DIARY: #26

Week 26 van 2019 is een feit en daarmee zitten we precies op de helft van het jaar. Afgelopen week genoot ik zo veel mogelijk van het zomerweer en dat lukte heel behoorlijk.

Vraag me niet waarom er van zowel maandag als dinsdag geen foto’s zijn. Wat ik me nog van die dagen kan herinneren is dat het vrij warm was, dat ik op dinsdag een uurtje naar het strand ben geweest. Dat ik dinsdagavond ook een heerlijke duurloop deed met zonsondergang en verder besteedde ik het grootste gedeelte van mijn dag achter mijn computer.

Woensdag ging Tuur op kamp met groep 8 en wist ik ’s ochtends eerst even niet zo goed wat ik moest doen. Wat best gek is, want normaal is hij gewoon de hele dag aan het werk en dan weet ik ook gewoon precies wat ik moet doen. Maar doordat ik nu niet op een bepaald tijdstip klaar hoefde te zijn met werken (ik probeer altijd het meeste werk te doen als Tuur niet thuis is) had ik het gevoel dat ik ineens alle tijd van de wereld had. Ik besloot een aantal sport items te verkopen op United Wardrobe en dat ging best wel goed.

Verder schreef ik een stukje over persoonlijke financiën wat ik best spannend vond maar waar jullie heel goed op reageerde..

En kwam ik tot de conclusie dat hardlopen de kwaliteit van mijn haar écht niet ten goede komt. Zoveel haar is afgebroken. Zo ontzettend zonde. Ik probeer het nu zo min mogelijk in een staart te dragen met hardlopen, maar iedere keer mijn haar vlechten voor een training kost ook heel veel tijd en energie.

Donderdag deed ik om 13.00u ’s middags een training in de duinen. Je denkt misschien, waarom midden op de dag, zo warm!!! Maar dat viel donderdag dus best wel mee.

Mijn lievelingslunch in de zomer na een training, kwark met granola. Of nou ja, eigenlijk is sushi mijn lievelingslunch na een training, maar ja dat wordt vrij kostbaar als je dat na iedere training gaat eten.

Donderdagmiddag had ik met Roos afgesproken in de stad. Ik was best wel fan van deze bril (volgens mij was het Dolce & Gabbana maar ik weet het niet zeker), maar Roos vond hem niet mooi, dus vond ik hem ook niet leuk meer.

Ik paste ook eindelijk het jurkje dat ik al ZO lang wil hebben, maar waar ik iedere keer met een grote boog omheen liep. Hij was namelijk 365 euro. Nu hing hij er voor de halve prijs en wilde ik hem toch even passen. Ik hoopte dat ik hem minder leuk zou vinden, maar dat is helaas niet het geval. Ik besloot hem toch te laten hangen, omdat ik nu even het geld er niet (voor over) heb.

Vrijdag werd ik naast mijn zusje wakker bij mijn ouders (die op dit moment in Italië zijn). Mijn ouders hebben een airco op de slaapkamer en ik weet wat mijn nieuwste spaarproject gaat worden. In hotels vind ik airco meestal niet heel fijn, maar die van mijn ouders is vrijwel geluidloos en wat was de kamer een heerlijke temperatuur toen ik ’s ochtends wakker werd.

Na een dag werken kwam Tuur thuis van kamp en besloten we iets te gaan eten op het strand. We hadden namelijk wat te vieren :). Maar het is nog te vroeg om daar iets over te delen (nee, er zit geen appelsap in mijn glas, ik ben dus níet zwanger!).

De kipsaté op het strand smaakte heerlijk!

Daarna snel door naar Alphen aan de Rijn, waar Isa de 3000 meter op de NK Junioren liep. Ze is dit voorjaar bijna zes weken geblesseerd geweest waarin ze niet kon lopen, dus de voorbereiding was allesbehalve ideaal, maar ze heeft het toch goed gedaan met een zesde plek. Zondag werd ze ook nog eens vijfde op de 5000 meter tijdens de NK.

Zaterdag dacht ik dat we een luie dag zouden hebben, maar Tuur werd wakker met het idee dat hij wilde opruimen, dus zo geschiedde.

Om 17.00u waren we eindelijk klaar en konden we naar het strand. Moet wel zeggen dat het toen extra goed voelde, omdat we het voor ons gevoel nu echt verdiend hadden.

