DIARY: 177

 photo Desktop683.jpg

Een hele week in Nederland, maar het gevoel alsof ik amper thuis ben geweest… Dat was afgelopen week.

Maandag
We begonnen de week vrij rustig, in bed bij mijn zusje in het huis van mijn ouders. De dag ervoor was mijn moeder jarig, vandaag was mijn zusje jarig en ook al woon ik maar op een kwartiertje rijden van mijn ouders, ik vond het een prima excuus om bij mijn ouders te blijven slapen. Eén van de redenen waarom ik bleef slapen was ook het feit dat mijn huis een zwijnenstal was en ik had echt geen zin om die zwijnenstal onder ogen te komen, laat staan om er iets mee te doen.

Dus ik werkte maandag bij mijn ouders, ik schreef voor mijn blog, werkte voor Metro en deed samen met mijn zusje boodschappen voor haar verjaardagsmaal, dat bestond uit Vlaamse frietjes, kippenpoten en vooral erg weinig groenten. Zoals het hoort op een verjaardag.

Dinsdag
Ok, vandaag moest ik dus wel die zwijnenstal onder ogen komen. Ik kon niet beginnen met werken voordat ik er iets aan gedaan had, dus hop, uit bed en opruimen. Een uurtje later kon ik aan de rest van mijn to-do-list beginnen. ’s Middags had ik een afspraak bij Canon in Amstelveen en na mijn afspraak die wat langer duurde dan ik aanvankelijk had ingepland (2,5 uur) reed ik door naar de supermarkt voor de hoognodige boodschappen, en sushi. Die verse sushibar bij onze Albert Heijn is té verleidelijk. Ik heb inmiddels een favoriete schotel, met 18 stukjes sushi, precies genoeg voor een goed avondmaal. Na de sushi begon het serieuze werk, facturen maken. Nooit mijn favoriete bezigheid, maar als het eenmaal klaar is, is het heel erg fijn.

Woensdag
Weer een dag met afspraken in Amsterdam. Maar niet voordat ik eerst wat werk had weggewerkt, blogs, blogs, blogs. Daarna had ik afspraken bij Canon, mijn uitgever en daarna de diploma-uitreiking van mijn broertje. Bij de diploma-uitreiking heb ik allerlei nieuwe woorden geleerd, die ik inmiddels aan mijn vocabulaire heb toegevoegd. Geëquipeerd bijvoorbeeld. Ik weet natuurlijk wel wat dat betekent als ik het in een zin lees, maar ik heb het zelf nog nooit eerder gebruikt. Maar inmiddels ben ook ik geëquipeerd met dit woord. En dat heeft Nederlands gestudeerd… (of nou ja, een afsplitsing van Nederlands…). ’s Avonds aten we bij een Italiaan op de Lindengracht en om 23.00u lag ik netjes in bed.

Donderdag
En nóg een dag met afspraken in Amsterdam. Ik begon mijn dag al heel vroeg, om half zes.. ik was wakker en bedacht me dat ik dan net zo goed de nieuwe Nashville aflevering kon kijken, ik bedoel, ik lag toch maar in bed en de rest van de dag zou ik daar geen tijd meer voor hebben. Na mijn TV-serie moment opende ik wordpress en werkte ik aan mijn blog en schreef ik mijn presentatie die ik zaterdag over bloggen gaf.

’s Middags reed ik naar Amsterdam. Eerst een fitting bij Lululemon, voor mijn outfit voor de presentatie. Absoluut niet vervelend. Zoals jullie weten is Lululemon mijn favoriete merk voor hardloopleggings en ook de rest van de spullen van Lululemon vind ik prachtig. Ze hebben net een nieuwe winkel in de Prinsenstraat en als het had gekund, had ik alles meegenomen. Daarna snel door naar Le Coq, een restaurant in de buurt van Amsterdam Centraal, waar de boeklancering van Anna plaatsvond en daar was dus iedereen, echt iedereen. Maar ook aan dit feestje kwam een einde, maar mijn Amsterdam-trip van de dag was nog niet ten einde. Ik reed door naar Run2Day waar ik weer een training gaf voor We Run Amsterdam en daarna racete ik door naar het Leidscheplein, waar mijn favoriete perstrip-vrienden waren voor een kleine reünie. Helaas moest ik hen om half elf gedag zeggen, want de dag erna zou mijn wekker alweer om 6.00u gaan en ik wilde dus graag voor 0.00u in bed liggen.

Vrijdag
Ik lag voor 0.0u in bed, maar dat maakt het er vrijdagochtend niet makkelijker op, toen om 6.00u de wekker ging. Even dacht ik, zal ik vanuit huis werken? Maar toen besefte ik, nee… over een half uur voel je je vast alweer wat beter, hup, naar Roosendaal! Ik werkte vrijdag dus bij DutchCowboys. ’s Avonds had ik ingepland om mijn presentatie voor de dag erna even goed door te nemen, maar toen ik thuis kwam was ik zo moe dat ik een paar rijstwafels met avocado en zalm at en vervolgens mijn bed in dook. Mijn wekker zette ik op half zes, zodat ik mijn presentatie gewoon ’s ochtends kon voorbereiden.

Zaterdag
Dat is het probleem verschuiven dus eigenlijk, want dan gaat om half zes die wekker en denk je… halleluja, waarom ook alweer? Maar goed. Het kwam allemaal goed, ik had na mijn douche en mooi-maak-halfuurtje nog precies anderhalf uur om mijn presentatie voor te bereiden. Maar dat maakte me niet minder zenuwachtig. Normaliter leer ik presentaties bijna uit mijn hoofd, maar ik wilde het nu wat speelser doen. Bewust. Maar ja… als je dat voor het eerst doet ben je natuurlijk niet heel erg zeker van je zaak. Gelukkig pakte het volgens mijn publiek goed uit, maar ik eis volgende keer toch een powerpoint, want had het gevoel dat ik dingen door elkaar aan het halen was.

