DIARY: #37

Verhuizen, hardlopen, regen, zon, koekjes met veel te veel calorieën (maar daardoor niet minder lekker). Oh en Friends. Natuurlijk Friends. Dat is de korte samenvatting van mijn week 37 van 2019. Lees verder voor de iets uitgebreidere bespreking.

Nadat ik vorige week een beetje een fysieke dip had begon ik maandag weer met frisse moed. Na het schrijven van mijn blog en het editen van mijn vlog ging ik naar buiten voor een duurloopje van 60 minuten. Dat was bepaalt geen straf. Mijn benen voelden fris, conditioneel ging het niet vanzelf (en ik liep echt niet hard hard), maar het was heerlijk om op deze manier de week te beginnen.

’s Middags hadden Tuur en ik een gesprek bij de notaris, voor een samenlevingscontract en (uiteindelijk) ook testament. Dat wisten we echter nog niet toen we het notariskantoor binnenwandelde, maar blijkbaar is het hebben van een testament wel handig als je samen een huis hebt gekocht en je niet getrouwd bent. Ik kreeg onder mijn vlog de opmerking dat we toch ook gewoon konden trouwen, maar ja… dat doe je natuurlijk niet even binnen een week ofzo en dat wil je ook niet ‘moeten’ doen omdat je een huis gekocht hebt, daar wil je toch wel even meer de tijd voor nemen? En hoe stom het ook klinkt, er kan morgen iets gebeuren waardoor je een testament hard nodig hebt.

Goed, iets luchtiger… ik maakte maandag een lekkere veggiebowl met onder andere pompoen, paddenstoel, zoete aardappel, vegetarische kip, meergranenrijst en quinoa. Was best goed te doen.

Als je haar maar goed zit, dinsdag ging ik na een dagje werken samen met Tuur naar de training bij Olympus. Het liep niet zoals ik gehoopt had dus ik besloot na 400 meter op de baan zelf op pad te gaan voor een kort duurloopje. Als ik bij Olympus loop neem ik vaak meerdere keren de ‘snelbinder’ een viaduct dat je van drie kanten op kunt lopen. Ik heb hier vorig jaar veel heuvelsprints gedaan en nu loop ik er graag op duurlooptempo overheen.

Woensdag wilde ik een blog schrijven maar ik had even totaal geen inspiratie waarover. Ik kan me dan zo’n nietsnut voelen, omdat ik voor mijn gevoel dan niets aan het doen ben, terwijl ik in werkelijkheid gewoon aan het nadenken ben waarover ik kan schrijven. Maar goed, jullie schoten me in grote getallen te hulp, toen ik jullie om schrijftips vroeg. Een van de suggesties was om iets te schrijven over hardlopen en regen en zo geschiedde.

Na afloop trakteerde ik mezelf op toastjes met zalm (het brood was op).

Daarna voegde ik de daad bij het woord en ging ik zelf naar buiten voor 40 minuten stampen door de plassen. Het was zo lekker. Onderweg kwam ik ook nog een kudde schapen tegen. Vind het zo fijn om weer nieuwe paden in Den Haag te ontdekken.

Donderdagochtend werd ik wakker met een droom over smeuïge chocolade koekjes van Starbucks. En toen bedacht ik me ineens dat ik die nu ook gewoon zelf kon maken, aangezien ik voor het eerst in vijfenhalf jaar weer een werkende oven in de keuken heb. Na het schrijven van mijn blog en het editen van mijn vlog dus snel naar de supermarkt om de ingrediënten te halen. Ik gebruikte een recept dat ik in 2012 al een keer gedeeld heb (haha check die lippenstift en eyeliner en die eyeliner!!!). Er zit echt niets in waarvan je denkt, daar word ik nu echt gezond van. Of nou ja, fysiek gezond dan, ze zijn wel goed voor je geestelijke gezondheid, want zo lekker!!!

In 12 koekjes zitten ruim 5200 calorieën. Normaal reken ik dat soort dingen niet uit, maar kon het nu niet laten. Ik heb er geen hap minder door gegeten (hooguit wat meer kilometers gelopen).

Vrijdag reed ik even langs Monster om wat dingetjes te verhuizen. Ook ging ik langs bij de Hoogvliet (supermarkt) want daar waren de Innocent smoothies in de aanbieding. De flesjes waren nu (maar) een euro. De hamster in mij ging totaal los en liep met 20 flesjes de deur uit (de boodschappentas was redelijk zwaar, kan ik je vertellen).

