HOME: DIY paintings

 photo Desktop61-1.jpg

Wat te doen als je niet zoveel geld te besteden hebt, maar toch iets ‘unieks’ aan je woning wilt toevoegen? Ik dacht zelf, leuk ik koop een paar basic lijsten bij Ikea, maak in een photoshop een paar mooie posters en print deze uit. Totdat ik er achter kwam dat mijn printer alleen maar A4 formaat print. Goh verrassend.

Ik had natuurlijk naar een copyshop kunnen gaan, maar ik besloot iets anders te doen. Ik ben naar de dichtstbijzijnde hobbywinkel gelopen en heb wit karton, zwarte verf (acryl) en een kwast gekocht. Ik ging verven.

Nu moet ik toegeven dat de laatste keer dat ik geverfd heb ergens in de vierde klas op de middelbare school geweest moet zijn. Dat is inmiddels ruim negen jaar geleden. Ik moest er dan ook even inkomen, maar gelukkig was ik wel zo slim om te oefenen op A4’tjes. Toen ik eenmaal de slag te pakken had begon ik met het echte werk.

Makkelijker kan eigenlijk niet. Je doet een beetje verf op een bordje, zorgt dat je een bakje met water bij de hand hebt waarmee je soms je kwast een heel klein beetje vochtig mee kunt maken en gaat vervolgens aan de slag. Half uurtje laten drogen in de zon et voilà, je ‘kunstwerk’ is klaar. Lijstje er omheen (Nyttja van Ikea is een mooie basiclijst in verschillende maten verkrijgbaar) en klaar is je kunstwerk.

Het enige dat ik nu nog wil doen is meer van kunst produceren. Muahahaha. Hebben jullie nog ideeën voor mooie quotes voor in lijsten?

Liefs,
Annemerel

Delen:

36 Reacties

 1. augustus 4, 2014 / 17:05

  Haha zo cool, ik heb dat ook gedaan, met dezelfde lijstjes :p Ik vind het een heel tof effect geven :)

  Je huisje gaat er ook al mooi uitzien joh, ik hou van wit wit wit <3

  x

 2. augustus 4, 2014 / 17:18

  Leuk idee zeg!
  Ik vind zelf de quote: ‘Paris is always a good idea’ erg mooi. :)

 3. augustus 4, 2014 / 17:21

  Ik zag het al op Instagram (maar wist toen nog niet waar het voor was): super vet! Ik vind het trouwens ook heel wat dat je ze daadwerkelijk gaat gebruiken in je huis – niet dat ik vind dat je dat niet moet doen, want ze zijn juist hartstikke leuk en goed gelukt, maar ik ben als het op DIY’s aankomt vaak veel te perfectionistisch en kritisch haha.

  • augustus 4, 2014 / 17:22

   Een ‘korte’ quote die ik mooi vind is trouwens ‘don’t count the days, make the days count’ :)

 4. augustus 4, 2014 / 17:21

  Super leuk! Je ”huisje” wordt nu al prachtig X

 5. augustus 4, 2014 / 17:24

  Haha leuk! Vooral omdat ik zag dat je al de vraag kreeg op Instagram waar ze vandaan kwamen. Good job ;)

 6. augustus 4, 2014 / 17:26

  Het zijn in ieder geval geen doorsnee schilderijen geworden door ze zelf te maken.Zelf vind ik de quote ‘Insecurity kills more dreams than failure ever will’ erg mooi. Deze staat sinds kort bij mijn ingelijst.

 7. augustus 4, 2014 / 17:37

  Super tof idee!

 8. Tosca
  augustus 4, 2014 / 18:06

  Keep calm and let karma finish it

  A dream without a plan is just a wish

  Good vibes, everyday, all day.

  Listen, smile, agree and then do whatever the fuck you were gonna do anyway.

  Some people feel the rain, others just get wet

  you’re heart knows things that your mind can’t explain

  you + me = awesome

  Hold on to whatever keeps you warm inside

  Be careful who you trust, the devil was once an angel

  There’re no bad pictures, that’s just how your face looks sometimes.

  =)

 9. Laura
  augustus 4, 2014 / 18:10

  Gaaf idee! Een hele korte maar wel een om over na te denken: “No flowers, no rain.”

 10. augustus 4, 2014 / 18:21

  Tof om zo een hele serie te maken!

 11. augustus 4, 2014 / 18:22

  Ik wil hier niet promoten hoor haha, maar ik plaats zelf vaak (naar mijn mening mooie en goede quotes) op mij instagram quotes (thatcitychic). En daarnaast haal ik altijd quotes uit boeken die ik heb gelezen. (L) X

 12. augustus 4, 2014 / 19:08

  Wat een leuk idee

 13. augustus 4, 2014 / 19:24

  Ziet er heel leuk uit!