’s Middags dook ik mijn bed in met Anna’s boek, vier uur later was het uit en voelde ik me, zoals ik al verwacht had, een stuk beter. Niet meer zo moe, veel nieuwe inspiratie, klaar om mijn column voor Metro te schrijven en zelfs klaar om nog even snel 6 kilometer hard te lopen na het eten. Die 6 kilometer werden er uiteindelijk 20, toen ik de deur achter me dicht trok zonder mijn sleutels mee te nemen en ik dus mijn reserve sleutels bij mijn ouders moest halen. Maar maakt allemaal niet uit. Om 22.00u was ik thuis en na een lekkere warme douche dook ik weer mijn bed in, met de nieuwste Vampire Diaries. Daarna viel ik vrijwel meteen in slaap.

Zondag
Dankzij mijn slaapmasker werd ik pas om half negen wakker, heerlijk, negen uur achter elkaar geslapen. Dat werkt goed. Mijn to-d0-list voor zondag was niet erg kort, maar dat maakt niet uit. Want als ik mijn to-do-list af zou hebben, zou dat betekenen dat ik de dag erna (vandaag dus) helemaal vrij ben. Nu ga ik die vrije dag niet besteden aan koningsdag activiteiten (is gewoon niet zo mijn ding), maar ik heb zoveel zin om gewoon een hele dag aan mijn boek te besteden. Om écht te beginnen. Dit wil ik eigenlijk iedere week, een dag die volledig in het teken kan staan van mijn boek en niets anders. Het zal wat planning vergen, maar met een mooi doel voor ogen moet dat gewoon lukken.

Ik spendeerde zondag niet alleen achter mijn eigen keukentafel, maar ook bij mijn ouders. Mijn moeder schreef een blog voor me (aanstaande vrijdag online), mijn zusje hielp me met fotograferen (morgen online) en zo wordt Annemerel.com eigenlijk een familie-project. Ik hou van mijn familie.

Ook deze week blijf ik weer lekker in Nederland, sterker nog, ik ga pas over 3,5 week weer naar het buitenland en stiekem vind ik dat heel erg fijn. Als je te vaak in een vliegtuig zit, gaat het op een gegeven moment een stuk minder magisch en spannend worden. Ik weet zeker dat als ik over 3,5 week naar Portugal vlieg, ik er écht onwijs veel zin in heb. En dat moeten we hebben. Deze week vooralsnog ook wat minder afspraken buiten de deur, dus eindelijk tijd om écht te werken. Nu al zin in (en dat was geen sarcasme dat je hoorde!)

Fijne nieuwe week iedereen, maak er iets moois van… En als je Koningsdag gaat vieren, HEEL VEEL PLEZIER!

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

14 Reacties

 1. april 27, 2015 / 12:09

  Wat een drukke week weer zeg! Succes met je boek! Ik ga nu lekker werken. Wat een feest.

 2. april 27, 2015 / 12:14

  Fijn dat je vandaag de hele dag aan je boek kan werken! En dat er een wat rustigere week op het programma staat lijkt me ook wel eens lekker :) geniet ervan!

 3. april 27, 2015 / 12:24

  Drukke maar leuke week! Ben benieuwd naar de voortgang van je boek, altijd al eens willen weten hoe dat nu gaat!

 4. april 27, 2015 / 12:25

  Jeej ik ben niet de enige ter wereld die liever Netflix kijkt op Koningsdag, ik noem het overigens heel demonstratief nog steeds Koninginnedag, of beter gezegd Kaneginnedag(als je Zaai niet kent slaat dit volledig nergens op). Ben zeer benieuwd naar het artikel van je moeder! xx

 5. april 27, 2015 / 12:30

  Jij zou hulp in huis moeten hebben. Ze hebben bij Groupon vaak leuke acties dat ze je huis komen opruimen en poetsen, heel handig.

  Leuke diary weer.

 6. Ilse
  april 27, 2015 / 12:41

  Ik vind het altijd zo fijn om je week relaxed te kunnen beginnen en afsluiten!
  Drukke week zeg!
  En aan snapchat te zien is je to doen list afwerken gelukt! Veel succes met schrijven vandaag! :)

 7. april 27, 2015 / 12:47

  Zou het een record worden voor het komende jaar? Dit aantal weken achter elkaar in NL? We zullen het zien. Geen koningsdag voor mij. Ik hou er niet zo van. 5 mei is hier supergroot! Wellicht dat ik me dan eens de menigte ingooi.

 8. april 27, 2015 / 13:38

  Wat een drukke planning had je afgelopen week! Lijkt me inderdaad wel eens lekker om een paar weken thuis te zijn, als je constant onderweg bent! Enjoy it :D

 9. april 27, 2015 / 16:09

  Heel veel succes met je boek! Heel gaaf. Ben benieuwd hoe het allemaal zal verlopen.

 10. april 27, 2015 / 17:17

  Heerlijk zo’n drukke week!!

 11. april 27, 2015 / 17:26

  Wat een heerlijk weekje!

 12. Elvira
  april 28, 2015 / 13:49

  Lekker weekje zo! Ik ben trouwens heeel benieuwd naar de blog van je moeder, leuk!

 13. Kim
  april 30, 2015 / 17:07

  Leuk hoor Portugal. Waar ga je heen? Ik vertrek lekker 14 juni naar de Algarve.