DETOX FEBRUARY: #4

 photo Desktop347-1.jpg

Zoals ik in mijn blog voor Foodness al schreef, ik ben voor de verandering donkergrijs. Niet zwart of wit (waar ik normaal snel last van heb), maar donkergrijs. Niet grijs, nee donkergrijs. 80/20 dus. 80% van wat ik eet is gezond, 20% van wat ik eet is iets minder gezond. Dit was niet precies zoals ik mijn “detox” een paar weken geleden voor me zag, maar ik voel me er goed bij en ik denk dat dat laatste vooral heel erg belangrijk is. Ik voel me goed, ik heb minder last van hoofdpijn, ben minder duf, met mijn huid gaat het beter dan een paar weken geleden (durf ik eigenlijk niet te hard te zeggen) en mijn buik is over het algemeen plat (ik heb nog maar zelden last van een opgeblazen gevoel).

Mijn grootste downfall is duidelijk Girlscene. Kon ik de taart, chocola en andere “slechte” voedingsmiddelen de eerste twee weken nog wel weerstaan, afgelopen week ging dat toch een stuk minder goed. Maandag hadden we met de redactie een high tea bij Yoghurt Barn, niet dat op tafel stond kwam 100% door mijn “Detox Commissie” heen. Ok, de thee. Die mocht. Maar de brownies zeer zeker niet, de granola bar (mierzoet), ook niet, de caramel chocolade shortcake al helemaal niet, de yoghurt was een melkproduct, dus NEE, het brood was geen spelt, de boter was geen olijfolie. Nee… Er was volgens mijn detox helemaal niets goed dat er op tafel stond. Toch heb ik alles geprobeerd en heb ik overal van genoten. Het voelde ook niet als cheaten, omdat ik al twee weken wist dat we dit gingen doen had ik hier al op gerekend en ik wist dat ik mezelf dit niet hoefde te ontzeggen. Neemt niet weg dat ik de rest van de maandag erg moe en lusteloos was. Suiker, oh suiker, what are you doing to me.

Ook op woensdag, de andere dag dat ik bij Girlscene werkte ging het niet helemaal goed. Ik had een pre-ontbijt met een gekookt eitje (iets met een wekker die niet ging snoozen maar ging updaten waardoor ik in een kwartier mijn hele ochtendritueel van een uur moest proppen) en ontbeet ‘echt’ bij Dr. Detox met twee verschillende smoothies, één groene en één met rode bieten. Tot zover ging alles goed. Ik had een lekkere snack gekocht bij Dr. Detox (iets met sesam en chia) en ik lunchte met een speltbolletje en een linzensoepje. Maar toen werden er cakepops op de redactie bezorgd en WAT voor een cakepops. Ze waren zo mooi. De gouden cakepops schreeuwde naar me, eat me, try me, love me, do me. Dus daar heb ik er één van geprobeerd. No big deal. Onwijs lekker.

Maar toen ik na mijn werk in de trein stapte richting Den Haag ging het fout. Ik kreeg honger en moest nog naar een perspresentatie in Den Haag. Dat was het ergste nog niet, dat kwam pas toen ik in Leiden was, want daar reed de trein niet verder meer en kon de NS/ProRail me niet vertellen wanneer ze wel weer zouden gaan rijden. Het was midden in de spits, dus je kon het wel vergeten een bus te scoren richting Den Haag. Anderhalf uur heb ik op Leiden rondgelopen, met honger. Toen ik anderhalf uur later dan normaal (en te laat voor de perspresentatie) thuis kwam, belde ik meteen de Italiaan bij mij in de straat, een pasta met champignonroomsaus alsjeblieft, het enige wat me op dat moment nog enigszins kon opvrolijken.

De overige dagen ging het wel redelijk. Zaterdag en zondag vind ik nooit zo lastig, dat is het begin van een nieuwe week, ik ben wel aan het werk maar heb weinig stress (want niemand belt of mailt me, er zijn geen evenementen en ik kan lekker op mijn eigen tempo werken), dinsdag ging ik een klein beetje de fout in met een pasta bij Julia’s, maar goed, ik weet ook niet zo goed wat ik anders had moeten eten op dat moment. Donderdag en vrijdag werkte ik weer thuis, dus ook toen ging het prima met mijn detox. Nee, de problemen ontstaan pas echt als ik de hele dag onderweg ben. Zoals maandag (van 7.00u tot 23.00u) en woensdag (van 7.00u tot 21.00u). Ik heb nog een hele week om ook op die dagen te slagen. En dan in maart? Ga ik gewoon lekker verder waar ik mee bezig ben (maar dan zullen jullie mijn recepten iedere ochtend wel moeten missen, want oh my lord, drie blogs op een dag is toch wel wat veel).

Liefs,
Annemerel

Delen:

20 Reacties

 1. februari 22, 2014 / 12:15

  Dat futloze na suiker eten is herkenbaar, zeker als je dat niet meer gewend bent. Ik had afgelopen week een cheat momentje toen ik ineens in mijn lunchpauze naast mijn gezonde soepje een marsreep afrekende. Geen idee hoe die ineens op m’n dienblad terecht kwam :P Hoe dan ook, de rest van de middag voelde ik me een halve zombie, die reep was het achteraf niet waard. Lesson learned ;)

 2. februari 22, 2014 / 12:23

  80/20 is beter dan 50/50 toch? Ik vind in ieder geval dat je het best goed doet!

