DIARY: #15

April doet wat ‘ie wil, een (voor ons) nieuwe serie op Netflix en Ollie zorgde er voor dat ik afgelopen week gemiddeld maar 1850 stappen per dag zette.

Goedemorgen het is paasmaandag en hoewel ik normaal liever iets leuks ga doen met Tuur als hij een vrije dag heeft, dacht ik nu… ik ga wel gewoon aan het werk. Wat een dramatisch weer (beetje vergelijkbaar met deze ochtend). Tuur had ook nog genoeg werk te doen, dus we spendeerden de dag samen achter onze MacBooks aan de keukentafel. Koffie’tje erbij (eentje helaas) maakte het allemaal best fijn.

Zo blij met deze nieuwe sportbeha die ik van Lululemon heb gekregen. Het is de Enlite Zip Bra, aan de voorkant heeft hij een rits (super handig). Ik ben uit al mijn beha’s gegroeid omdat ik veel breder ben geworden onder mijn borsten (van 72cm in augustus naar 83cm dit weekend!). Bizar wat een zwangerschap met je lichaam kan doen.

Dit was zo’n lekker recept van Hello Fresh. Ik had er eigenlijk geen verwachtingen van, want het heet een ‘groentelasagne’. Nou lust ik heus wel groente, maar er zijn in mijn ogen lekkerdere dingen in het leven dan groenten. Maar het was echt mega lekker. Ook bomvol calorieën (waar ik via Instagram door  heel veel mensen op gewezen werd), maar sommige dingen zijn het gewoon waard en er zat ook gewoon 200 gram groenten in verwerkt, het is niet alsof ik een fastfood menu heb weggewerkt.

Voor mijn zwangerschap slikte ik geen enkel supplement, inmiddels zit ik op vier. IJzer omdat mijn ijzervoorraad laag is, calcium omdat dit goed is voor de ontwikkeling van Ollie’s botjes, magnesium omdat ik vaak last heb van nachtelijke kuitkrampen en probiotica om mijn darmflora (en dat van Ollie) te ondersteunen. De probiotica is trouwens bijna op, dan ga ik beginnen met Orthiflor Start, dat schijnt nog beter voor je kindje te zijn (dank Instagram-wereld).

Woensdag wilde Tuur de verwarming voor me aanzetten omdat het zo koud was, ik dacht… ik trek wel gewoon een dikke trui aan. Nou dat heb ik geweten. De hele ochtend steeg de temperatuur niet boven de 16,5 graden. Daarna ging gelukkig de zon schijnen en warmde de woonkamer iets op. Je denkt, Annemerel zet dan zelf die verwarming aan, maar ik krijg die houten plank niet uit dit kastje, in ieder geval niet zonder zowel het kastje als de vloer te verpesten. En eigenlijk moet die houten plank er ook uit blijven om de warmte echt goed te kunnen verspreiden.

Wie stuurt er ook vaak plaatjes van producten naar hun partner als die boodschappen gaat doen? Dit was nog een redelijk simpele boodschap, maar soms heb ik een bepaald soort linzen of potje olijven dat ik graag wil hebben, dan is Tuur erg blij met een plaatje, haha.

We keken deze week de Netflix documentaire serie Babies. Super interessant. Over de ontwikkeling van baby’s in hun eerste levensjaar. Aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken worden thema’s als liefde, kruipen, praten, lopen en relaties besproken. Echt mega interessant. Ik was Netflix een beetje zat, voor geen enkele serie of film kon ik rust opbrengen. Maar zo’n educatieve serie over mijn huidige lievelingsonderwerp (baby’s) daar word ik dus wel enthousiast van.

Vrijdag bracht Taylor Swift de nieuwe versie van haar album Fearless uit. Drie maal raden wat hier dit hele weekend op repeat stond. Heerlijk die nostalgie. Vind veel nummers ook een stuk leuker nu ze in een iets volwassener jasje gestoken zijn.

Mijn lievelingssnack, olijven met basilicum. Ik kan het de hele dag wel eten.

Andere lievelingssnack maar iets minder gezond, magnums met caramel. Zaterdagmiddag hadden Tuur en ik allebei trek in iets lekkers en er lag er nog eentje in de vriezer. Wat doe je dan? Doormidden snijden natuurlijk. Welk stukje van de magnum had jij gekozen, die met het stokje of zonder stokje? Ik koos voor het gedeelte zonder stokje want volgens mij was die net iets groter en het at eigenlijk best prima.

Deze salopette bestelde ik dit weekend bij H&M voor Ollie. Super schattig! Hij komt vanmiddag binnen samen met nog een paar andere dingetjes van H&M. Ik heb goed gebruik gemaakt van de 20% korting tijdens Glamour Day.

Tuur was zondagochtend aan de slag voor Have a Good Run en had daar mijn MacBook voor nodig, ik maakte van dit moment zonder MacBook gebruik en spendeerde extra veel tijd in de badkamer. Haren wassen, maskertje, pedicure, lekker olie’tje op mijn buik (doe ik veel te weinig omdat je daarna zo lang moet wachten met aankleden). Het was fijn. Benieuwd wanneer ik hier na de bevalling weer tijd voor heb.

Ik heb afgelopen week gemiddeld 1850 stappen per dag gezet. Reden? Snertweer en Ollie die al is ingedaald en lekker met haar hoofdje tussen mijn bekken ligt. Dit zorgt ervoor dat ik veel druk op mijn schaambot voel en eigenlijk de hele dag door het gevoel heb dat ik moet plassen. Jammer voor het wandelen, maar heb hierdoor wel meer lucht en het is prettig dat Ollie alvast in de goede richting licht met haar hoofdje, de kans dat ze nog in een stuit beland acht de verloskundige erg klein. Om toch een beetje frisse lucht te krijgen fietste ik mee met Tuurs hardlooptraining. Hij deed een rustig duurloopje van 35 minuten, dus dat was perfect bij te benen voor mij.

Ik leen deze laatste twee maanden van mijn zwangerschap de bloeddrukmeter van mijn ouders, je kunt tegen het einde van je zwangerschap ineens zwangerschapsvergiftiging krijgen en dat begint vaak met een hoge bloeddruk. Nu is er op dit moment totaal geen aanleiding voor zorgen, maar het kan denk ik geen kwaad om in de gaten te houden. Vind het ook mega interessant om te zien hoe je bloeddruk gedurende de dag veranderd. Wat ik tot nu toe ‘ontdekt heb’:

  • De eerste keer meten is altijd hoger dan de tweede keer, waarschijnlijk doordat ik al langer stilzit als ik een tweede keer meet.
  • Na het fietsen was zowel mijn boven- als onderdruk ongeveer 10 punten lager (van 110/70 naar 101/62).
  • Mijn rechterarm geeft hogere waarden dan mijn linkerarm, er kan echt wel een verschil van 10 in zitten (ze raden aan om je arm te meten waarmee je niet mee schrijft en altijd dezelfde arm te meten, omdat dit verschil blijkbaar algemeen bekend is).

Nu ik mijn hardloopstatistieken niet kan analyseren geniet ik hiervan, haha.

Inmiddels is het maandag en is het buiten grauw en grijs. Er komt hagel naar beneden, afgewisseld met sneeuw. April doet wat ‘ie wil, duidelijk. Ik kijk uit naar mooie zonnige dagen, maar tot die tijd zullen we het hier mee moeten doen. Ik steek nog maar een geurkaarsje aan.

Liefs,

Annemerel

Delen: