DIARY: #20

Week 20 van 2020 was eindelijk een week waarin weer echt dingen gebeurde. Waarop niet iedere dag exact zo voelde als zijn voorganger. Een welkome verandering.

Het begon maandagochtend niet zo heel goed. Ik maakte een nogal grote beginnersfout door mijn SD-kaartje van mijn camera te formatteren zonder dat ik van te voren alle foto’s op mijn MacBook had gezet. Ik doe dit standaard iedere ochtend, dan haal ik mijn filmbeelden van het kaartje en vervolgens formatteer ik het kaartje. Er staan ook altijd wel foto’s op, maar dat zijn normaal gesproken beelden die ik per ongeluk gemaakt heb omdat ik het scherm te lang heb aangeraakt bij het scherpstellen, mijn camera denkt op zo’n moment dat ik een foto wil maken. Afijn, die foto’s zet ik dus nooit op mijn computer maar dat had ik deze keer beter wel konden doen, want er stonden beelden op voor een samenwerking met Uber Eats. OEPS.

Het ‘probleem’ kon gelukkig goed opgelost worden door gewoon nog een keer Uber Eats te bestellen. Dit keer kozen we voor poké bowls van Ohana. Mijn favoriet in Den Haag.

Happy birthday to me! Dinsdag werd ik 31! Ik begon de dag met het lanceren van het e-book / zomercursus die Tuur en ik deze zomer gaan geven. Ik vond dit mega spannend, omdat ik nog nooit zoiets gedaan heb en ik was heel bang dat er niemand mee zou willen doen. Dan had ik best wel een rottige verjaardag gehad denk ik. Maar niets bleek minder waar, de meeste van jullie reageerde mega positief en ik zat de hele dag vastgekluisterd aan mijn MacBook om inschrijvingen bij te houden en vragen te beantwoorden. Het lukte me om precies drie kwartier mijn computer te verruilen voor een rondje hardlopen, maar in dat rondje ben ik vier keer gestopt om mijn mail te bekijken. Oeps.

De enige foto die ik van mezelf heb op mijn verjaardag is deze foto die ik per ongeluk maakte toen ik dacht dat ik aan het filmen was. Het was een bijzondere verjaardag in vele opzichten, maar hij hoort zeker in mijn top 5 verjaardagen die ik tot nu toe gevierd heb.

’s Avonds werd ik enorm verrast met een heerlijk diner dat Laura en haar man Robin voor mij en Tuur besteld hadden bij Walter Benedict. Het eten was zo ontiegelijk lekker. Enorm genoten.

Van woensdag is geen beeldmateriaal, van donderdag alleen deze twee blije maar vermoeide plaatjes. Ik had de administratie een klein beetje onderschat. Omdat ik niet zeker wist dat er genoeg mensen mee zouden willen doen (en de cursus met minder dan 100 deelnemers helaas niet rendabel genoeg zou zijn) dacht ik… laat ik mensen niet meteen afrekenen, maar een betaallink sturen op het moment dat er minstens 100 deelnemers zijn. Nou, dat was dus best een dingetje. Want al die betaallinkjes moesten dus apart worden aangemaakt en de bevestigingsmail moest dus ook apart verzonden worden.

Ik deed het met plezier, maar moet ook toegeven dat ik op een gegeven moment met prikkende droge ogen voor mijn computer zat omdat ik gewoonweg vergat te knipperen met mijn ogen omdat ik zo gefocust was om emailadressen goed over te nemen, de juiste betaallink bij de juiste persoon te plakken, dat soort dingen.

Donderdagavond lag ik om half negen met Tuur in bed en we waren allebei helemaal klaar om te gaan slapen, totdat ik om half elf gebeld werd door een vriendin met business-advies (business coach Aranka van der Voorden van Pretty Ambitious) en ja toen was het ineens kwart voor twaalf en dan lig je daarna nog flink te stuiteren en toen werd het half een en om kwart over vijf ging de wekker want Tuur moest om zes uur op school zijn en we ontbijten altijd samen, ook om kwart over vijf.

Wie helpt zijn of haar partner ook altijd bij de boodschappen door foto’s door te sturen van de dingen die je nodig hebt. Succes gegarandeerd, ik kan mijn haar weer wassen ;-)

Vrijdag, moe maar voldaan op de bank. Dit alles geeft me zoveel voldoening en de vermoeidheid die ik vrijdagavond voelde was een goede vorm van vermoeidheid.

Who’s that, Annemerel met en normale trui en iets van make-up op haar gezicht?

Don’t be fooled that the face that I got, I’m still, I’m still Annemerel met haar Uggs en leggings. Laura was zaterdag jarig en Tuur bracht op de fiets een cadeautje langs. Vervolgens belde ik haar via FaceTime en zo konden we toch een beetje haar verjaardag vieren. Ik dacht, laat ik voor de gelegenheid op FaceTime net doen alsof ik me speciaal heb aangekleed voor de gelegenheid ;-)

Zondag ging ik weer proberen hard te lopen. Ik had deze week veel last van gespannen kuiten en vrijdag moest ik tijdens een rondje van 5 kilometer wel 3 keer stoppen om te stretchen. Super irritant. Omdat demping extra belangrijk is als je last hebt van gespannen kuiten dacht ik, laat ik nieuwe schoenen aantrekken. Benieuwd hoe lang ze wit blijven.