Ik verhuisde onder andere dit rek (van Ikea) met selfies. Al deze foto’s zijn binnen een maand gemaakt, in de zomer van 2018. Misschien moet ik eens kijken of ik van deze zomer ook wat foto’s af kan laten drukken, maar volgens mij maken we inmiddels een stuk minder selfies…

Zaterdagochtend had ik een lange langzame duurloop gepland. Mijn benen dachten er na 16 kilometer echter anders over. Die hadden zoiets van ‘joh, we weten niet wat jij denkt, maar wij zijn er wel even klaar mee hoor, dat gehobbel’. Het maakte niet uit, want ik had alle tijd van de wereld en het was prachtig weer. Ik haalde een ijsje en wandelde een flink stuk. Daarna wisselde ik 250 meter hardlopen af met 250 meter wandelen. Ik kwam bijna een uur later thuis dan wanneer ik gewoon had doorgelopen, maar ik had mezelf in ieder geval niet over de kop gelopen en heb er nog plezier in gehad ook.

Dat is het fijne van geen specifiek doel hebben… dan maakt het niet uit als een training een keertje wat minder goed gaat dan gehoopt.

Toen ik thuis kwam zat ik onder het zout.

En dat zout heb ik ’s avonds aangevuld met sushi en sojasaus. Zo lekker! Ik keek hier de hele week al naar uit. Woensdag had ik er al zoveel trek in, maar ik besloot ‘verstandig’ te zijn en beloofde mezelf (en Tuur) dat we pas zaterdag zouden bestellen.

Zondag liep ik samen met Tuur 10 kilometer hard richting Monster. Daar stond mijn fiets nog en een extra fiets van Tuur. De terugweg deden we dus op de fiets.

Die fiets in Den Haag, daar heb ik meteen maar goed gebruik van gemaakt. We gingen voor een late lunch bij Teds. Ik bestelde mijn favoriete gerecht van de kaart, een croissant met zalm gepocheerde eieren en hollandaise saus. Geloof me, dit is lekker.

Hierna reden we nog een keer naar Monster (dit keer met de auto) om nog wat extra dingen te verhuizen en daarna was het écht tijd om op de bank te ploffen. Met Friends, zoals iedere avond eigenlijk. Inmiddels zitten we in seizoen 8. Iemand een idee welke serie we hierna moeten kijken? Liefst een beetje een simpele, waarbij je niet zoveel hoeft na te denken en vooral veel kunt lachen.

Inmiddels is het maandag. Het regent, maar na dat weekend vol zon heb ik er vrede mee. Het heeft ook wel iets die regen. Zo lang ik niet naar buiten hoef. Of nou ja, hardlopen in de regen vind ik prima, maar al het andere… no thanks. Hoop dat jullie ook een fijne week gehad hebben en een fijne week tegemoet gaan. 

Liefs,
Annemerel

Delen:

11 Reacties

 1. G. L.
  september 16, 2019 / 12:45

  Een heerlijke serie vind ik New Girl….

 2. Imre
  september 16, 2019 / 16:40

  Ik ben na Friends begonnen met brooklyn 99! Even wennen maar vind t zelf mega grappig nu!

 3. Monique
  september 16, 2019 / 16:45

  New girl!

 4. Ineke
  september 16, 2019 / 19:27

  Californication!

 5. Sanne
  september 16, 2019 / 20:31

  Hebben jullie how I met your mother nou al gezien? Echt een geweldige serie, erg in de trant van Friends maar nog veel leuker in mijn ogen. Ik kijk het nu al voor de tweede keer

 6. Bianca
  september 17, 2019 / 09:08

  Die koekjes zien er wel echt heel erg lekker uit! Ik ga ze ook maar eens proberen te maken.
  Hardlopen in de regen vind ik ook heerlijk! Dan gaat het een stuk makkelijker, meer zuurstof in de lucht ofzo.

 7. Maaike
  september 17, 2019 / 12:59

  Mijn lievelings: How I Met Your Mother! Inmiddels al 3x helemaal opnieuw bekeken.. Vergelijkbaar met Friends: 20 minuten per aflevering, New York <3, comedy, maar ook ruimte voor een serieuze noot. (Andere aanraders: New Girl, Workin' Moms)

 8. Linda
  september 17, 2019 / 13:07

  The Big Bang Theory! Ook op Netflix.
  12 seizoenen, 281 afleveringen.
  Mijn vriend en ik zitten in seizoen 6.
  (Ik lach er vaker en harder bij dan bij Friends.)

 9. Judith
  september 18, 2019 / 16:49

  How I met your mother was ook de eerste serie die in me opkwam. Heel grappig en niet te moeilijk!
  Is dat recept van die koekjes echt uit 2012?? Ik kan me nog goed herinneren dat ik die heb gemaakt. En ze waren heerlijk!

 10. Susan
  september 18, 2019 / 21:07

  Big Bang Theorie! Kijkt lekker weg, afleveringen duren niet superlang en is erg grappig