DIARY: 207

 photo Desktop1926.jpg

Maandag
De dag beginnen in Oostenrijk is altijd goed. Ook als de wekker om kwart over zes gaat en het bitterzoet wakker worden is, omdat het de laatste dag in Oostenrijk is. Roos en ik zijn vanochtend mega snel met alles, inpakken, douchen, aankleden, ontbijten.. en dus staan we al om half negen op de piste. We skiën tot een uurtje of drie en vertrekken dan richting München, waar we de laatste dag van ons mini-tripje door zullen brengen. We wandelen ’s avonds door het centrum, dat volledig in kerstsferen verkeerd, eten een hamburger bij Burger House en zijn dan klaar voor bed. Heftig dagje, maar zo vind ik ze het leukste.

Dinsdag
Needless to say, we woke up in Munich… Na een ietwat langzame ochtend vertrekken we weer naar het centrum, dat is overigens maar tien minuten wandelen. Helaas zitten alle ontbijttentjes die ik had opgezocht compleet vol. We hebben inmiddels zo’n honger dat wandelen door het centrum op zoek naar een alternatief geen optie is, wel een alternatief: taart en koffie bij Starbucks. Dat is dan ook ons ontbijt. De rest van de ochtend wandelen we door München, zijn we overdonderd door de hoeveelheid mensen die kerst inkopen doen en laat ik mijn iPhone maken. We lunchen met een broodje met echte Duitse worsten en om 14.00u stappen we in de auto naar Nederland. We zijn acht uur onderweg, luisteren alleen maar naar Justin Bieber en eten onderweg natuurlijk McDonalds. De terugreis duurt voor mijn gevoel een stuk langer dan de heenreis, maar zo gaat dat eigenlijk altijd.

Woensdag
Wakker worden naast mijn zusje, net als ik eigenlijk de rest van de week ook al doe. Dit keer alleen niet in een hotel, maar bij mijn ouders. Ik wil zo vroeg mogelijk de stad in om mijn laatste kerstcadeaus te kopen. Na alles dat ik in München gezien heb ben ik voorbereid op het aller ergste. Gelukkig valt het heel erg mee, het is niet veel drukker dan een normale woensdagochtend. Ik doe mijn inkopen bij de Bijenkorf, haal koffie bij Starbucks, ga op zoek naar rendieroren (die ik nog steeds niet gevonden heb) en ga uiteindelijk naar huis met een hoesje van Apple dat mijn iPhone oplaadt. De middag spendeer ik bij mijn ouders, maar voor het avondeten ben ik richting mijn eigen huis, waar ik sushi eet en een film keek. Home sweet home.

Donderdag
Kerstavond vanavond! Ik heb een slome ochtend in bed met mijn MacBook. Tijd om alle vlogs van Casey die ik in Oostenrijk gemist heb te kijken. Ik besef ineens dat ik nu dus al ruim 275 vlogs van Casey gezien heb dit jaar. De video’s zijn gemiddeld zo’n acht minuten. Reken maar uit hoeveel tijd ik hieraan ‘verloren’ heb. Gelukkig verlies je met Casey’s vlogs eigenlijk weinig tijd, ze zitten namelijk vol met levenslessen, dus eigenlijk leer je hier iets van. Top. Zo praat ik dit soort dingen wel vaker goed voor mezelf. Aan het eind van de middag vertrek ik naar mijn ouders voor kerstavondfestiviteiten die we met het gezin vieren. Vorig jaar moesten we de kalkoen en cadeautjes onder de kerstboom traditie helaas overslaan (mijn ouders zaten midden in een verhuizing), maar dit jaar smaakte de kalkoen dan ook extra goed.

Vrijdag
Weer een slome ochtend, maar mag het? Het is Kerstmis! Ik ontbijt een beetje saai met een standaard ontbijtje en ga vervolgens aan het werk met een aantal blogs. ‘Werken’ met kerst? Ja, why not.. wat moet ik anders doen? Ik zit al drie middagen en avonden bij mijn ouders aangezien ik geen schoonfamilie heb die ik hoef te bezoeken, dan kan ik de ochtend toch gewoon thuis zelf besteden. ’s Middags vertrek ik naar mijn ouders waar ook mijn oma is. Later komt ook de rest van mijn moeders kant van de familie naar mijn ouders. We borrelen en gaan om half zeven richting het restaurant in Den Haag waar we gereserveerd hebben. Drie uur later zit ik weer in de auto richting mijn eigen huisje, waar ik in bed de film Elf op Netflix kijk. Prima afsluiting van eerste kerstdag.

Zaterdag
Tweede kerstdag! Ik spendeer de ochtend met het opruimen van mijn studio en de middag met het schrijven van een paar blogs. Aan het eind van de middag vertrek ik naar mijn ouders voor de laatste kerstactiviteiten van 2015. Mijn familie komt en we eten een heerlijk kerstdiner. ’s Avonds besluit ik naar een vriendin te gaan, waar ook een aantal andere meiden zijn en met zijn allen gaan we de stad in. Het is erg gezellig, maar onbewust drink ik iets te veel bacardi cola. OEPS. Ik lig ook pas rond vijf uur in bed. Nogmaals: oeps.

Zondag
Ik word om half negen wakker van mijn wekker en voel me erg duizelig. Mijn vader haalt me op voor een hardloopwedstrijd in Nijmegen, maar ik vraag hem na tien minuten om te keren. Ik kan het niet. De rest van de dag spendeer ik (meestal slapend) in bed. Slapen is het enige wat OK voelt. Ik bestel twee raspatat mayo, twee broodjes kroket en twee flesjes cola bij de snackbar, het kost me eigenlijk al te veel moeite om naar beneden te lopen en mijn eten aan te nemen. Ja, oma gaat een keer uit. Mijn eerste echte kater van 2015, ik dacht dat het me dit jaar niet meer zou lukken. Ben voorlopig wel weer genezen van de alcohol. Volgende keer drink ik wel weer gewoon cola en laat ik de bacardi voor wat het is.

Inmiddels is het maandagochtend en voel ik me gelukkig net iets beter. Maar het houdt nog steeds niet over. Ik heb straks een fotoshoot voor Run2Day, voel me niet ideaal voor een shoot, maar hé heb het zelf gedaan he. Ik ga maar weer trainen voor een marathon, dan heb ik niet eens tijd om me zo te laten gaan.

Liefs,
Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. december 28, 2015 / 12:07

  Ik vind de opmerking over schoonfamilie hilarisch. Oh ouch een kater, gooi er een marathon tegenaan (welke? welke?) ;-) Succes vandaag.

 2. december 28, 2015 / 12:56

  Ik was heel even in de war, dacht dat je alweer in Oostenrijk was, maar het is je diary dus het gaat om vorige week ;). En je kerstdagen klinken fijn, ben benieuwd naar je laatste week van 2015 ;)

 3. december 28, 2015 / 14:13

  Ik ken Casey niet eens, maar ik ga haar maar eens opzoeken op youtube, want ik vind het wel leuk om af en toe een vlog te kijken.

 4. Ilse
  december 28, 2015 / 14:15

  Wat een toffe week met en skiën en Kerstmis! De afsluiting met een kater is minder maarja ik heb het er voor over als ik een leuke avond/nacht heb gehad. En nieuwe hardloopplannen zijn nooit verkeerd!

 5. december 28, 2015 / 15:17

  Oooo die bergen. Klinkt als het goede leven.