vind hem zo mooi. Al jaren loop ik te kwijlen bij de jurkjes van Self-Portrait, maar ik vind ze erg duur en ze maken vaak zo’n ‘statement’ waardoor je hem niet super vaak kan dragen zonder dat mensen denken ‘heb je haar weer in d’r jurk’. Deze maakt wat mij betreft nog steeds indruk (al zeg ik het zelf), maar is wel klassiek en neutraal genoeg om vaker te kunnen dragen. Nu nog een mooie gelegenheid (en beter weer) om hem te kunnen dragen.

Lunchen deed ik op tweede kerstdag samen met mijn ouders bij Jamey Bennett op de Plaats. Avocadotoast met gepocheerde eieren. Zo lekker.

 photo Desktop3509.jpg

Ook tweede kerstdag begon ik met een rondje hardlopen trouwens. Ik liep 12.2 kilometer, samen met die achttien van kerstavond en de twaalf van eerste kerstdag maakt dat 42.2 kilometer = een volledige marathon met Kerst. Dit probeerde ik in 2016 ook al, maar toen verspreidde ik dit over twee dagen en moest ik op dag twee ‘noodgedwongen’ mijn uitdaging staken omdat ik last van mijn buik had én mega zware benen had van de halve marathon die ik een dag eerder gelopen had.

Mijn laatste kerstdiner at ik bij familie, waar ik samen met mijn nichtje onze ’traditionele’ kerstfoto maakte.

 photo Desktop3509.jpg

De dag na Kerst was het weer tijd om achter mijn bureautje thuis te kruipen. Na een aantal jaar op non-actief te hebben gestaan bracht ik ook mijn iMac weer tot leven. Hij had een nieuw toetsenbord nodig en de nodige updates, maar inmiddels zijn we weer beste vrienden.

 photo Desktop3509.jpg

’s Avonds maakte ik een heerlijke pan risotto. Ik was eigenlijk van plan om Indisch te halen bij de Toko, maar de Toko bleek gesloten te zijn. Een van de weinige recepten waarvan ik de ingrediënten uit mijn hoofd ken en dat ik ALTIJD lekker vind, is paddenstoelen risotto. Dus haalde ik snel bij Albert Heijn de ingrediënten die ik nog nodig had om deze heerlijke pan risotto te maken.

Donderdag wandelde ik met mijn moeder een rondje door het Coopertest-park bij mijn ouders om de hoek. Binnenkort wil ik weer eens een coopertest lopen en dit parkje is daar dus speciaal voor bedoeld. Overal staan bordjes met daarop aangegeven de afstand die je gelopen hebt en aan het begin van het park staat een groot bord waarop je kunt aflezen hoe ‘fit’ je bent. Misschien wel leuk om in de eerste week van het nieuwe jaar te doen en te kijken waar ik op dit moment sta qua fitheid.

 photo Desktop3509.jpg

Vrijdag spendeerde ik voor een groot gedeelte achter mijn bureau met mijn administratie van 2017, aan het eind van de dag kon ik wel zeggen dat ik er helemaal klaar was (niet alleen spreekwoordelijk maar ook gewoon ECHT). ’s Avonds had ik een feestje bij Bink36 in Den Haag. Ik dronk te veel wijn, of nou ja, ik dronk op zich niet veel te veel wijn maar het was meer dan ik normaal drink en mijn lichaam was het er niet mee eens. Dit is de laatste foto die ik dit weekend maakte, vlak voordat ik de snackbar in liep om half drie ’s nachts. Ik heb zo’n kater gehad, ik was gewoon ziek. Mijn maag en darmen draaiden overuren en zelfs vandaag (dinsdag, drie volle dagen nadat ik de wijn gedronken heb) voel ik me nog een beetje brak. Gelukkig heb ik dit soort katers slechts een keer per jaar, maar eerlijk gezegd vind ik dat een keer te veel.

 photo Desktop3509.jpg

Van 30 en 31 december heb ik dus geen beeldmateriaal, mijn oud & nieuw heb ik heel saai op de bank met een fles limonade gevierd. Maar op nieuwjaarsdag – gisteren dus – voelde ik me gelukkig weer wat minder brak en heb ik zelfs 18 kilometer hard kunnen lopen. Daarna had ik die twee speltboterhammen met spiegeleitjes wel verdiend. De pasta bolognese die ik ’s avonds at ging er trouwens ook SUPER goed in. Ik heb genoeg goede voornemens voor 2018, maar minderen met lekker eten is daar niet een van.