Terwijl ik ging hardlopen, ging Tuur fietsen. We matchten best wel. Ik in mijn Tracksmith outfit, Tuur in zijn Rapha fietsoutfit. Ik vond het best bijzonder dat we zo matchten ondanks dat we kleding voor een andere sport droegen en van een ander werk, maar via Instagram werd ik er op gewezen dat Rapha’s mede-oprichter ook betrokken is bij Tracksmith. Weer wat geleerd.

Denken jullie dat ik fan ben van de Nike Zoom Fly 3? Sinds juni 2019 heb ik drie paar versleten en inmiddels ben ik dus aan mijn vierde paar begonnen. Heel benieuwd waar ze mee gaan komen volgende maand, ik heb al wel beelden van de opvolger gezien maar geen idee of ze hem ook echt in juni gaan lanceren.

Tuur en ik keken zondagavond geen Netflix maar we keken de uitzending van het Runcafe Arnhem terug op YouTube. Het was echt een leuke en interessante aflevering. Als je benieuwd bent, hier kijk je hem terug.

Deze week ga ik hard aan de slag met Have a Good Summer Run, niet alleen meer administratie, maar ook daadwerkelijk voorbereidingen voor het boek en de video’s. Super veel zin in! Ik moet nog wel even kijken hoe ik alles ga combineren deze zomer, blogs, vlogs, podcast, het produceren van Have a Good Summer Run… (trouwen!) maar ik beloof jullie dat ik mijn best zal doen mijn blog niet compleet te verwaarlozen en regelmatig te blijven updaten. Misschien niet meer dagelijks een blog + vlog, want jullie willen natuurlijk ook geen gillend gekke gestresste Annemerel (althans dat hoop ik, want daar zit ik zelf namelijk ook niet echt op te wachten!).

Fijne week ! Geniet van het goede weer 🌞

Liefs,

Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. Kim
  mei 18, 2020 / 12:22

  Hoi Annemerel, alsnog gefeliciteerd met je verjaardag! Ik loop op jouw aanraden nu ook op de Zoom Fly’s en ik ben er heel erg blij mee, dankjewel dus! Ik vroeg me af hoeveel kilometer je op de schoenen loopt voordat je ze vervangt?

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2020 / 12:26

   Dankjewel! Ik loop er ongeveer 600-700 kilometer op en dan merk ik toch wel dat ze wat aan demping gaan verliezen.

 2. Krista
  mei 18, 2020 / 12:42

  Leuk weekoverzicht! Misschien schikt het ook om in deze ‘rare tijden’ (ik word er helemaal kriegel dat iedereen het de hele tijd zo noemt, maar goed) een beetje tijd te investeren om te leren programmeren. Dan heb je zoiets als al die emailadressen verzamelen en ordenen zo geautomatiseerd.
  Succes met het project van deze zomer!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2020 / 13:16

   haha ja dat had ik wellicht in april kunnen doen, nu even niet zoveel tijd meer voor :’). Maar heb al wel van iemand de tip gehad om Google Formulieren te gebruiken voor excel documenten. En Shopify werkt ook heel fijn :)

 3. Anniek
  mei 18, 2020 / 12:55

  Hoi Annemerel,
  Als ik naar haveagood.run ga krijg ik een melding:
  Extra Veilig Internet heeft een website geblokkeerd.
  De pagina op http://haveagood.run/ probeert je te misleiden om je persoonlijke informatie bekend te maken (zoals wachtwoorden, telefoonnummers of creditcardgegevens) of probeert schadelijke programma’s te installeren (malware of scripts). Extra Veilig Internet heeft de pagina daarom geblokkeerd.
  Ik denk dat dit aan je website of ziggo ligt. Misschien goed om naar te kijken?

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2020 / 13:15

   Wow heftig zeg. Je bent op dit moment (gelukkig) de eerste die het zegt. Ik kan je wel verzekeren dat ik al die dingen niet probeer ;-)

 4. mei 18, 2020 / 12:56

  Gefeliciteerd nog! Vind het ook superleuk voor je dat je project zo goed loopt en doorgang kan vinden (of althans, zodanig dat het je ook financieel nog wat oplevert). Die ‘normale kleding’ staat je ook goed trouwens, snap dat je zelf ook af en toe even vergeet wat het verschil nou daadwerkelijk is haha.

 5. Mieke
  mei 18, 2020 / 13:10

  Wat ik me direct afvroeg toen ik de foto van Uber Eats op Instagram zag staan: hoe heb je dat gedaan met jullie beide aan tafel en een foto van bovenaf? Hele stellage gebouwd op tafel en daar je camera op gezet? Camera aan de lamp gebonden? Misschien maak ik het in gedachte leuker dan het echt was 😂

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2020 / 13:13

   Haha, dat was Photoshop ;-) Twee foto’s gemaakt en deze zo goed mogelijk in elkaar geprobeerd te plakken. Als je goed kijkt zie je dat de vloer niet helemaal recht loopt.

 6. Marieke
  mei 18, 2020 / 17:04

  Superleuke Diary weer! En omg Annemerel, jouw trui (met de col)! Ik ben echt verliefd. Is die van dit seizoen?

  • Annemerel
   Auteur
   mei 19, 2020 / 10:14

   Dankjewel! Hij is van ZARA en heb hem in oktober gekocht (Tuur heeft hem uitgezocht) dus ben bang dat ‘ie niet meer te koop is.

   • Vera Boekelman
    mei 19, 2020 / 15:37

    Ahhh dit vroeg ik me stiekem ook al af. Prachtige trui, helemaal ‘Annemerel’. Jammer dat ‘ie niet meer te koop is!