Friday Favourites: April

Als ik door al mijn blogs van de afgelopen tijd heen scroll dan is het meerendeel toch wel babybabybabybabybaby. Niet gek, over een maand of twee zet ik als het goed is een kind op de wereld en dat is redelijk spannend. Door Corona valt er verder weinig te beleven en hardlopen staat door mijn zwangerschap ook op een (zeer) laag pitje. Maar om mijn niet-zwangere lezers toch een beetje tegemoet te komen vandaag een blogje die niets met zwangerschap te maken heeft. Een blog die de OG-Annemerel.com lezers wellicht nog herkennen, een blogje met vrijdag favorieten. Ik begon hier een jaar of tien geleden mee (ja echt, 2011) en afgelopen jaren is deze ‘serie’ een langzame dood gestorven. Ik geef Instagram Stories de schuld, mijn favorieten komen de hele dag al voor in mijn stories. Maar hé, ‘for old times sake’ hier weer een echte Friday Favourites. Ik kan niet beloven dat het woord baby niet voorbij komt ;-).

Favoriete koffie – Havermout cappuccino met caramel crème brûlée Nespresso cupje

Maximaal een ‘echt’ kopje per dag raadt het voedingscentrum zwangere vrouwen aan. Hahaha ok, het gaat meteen alweer over zwanger zijn. Ik ben hier zo slecht in. Sorry.Daarom vind ik het extra belangrijk dat dat ene kopje extra lekker is. Op dit moment geniet ik iedere dag rond tien uur van een havermout cappuccino met een Nespresso cupje met de smaak ‘caramel crème brûlée’. Verder gebruik ik de Oatly barista versie en mijn aerocino van Nespresso om de havermelk op te schuimen.

Favoriete snack – Olijven met basilicum

Ik eet het liefst de hele dag olijven, maar ik houd het bij een half bakje per dag. Mijn favorieten komen van de Albert Heijn uit het ’tapas vak’ met basilicum. Geen slechte craving kwam ik na een rondje Google achter. Er zit onder andere veel ijzer en calcium in olijven, het helpt je maag, lever en gal functioneren en het zou ook niet onverdienstelijk voor je hart zijn. Ik denk dat ik slechtere cravings zou kunnen hebben.

Favoriete serie – Babies (Netflix)

Ik was een beetje Netflix-moe en dat ben ik eigenlijk nog steeds. Voor mijn gevoel is het lang geleden dat er echt een goede serie werd toegevoegd aan het assortiment, of ben ik gewoon echt heel kieskeurig geworden? Per toeval kwam ik bij de documentaire serie ‘Babies’ uit. In twaalf afleveringen worden verschillende onderwerpen besproken aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken. Van kruipen tot taalverwerving. Super interessant om te zien hoe een brein van baby werkt. Tuur vindt het ook mega interessant en heeft nog net geen notebook bij de hand om aantekeningen te maken, maar wil wel na iedere afleveringen even een samenvatting geven, alsof ‘ie net een college gevolgd heeft. Tip, heb je geen Netflix, op het YouTube kanaal van Netflix staan ook complete afleveringen.

Favoriete album – Taylor Swift – Fearless (Taylor’s edition)

Ik was negentien toen Taylor Swifts’ Fearless uit kwam, bijna dertien jaar geleden. Vandaag bracht ze het album opnieuw uit met een hele rits aan nummers dat het eerste album niet gehaald heeft. 26 (!) nummers zijn het in totaal. De oude nummers zijn in een nieuw jasje gestoken en klinken allemaal iets volwassener, zo ver dat kan met nummers die door een 18-jarige geschreven zijn. Heerlijk om weer even terug in de tijd te gaan. Zelf ben ik het meest fan van ‘Change’, dit nummer stond jarenlang in ieder hardlooplijstje dat ik had. Werkt enorm motiverend en deze nieuwe versie is nog iets fijner. Kan niet wachten om weer hard te lopen… nog maar een half jaar 🤣 (als het goed is).

Favoriete recept – Groenten lasagne van Hello Fresh

Ik ben niet echt een groot fan van groenten en zag dan ook niet enorm uit naar dit recept. Het feit dat er ook nog 60 minuten voor stond maakte het er niet beter op. Maar toen was daar reddende engel die zei ‘Annemerel ga jij maar even op bed liggen met een boek, dan maak ik die lasagne wel’. Dat liet ik me geen twee keer vertellen. Het resultaat was verbluffend, zo lekker. Het was dinsdag dat we dit aten en ik denk er nog steeds bijna ieder uur wel aan. Hier vind je het recept.

Favoriete kledingstuk – Oversized streepjes trui van Oysho

Ik koop het liefst niet te veel zwangerschapskleding. Ten eerste vind ik het vaak niet zo mooi, ten tweede heb ik het over een maand of twee al niet meer nodig en ik doe graag net iets langer met mijn kledingstukken. Natuurlijk kan ik het weggeven of verkopen na de zwangerschap, maar eh.. dat eerste punt vind ik ook nog wel enigszins belangrijk. Ik kan gewoon weinig vinden waar ik echt blij van word. Gelukkig zijn er ook nog kledingitems uit de normale collectie die perfect met mijn tijdelijke buik werken. Zo heb ik een heel mooi jurkje van Fabienne Chapot gekregen (hoe lang zal het duren voordat ik het aan kan, alsjeblieft weergoden ik smeek jullie om warme zonnige dagen!) en passen mijn Lululemon Leggings ook nog steeds. En afgelopen week kocht ik een trui op de sportafdeling van Oysho, echt een Annemerel-trui. Hier ga ik nog jaren heel veel plezier van hebben.

Delen:

1 Reactie

  1. Esmee
    april 9, 2021 / 20:28

    Mocht je npo-plus hebben, “The Split” vond ik echt een hele goede serie!