Hoe waren jullie kerstdagen? En hebben jullie een fijne jaarwisseling gehad? Nu weer aan het werk, of nog even lekker rustig aan?

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. januari 2, 2018 / 12:27

  Fijn dat je leuke en mooie dagen had gehad!
  Ik had het jurkje al gezien in het warenhuis.
  Maar helaas ben ik niet zo slank.

  Xoxo

 2. januari 2, 2018 / 13:05

  Hahaha, ik ben ooit 1x in Den Haag gaan stappen en toen had ik ook een hangover from hell, heel toevallig ben ik daarvoor bij precies die snackbar geweest (waar ik niks meer vanaf weet). :D Hopelijk voel jij je inmiddels weer helemaal ok! Ik ben vandaag nog een dagje vrij, morgen weer aan het werk :)

 3. Cindy
  januari 2, 2018 / 14:04

  Niet eens een wijntje gedronken met oudjaar? ;-)
  Mijn dagen waren wel ok, maar hou niet van de feestdagen dus ben blij dat het 2 januari is.
  Op naar voorjaar nu! Zal nog wel even duren…
  Ben nog niet aan het werk, mijn schouder werkt niet echt mee helaas. Wil mijn leven terug haha!
  Maar komt wel goed uiteindelijk.

 4. Rosalie
  januari 2, 2018 / 16:22

  Ik zal we moeten wennen aan geen dagelijkse vlog meer van je. Ik heb voornamelijk ziek mijn laatste week doorgebracht. Het is een traditionele zware verkoudheid die ik elke keer tussen kerst en O&N krijg. Heel fijn. Vandaag en morgen nog steeds thuis en dan ga ik weer aan de bak! En mijn sportrustenschema herstarten. Gelukkig loop ik niet al te ver achter.

 5. Rosan
  januari 2, 2018 / 18:09

  Kerst bij mijn ouder gevierd heel gezellig en met oud en nieuw in bed gelegen helaas geen kater maar gewoon ouderwets ziek.
  Nu nog steeds niet helemaal lekker maar elke dag een beetje beter en dan komt t goed!

 6. Lotte
  januari 2, 2018 / 20:16

  Nog de beste wensen!!
  Je dagelijkse vlogs waren heel leuk! Heb ze allemaal bekeken! En ook “Ik heb geen zin” helemaal uitgelezen. Een goede motivatie om (zonder mijn hardloopgroep ) een lange afstand te rennen. ik blijf je blogs lezen en hoop mezelf ( dit jaar ) te motiverende om toch maar eens een halve marathon te gaan lopen! :)

 7. Ilse
  januari 2, 2018 / 20:58

  Kerst was erg gezellig met familie en (schoon)familie, oud&nieuw waren mijn vriend en ik ziek. Gelukkig ondertussen weer wat beter en vanmiddag wat uurtjes gewerkt.

 8. januari 2, 2018 / 22:00

  Dan is het wel een flinke kater, haha, nou ja zolang het maar gezellig was dan :)

 9. Fien
  januari 6, 2018 / 16:30

  Hoi Annemerel, enkele jaren geleden had ik ook “zo’n kater waar ik héél erg ziek van was” na 2 (!) glazen wijn.
  Bleek het te komen doordat er wijn werd geschonken met een schroefdop, en als de wijn en het metaal oxideren er een bepaalde stof vrijkomt waar je ziek van kunt worden :-)