De leukste decembercadeautjes voor dreumes (1-2 jaar)

Philippa wordt deze maand anderhalf en ik merk dat het spelen steeds beter gaat. Nee, ze vermaakt zichzelf nog niet lang achter elkaar, maar ik merk wel verbetering en zie verandering in de manier waarop ze speelt (met steeds meer verbeelding, rollenspel). Ze heeft dan ook genoeg speelgoed om zich mee te kunnen vermaken. Ben jij op zoek naar een cadeautje voor een dreumes? Ik deel een lijstje met speelgoed waar Philippa op dit moment veel speelt.

De linkjes in dit artikel zijn affiliatelinks, dat betekent dat als jij iets koopt in de webshop nadat je op de link geklikt hebt, ik een heel klein percentage van de omzet van de winkel krijg. Het kost jou verder geen extra geld. 

Philippa kan zich heerlijk vermaken met geluidenboekjes van Marion Billet. De knopjes zijn makkelijk in te drukken (dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld haar Nijntje geluidenboek) en de pagina’s zijn van karton, dus geen angst voor lelijke vouwen in de pagina’s (zoals ik bij de PACO geluidenboekjes heb). Haar nieuwste aanwinst is dit boekje waarin de Kerstman gezocht wordt. De geluidjes zijn een mix van typische kerstgeluiden en kerstliedjes. Mocht je het boekje pas met kerst willen geven, dan is het wellicht leuker om een boekje te geven dat niet alleen met de feestdagen uit de kast wordt getrokken. Wij hebben ook de boekjes met vogeltjes en met boerderijdieren en die vallen héél erg in de smaak.

Geluidenboekje Marion Billet – Waar is de Kerstman

Een van de lievelingsboeken van Philippa. De handpop die in het boek zit wordt tijdens het lezen veelvuldig geknuffeld. Waar ze sommige boeken geen geduld voor kan opbrengen, wil ze deze het liefst drie keer achter elkaar lezen. Als iemand weet heeft van meer van dit soort boeken (waarin dus een handpop zit), laat het me vooral weten, want zelf kan ik het verhaaltje inmiddels dromen (moet niet zeuren, mijn moeder moest mij jarenlang dagelijks Rupsje Nooitgenoeg voorlezen).

Ik ben Kikker! –  Max Velthuijs

Pip is geobsedeerd door schoonmaken. Als ze een doekje kan vinden, begint ze meteen te poetsen. Laatst kochten we een nieuwe afwasborstel, die waren we meteen kwijt, want Pip liep door het hele huis met dat ding om te poetsen. Met de was ophangen wil ze ook altijd helpen en ze wil de steel van de stofzuiger vasthouden als ik stofzuig (en dat doe ik gemiddeld drie keer per dag, dus dat is redelijk vaak). Voor Sinterklaas kreeg ze deze week deze speelgoed Dyson. Bizar, hoe hij lijkt op onze eigen Dyson en zo leuk om te zien dat ze het meteen begrijpt. Er zit ook een knopje op zodat je echt kunt ‘zuigen’ (zuigkracht is heel minimaal dus je hoeft niet bang te zijn dat je iets kwijtraakt). Tegenwoordig zuigen Pip en ik dus samen.

Casdon Dyson – Snoerloze Speelgoedstofzuiger

Toegegeven, ze zijn niet goedkoop, maar ik vind de speelboxen van Lovevery geweldig. Wij hebben de kit voor 5-6 maanden zelf gekocht vorig jaar (en Philippa speelt met sommige items nog steeds) en we hebben de box voor 16,17,18 maanden van Lovevery gekregen. Op dit moment is het kralen rijgen haar favoriete activiteit. Het stoffen boompje waar je klittenband insecten op kunt plakken vind ze ook fantastisch. Al heeft ze nu ontdekt dat je die insecten ook op truien kunt plakken, het liefst plakt ze ons en zichzelf helemaal onder. Ze heeft nu ook door hoe de autootjes van het autobaantje kunnen rijden en het stapelen van de blokjes (met een klein uitsteeksel zodat ze precies in elkaar passen) is ook een favoriete activiteit.

Lovevery playact 16, 17, 18 maanden

Vorige week kregen we het grote Fiep Flapjesboek opgestuurd van de uitgeverij (Volt Kinderboeken) en ik wist niet dat dit zo’n leuk boek was. Het is lekker dik, heeft ongeveer dertig flapjes, en Philippa is bij ieder flapje even nieuwsgierig. De tekeningen van Fiep Westendorp zijn natuurlijk jeugdsentiment.