 14. Marieke
  augustus 4, 2014 / 19:34

  Ooh het wordt al zoo mooi! Ik heb deze in mijn slaapkamer;
  “My daily routine: get up, be AMAZING, go back to bed”
  Haha altijd een goede motivatie als ik weer eens m’n bed niet uit te slepen ben.

 15. augustus 4, 2014 / 19:51

  Eigenlijk erg simpel, maar ook ontzettend leuk! Gelijk iets heel ‘eigens’ :)

 16. augustus 4, 2014 / 20:01

  Wat een leuk en origineel idee! Zo zet je je studio helemaal naar je eigen hand! :)
  Een quote die ik vanmiddag in een boekenwinkel in Dublin heb gezien – ik vind hem geweldig, maar hij is wel vrij lang:

  Be the kind of woman that when your feet hit the floor each morning the devil says “Oh Crap, She’s up!”

 17. Suuz
  augustus 4, 2014 / 20:16

  Super leuk gedaan!! love DIY! maakt je huisje echt ‘eigen’!

  ooh er zijn zoveel mooie quotes he!

  Live, Love, Laugh

  Fall in love with as many things as possible

  I will and i can!

 18. augustus 4, 2014 / 21:03

  Leuk! Jasmine Dowling maakt hele leuke quotes op allerlei materialen:)

 19. Karlijn
  augustus 4, 2014 / 21:37

  Ziet er erg leuk uit! Heel leuk huisje zo!!

  Ik heb even zitten zoeken en ik kon eigenlijk niet kiezen, maar hier een paar quotes:
  “Be the reason someone smiles today”
  “Never let go of your dreams”
  “Be who you want to be, not what others want to see”

  Zijn er zoveel die mooi zijn!

 20. augustus 4, 2014 / 22:06

  Leuk gedaan annemerel :)

 21. ilse
  augustus 4, 2014 / 22:14

  Wauw, tof idee!

 22. augustus 4, 2014 / 22:33

  Het maakt je witte kamer meteen bijzonder! En ik vind het echt een goed idee. Lekker persoonlijk! :D

 23. augustus 4, 2014 / 23:25

  Wat leuk dat je de love live embrace quote ook hebt gedaan! Vind het beschilderde een heel tof effect geven :-) En mijn god, wat ben ik benieuwd naar je appartementje!

  Liefs Judith
  http://www.myownvogueworld.com

 24. augustus 5, 2014 / 02:21

  Super gaaf, ziet er goed uit!
  Ik ben fanvan de quote – Don’t just exist -, maar ik zag laatst een schilderij met – Thanks for the diner and sex – en dat vond ik ook wel heel grappig.

 25. augustus 5, 2014 / 07:53

  Super vet gedaan!

 26. augustus 5, 2014 / 09:10

  Het duurt iets langer, maar met een potlood silhouetten of letters tekenen en vervolgens inkleuren met een dunner kwastje geeft ook mooi resultaat :) En daarbij kun je stiekem smokkelen door bepaalde vormen uit te printen en dan over te trekken ;)

 27. augustus 5, 2014 / 09:44

  Erg leuk idee!

 28. Maaike
  augustus 5, 2014 / 15:48

  Wat een goed idee, ik ben dol op verven en dol op quotes. De quotes die mij inspireren haal ik van Pinterest. :)

 29. augustus 5, 2014 / 16:42

  Super leuk idee! Ik vind de quote Do more of what makes you happy erg mooi.

 30. augustus 5, 2014 / 18:57

  Jaaa! Ik heb hetzelfde vorige week gedaan :) Bij mij ging het echt een paar keer mis, grote en kleine letters of de laatste letter die net niet paste haha. X

 31. augustus 5, 2014 / 23:49

  Ziet er echt leuk uit! Als je er met vernis overheen gaat wordt het mat, misschien leuk voor de afwisseling? xx

 32. augustus 6, 2014 / 17:26

  Zo’n ontzettend leuk idee! Ik had eigenlijk het idee dat je ze ergens gekocht had toen ik ze voor het eerst zag (ik geloof op instagram)! En toen vond ik ze al erg leuk ;)

 33. augustus 13, 2014 / 12:24

  Ik heb nog een tip! In sommige winkels hangen heel mooie posters die je op een zeker moment gratis op kunt halen. Ik heb net beslag gelegd op een hele lading maison scotch posters, heel blij mee!

  p.s. je bent mijn favoriete blogger.