 3. februari 22, 2014 / 12:37

  Ik vind zeker dat je het niet slecht doet en ze zeggen met diëten toch ook altijd dat je jezelf niet alles moet ontnemen. Het moet wel een beetje te doen blijven. Ga zo door hoor xx

  http://www.creativityandchocolate.com

 4. februari 22, 2014 / 13:05

  Fijn dat het toch zo goed gaat. 80-20% lijkt me goed, anders is het niet vol te houden. Ik zou zeggen, ga zo door! Xx

 5. februari 22, 2014 / 13:08

  Klinkt helemaal niet gek hoor! Beter zo dan helemaal niet ;-) Leven moet ook leuk (en lekker) blijven!

 6. februari 22, 2014 / 13:16

  Ik denk dat het het belangrijkst is dat jij je prettig voelt bij hoe je jouw detox aanpakt. Dus ik ben het met je eens, dat je ook al ben je donkergrijs, je toch tevreden bent. En dat mag ook best! Ik doe geen detox en toch vind ik het leuk om er af en toe een blog over te lezen.
  Ik mag uit gezondheidsoverwegingen geen detox doen want ik heb ondergewicht en zelfs een korte detox zou me futloos en ziek maken. Hoewel ik eigenlijk regelmatig detox ;) Ik mag namelijk heel veel dingen niet met eten (zoals chocolade etc.) en dat scheelt ook wel een hoop. We letten thuis op met wat we zelf op tafel zetten en ik heb een hekel gekregen aan met ‘zakjes’ koken. Dus vroeger zette mijn vriend in het weekend nog wel eens een gerecht op tafel waarbij hij de saus uit een zakje had gemaakt. We zijn al ruim een jaar anders aan het eten en ik kan me nog herinneren dat hij een maand of wat terug ineens nog een zakje uit de voorraadkast had gepakt voor te gebruiken tijdens het eten. We vonden het allebei zo smerig! Enorm zout en nep!
  Zo zie je maar dat echt eten loont. En dat het er vooral om gaat dat je je daar goed bij voelt. Want ik ben heus geen heilig boontje en eet graag mijn chippies :) Moet ook wel eens kunnen, toch?

 7. februari 22, 2014 / 13:39

  Dat gouden bolletje ziet er ook zo mooi uit! Snap dat je de verleiding niet kon weerstaan!

 8. februari 22, 2014 / 14:00

  Nou 80/20 vind ik al suuuperknap! En soms kun je ook niet anders dan toch even cheaten, anders is het toch ook niet vol te houden (denk ik)?

 9. februari 22, 2014 / 14:38

  Ik probeer zelf ook zo gezond mogelijk te eten, maar soms zijn er gewoon situaties dat het niet kan. Ook de omgeving is vaak een factor die het voor vaak extra moeilijk maakt. Die vinden het soms onzin en zeggen dan: ‘ah dat ene taartje kan je heus wel hebben’ of ‘het is weekend en je mag nu genieten’. Soms bezwijk ik dan in een zwak moment, en achteraf voel ik me dan schuldig. Maar aan de andere kant ben ik het er ook wel mee eens dat je soms moet genieten, zoals bijvoorbeeld een te heerlijke high tea van de Yoghurt Barn.

 10. februari 22, 2014 / 14:42

  Je bent echt goed bezig hoor, superknap van je !

 11. februari 22, 2014 / 15:33

  Goed bezig Annemerel! En af en toe cheaten met iets ongezonds is helemaal niet erg, zo lang je jezelf er maar goed bij blijft voelen!

 12. februari 22, 2014 / 17:31

  Ondanks een paar “missers” ben je echt zoooooo goed bezig! En die missers maak ik trouwens dagelijks……

 13. februari 22, 2014 / 17:57

  Ik eet best veel suiker (of nouja, ik ontzeg mezelf niets en dan krijg je dat al snel) en nu je het over lusteloosheid hebt, heb ik wel zoiets van… Hmm misschien zou het wel een positief effect hebben als ik eens wat zou minderen. :P In elk geval fijn om te lezen dat het goed gaat bij jou, tenminste, 80-20 lijkt mij perfect :)

 14. februari 22, 2014 / 18:51

  Oh, nou 80/20 is netjes toch! Anders hou je het ook nooit voor altijd voor als je 100/0 doet, tenminste ik niet en veel andere niet. :’) Je moet je af en toe ook eens even iets anders gunnen hihi. X

 15. februari 22, 2014 / 18:53

  Ik vind de 80/20 verhouding heel knap hoor! Ik zou willen dat ik dat deed!

 16. februari 22, 2014 / 21:14

  Ik vind dat je het hartstikke goed doet hoor! Alleen al dat je er bewust mee bezig bent, helpt al heel veel. En ja, wie kan (en wil) zo’n high tea nou weerstaan?!

 17. Nadia
  februari 22, 2014 / 22:34

  Als je je er maar goed bij voelt! Je doet het hartstikke goed: meestal lekker gezond en af en toe genieten van iets minder gezonds, prima toch?

 18. februari 23, 2014 / 08:02

  Gezond eten gaat bij mijnook steeds beter, al heb ik op dit moment opeens super veel last van een opgeblazen gevoel. Mijn hemel wat vreselijk! Heb je hier nog tips voor?

 19. februari 23, 2014 / 23:47

  Ik vind het super knap dat je een balans hebt gevonden waarbij jij je goed voelt. Zo’n detox programma is ook wel erg extreem

 20. februari 24, 2014 / 17:24

  Nou, volgens mij ben je hartstikke goed bezig hoor! En ja, zo’n high-tea bij Yoghurt Barn, die kan toch niemand weerstaan!