Het grote Fiep flapjesboek – Fiep Westendorp

Het favoriete prentenboek van Philippa. Hoe vaak ik deze afgelopen zomer wel niet gelezen heb (ik ben hem na de zomer kwijtgeraakt, in huis, dus hij kan niet echt weg zijn, maar heb hem sindsdien dus niet meer kunnen voorlezen). Het verhaal is mooi (over een vogeltje dat niet durft te vliegen, mama vogel overtuigt vogeltje Coco dat ze het heus wel kan en als ze in het diepe wordt gegooid, blijkt ze inderdaad te kunnen vliegen), maar het is ook perfect voor deze leeftijd. Er staat op iedere pagina maar 1 of 2 regels tekst, dus als je net als ik een ongeduldig kindje hebt dat het liefst de hele tijd pagina’s omslaat, dan zit je met dit boek wel goed. Illustraties vind ik ook erg mooi.

Coco kan het!, Loes Riphagen

Deze leertoren die je in een handomdraai ombouwt tot tafeltje met krukje is echt een aanwinst hier thuis. Pip kan nu zelf haar handen wassen en als ik aan het koken ben, kan ze meekijken. Zoals ik al schreef in het stukje over de stofzuiger, Philippa wil het liefst overal mee helpen en begon de laatste maanden heel boos te worden als ik aan het koken was en zij niet kon zien wat ik aan het doen was. Dit resulteerde regelmatig dat ik groente op de grond ging snijden zodat ze mee kon kijken. Dit is natuurlijk veel handiger. Ook heel leuk dat je hem zo makkelijk ombouwt tot een tafeltje met stoeltje, regelmatig pakt Pip een stapel boeken en gaat ze ze rustig aan haar tafeltje lezen. Volgens mij voelt ze zich dan echt heel groot, want ze kijkt altijd zo trots.

Ette Tete Leertoren Step’n Sit – Inklapbaar tot tafeltje

Sinds de zomer heeft Philippa een pop en waar ze hem de eerste weken vooral heel eng vond, moet de Pop nu de hele dag verzorgd worden. We hebben een klein poppenflesje gekocht en Pop krijgt altijd melk als Pip zelf ook melk krijgt. Inmiddels heeft ze zelfs twee poppen (naast de pop hierboven ook een zachte pop van Baby Born) en ik sta er versteld van hoe goed zij een tweeling kan verzorgen (haha). De Pop hierboven gaat huilen als je het speentje uittrekt en is tevreden als je het speentje weer terugstopt. Iedere keer als de pop gaat huilen, gaat Pip de pop troosten en kusjes geven (het speentje erin stoppen lukt nog niet), omdat hij na drie keer huilen stopt met huilen denkt ze dat het troosten helpt. Zo leuk om dat beginnende rollenspel te zien.

Pop Nenuco soft met geluid

Ik hou van Duplo, ook al is Pip op dit moment nog meer van het slopen dan van het bouwen. Dit Peperkoekhuisje van Duplo is ook gewoon gezellig om met de feestdagen in huis te zetten. Tuur en ik zetten hem gisteren samen in elkaar en het was zo leuk om te doen, ik verwacht dat we dat de komende weken nog veel vaker zullen moeten doen, want Pip heeft het haar levensmissie gemaakt om het huisje tot het laatste blokje te slopen.

LEGO DUPLO Peperkoekhuis van de Kerstman

Toen Philippa een werd raadde veel mensen ons aan om een speelgoedkeukentje voor haar te kopen. Wij dachten zelf… is ze daar niet veel te jong voor? Kan ze daar überhaupt iets mee? Maar écht, wat een hit! Vanaf de eerste dag heeft ze er heel leuk mee gespeeld. Wij hebben stoffen groenten en fruit in mandjes en ook een setje met pannen en je merkt dat ze er steeds meer echt mee begint te spelen. Eerst was het vooral de groenten en fruit uit het mandje halen en vervolgens er weer in doen, nu ‘wast’ ze haar handen, doet groenten in de pan, roert in de pan en zegt dan ‘jummmm’. Echt heel leuk om te zien. Wij hebben het basic keukentje van IKEA, een andere mooie is van Little Dutch (degene die ik hier heb afgebeeld en gelinkt).

Little Dutch – Speelkeuken Mint

Heb jij nog leuke cadeautips voor 1-2 jarigen? Waar vermaakt(e) jouw kindje zich mee?

Liefs,

Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. Mimi
  december 8, 2022 / 17:03

  Even uit stillelezerstand voor de handpopboeken… Hier doen ook ‘Nog één kieteltje’ (van Raad eens hoeveel ik van je hou) en ‘Mijn handpopboek met puppy het hondje’ het goed. Van het laatste boek zijn er ook varianten met andere dieren, geloof ik. We hebben ook ‘Wie is er bang voor de Gruffalo?’ met handpop, maar die kan nog wat spannend zijn!

  • Annemerel
   Auteur
   december 12, 2022 / 10:35

   Oooooh wat een goede tips, dankjewel!

 2. E Rentier
  december 8, 2022 / 22:10

  Wat een leuke cadeautips! Schattig dat zo’n klein meisje al zoveel afkijkt en nadoet ;)