Zondag stonden we alweer vroeg op. Ik had een evenement bij de Posbank in Rheden en Tuur greep die gelegenheid aan om zelf een lekkere training in de natuur te doen. Het was super lekker weer en ik had af en toe echt het idee dat ik in het buitenland op vakantie was.

Daarna weer door naar de NK Junioren om de finale van de 1500 van een teamgenoot te zien. Het was een super spannende wedstrijd, waarbij ze de eerste 200 meter in 46 seconden liepen. Even ter vergelijking, ik loop op de 5000 zelfs sneller dan 46 seconden op de 200. Ze stonden op een gegeven moment gewoon bijna stil, omdat niemand op kop wilde lopen. Vond het heel mooi om te zien. Uiteindelijk werd er knetterhard gelopen (harder dan ik 100 meter vol zou kunnen houden).

We sloten de week, het weekend en het eerste half jaar van 2019 af in stijl, met wederom een barbecue én een goed glas ijskoude wijn. Heerlijk.

Hebben jullie ook zo’n fijn weekend gehad?

Liefs,

Annemerel

Share:

10 Comments

 1. Lotte
  juli 1, 2019 / 12:27

  Ziet eruit als een heerlijke week! Zo fijn dat het eindelijk echt zomerweer is :)
  Ik vind het zo raar dat het blijkbaar nodig is om bij de foto van vrijdag te schrijven dat je niet zwanger bent. Ik merk het zelf ook, maar vind het zo onbeschoft als mensen dat vragen / insinueren!
  Haha, het zit me nogal hoog :p

  • Annemerel
   Auteur
   juli 1, 2019 / 12:55

   Haha, ik snap het wel. Ik bedoel, als ik zeg dat we iets te vieren hebben dan vraag je er natuurlijk ook om dat mensen gaan raden… alleen als ik met een glas wijn in mijn hand zit dan is het wellicht een beetje raar om te denken dat er een kindje op komst is.

   • N
    juli 1, 2019 / 13:55

    Je kan natuurlijk ook gewoon zeggen “we besloten om uit eten te gaan” Ik snap die blogger behoefte om iets aan te kondigen maar niet-te-verklappen-wat dan weer helemaal niet. Zal
    wel aan mij liggen want iedereen doet het :)

    • Annemerel
     Auteur
     juli 1, 2019 / 14:12

     Jaa het is super irritant en mijn excuses dat ik hier gewoon keihard aan meedoe. Ik vind het ook helemaal niet leuk om dingen niet meteen te kunnen delen en na dat glas wijn van afgelopen vrijdag kan ik mezelf niet meer in bedwang houden.

     Het is iets dat ik zelf heel leuk vind, maar dat voor jullie ook niet eens zo boeiend is ;-)

     • Tessa
      juli 3, 2019 / 14:05

      Word je trainer? :-)

 2. Ellen
  juli 1, 2019 / 16:04

  Ziet eruit als een leuke week! Ik ben benieuwd naar jullie nieuwtje!

 3. Rianne
  juli 2, 2019 / 14:08

  Hi Annemerel,
  Ik heb een vraagje voor je: welk merk sport-bh draag jij op de foto in dit weekverslag?
  En dan bedoel ik die met de kleurtjes roze, geel en groen.
  Want ik ben op zoek naar een leuke sport-bh (het oog wil ook wat ;-) ) waar ik ook mee kan rennen zonder shirt erover, als het erg warm is. Ik heb nu namelijk een zwarte en een zalm kleurige op zich ook niets verkeerd mee, maar een gekleurde is leuker.
  Ik heb natuurlijk al even op internet gesnuffeld en kom best mooie tegen, maar de meest hebben “medium-support” en tot nu toe draag ik altijd “high-support”. Ik heb een normale “voorgevel” (cup B) ;-) en met de “high-support” beweegt er nagenoeg niets tijdens het rennen, wat ik erg fijn vind.
  Maar ik vraag me dus af of het echt noodzakelijk is om “high-support” te dragen. Wat vind jij als expert?

 4. Inge
  juli 2, 2019 / 20:05

  oh god je gaat toch niet weer een boek schrijven he?

  • Annemerel
   Auteur
   juli 3, 2019 / 11:58

   Nee :)

 5. Evelien
  juli 4, 2019 / 13:46

  Wat een leuk jurkje; duur, maar hij staat je wel echt super leuk