DECEMBER: How to still fit in your jeans on january 1st

 photo IMG_7076.jpg

December is een lastige maand om op je gewicht te letten. Van borrels met je werk tot sinterkerstfeesten met vrienden tot alle familie-aangelegenheden, er zijn heel veel momenten waarin verleiding op de loer ligt. Ik doe dan ook niet echt aan diëten in december. Niet dat ik dat tijdens de andere elf maanden van het jaar wel doe. Maar goed, in december al helemaal niet. Natuurlijk is het belangrijk om je zoveel mogelijk bewust te blijven van wat je in je mond stopt, maar voor mij heeft dat wel een grens. Tijdens het kerstdiner ga ik echt niet letten op een portie kalkoen meer of minder. Wat ik dan wel doe? Ik zorg dat ik deze maand goed in beweging blijf.

Ik heb een doel. Minstens vijf dagen per week de 500 calorieën aantikken op mijn Apple Watch. Om die 500 calorieën te bereiken moet ik ongeveer 10 kilometer hardlopen. Maar goed, daar heb ik natuurlijk echt niet iedere dag zin en tijd voor, dus moet ik toch op een andere manier aan mijn 500 calorieën komen. Vorige week in Parijs was het top, toen had ik door al dat gewandel twee dagen achter elkaar 1000 calorieën verbrand. De dag erna ben ik heel bewust gaan wandelen, een uurtje, maar dat leverde slechts 270 calorieën op. Kijk, dan moet je dus nog 230 calorieën uit de rest van je activiteit zien te halen en dat is lastiger dan je denkt. Vrijdag haalde ik de 500 calorieën dan ook net niet.

Maar ik word inmiddels steeds creatiever in het ‘verbranden van calorieën’. Benieuwd hoe ik mijn calorieën bij elkaar sprokkel?

– Ik wandel naar de supermarkt in plaats van dat ik de auto pak. Ook wandel ik naar de bakker. Ik wandel naar Starbucks. Ik doe zoveel mogelijk wandelend.

– Mijn studio is nog nooit zo schoon geweest, want mijn Apple Watch houdt ervan als ik schoonmaak, ik word beloond in extra calorieën.

– En als ik bij mijn ouders ben en er moet iets uit de keuken of schuur gehaald worden, offer ik mezelf op, want daardoor ben ik weer even in beweging.

– Als ik eventjes tien minuten niets te doen heb. ‘Dans’ ik tien minuten door mijn studio. Heerlijk. Ben ik ook meteen weer warm (iets wat nogal een probleem is hier, volgens mij is mijn studio in 1895 (het bouwjaar van dit pand) voor het laatste geïsoleerd want damn het is hier koud).

– En natuurlijk hardlopen, de activiteit die ervoor zorgt dat ik de meeste calorieën verbrand.

#nocardio fanaten zijn natuurlijk van mening dat je beter op je calorie-inname kunt letten dan dat je zoveel beweegt. Dat zal best efficiënter zijn. Maar wat nu als je gewoon geen zin hebt om (teveel) op je eten te letten. Dan is beweging de enige gezonde oplossing, lijkt mij. Tenminste, als je op 1 januari je skinny jeans die je op 30 november dicht kreeg nog steeds dicht wil krijgen.

Heb jij nog tips voor mij om meer beweging in mijn dag te proppen?! 

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

19 Reacties

 1. december 10, 2015 / 17:21

  Ik doe ook net wat meer thuis workouts deze maand. Dan kan ik die zak pepernoten bij de kassa nog wel meenemen ;)

 2. december 10, 2015 / 17:33

  Slim! Inderdaad veel leuker dan op je eten letten.

 3. december 10, 2015 / 17:38

  #TeamExtraCardio

 4. Marieke
  december 10, 2015 / 18:04

  Fietsen :-)

 5. Inge
  december 10, 2015 / 18:22

  Past een beetje bij het dansen, maar koop een hoelahoep! Een super leuke vrolijke manier om te bewegen en het is ook nog eens goed voor je buikspieren ;)

 6. december 10, 2015 / 19:05

  Meer bewegen in plaats van minder eten is wel een goede ja, deze maand. Ik weet niet of het ook echt gaat gebeuren hier maar die kleine dingen kunnen soms inderdaad al meer doen dan je in feite zou denken!

 7. december 10, 2015 / 19:07

  Dankzij de Apple Watch houd ik het ook elke keurig in de gaten. Soms zet het op standje 550 calorieën verbranden, als in hardloop dan tik ik ze aan en anders heb ik er iets meer moeite mee. Wel wil ik standaard 10.000 stappen per dag lopen.

  Ik begon december met een detox ;-)

 8. december 10, 2015 / 19:47

  Ik beweeg ook liever iets meer dan dat ik minder eet haha! En ik wou ook zeggen hoelahoepen, maar het staat er al. Is echt leuk! Kun je ook tegelijkertijd muziek luisteren of een serie kijken, win-win!

 9. Joek
  december 10, 2015 / 20:43

  Ik ben het met je eens! Liever sporten en lekker eten dan niks eten en niks doen haha. Ik heb trouwens zonet je boek besteld, ik kan al niet wachten! Ben erg benieuwd.

 10. Ilse
  december 10, 2015 / 20:56

  Goed bezig en ik geef je groot gelijk, ik ga ook liever bewegen en hardlopen dan op mijn eten letten. Dat doe ik sowieso al weinig behalve dat ik wel gezond eet maar laat geen dingen staan.

 11. december 10, 2015 / 21:48

  Na een dagje (te)veel eten, probeer ik de dag erna wat lichter te eten. Wat meer fruit bijvoorbeeld. En veel drinken. En ja, net als jij proberen zoveel mogelijk te bewegen.

 12. december 10, 2015 / 22:17

  Goede balans toch (y)! Ik let in december ook niet op mijn eten in die zin dat ik inderdaad met kerst gewoon eet waar ik zin in heb. En met nieuwjaar en sinterklaas trouwens ook. Ik probeer wel altijd redelijk normale porties aan te houden :)

 13. december 10, 2015 / 22:23

  Goed idee! Ga mijn Jawbone meteen weer uit de kast pakken!

 14. december 11, 2015 / 07:52

  Ik vind meer bewegen in de winter (ik ben van suiker namelijk) maar lastig… Ik probeer naast al die lekkernijen van de feestdagen dus LEKKER gezond te eten – maar dat doe ik eigenlijk altijd al. Ik zou mezelf ietsje vaker buiten rondjes zien rennen, voor de rest doe ik het best wel ‘goed’, haha.

 15. december 11, 2015 / 08:44

  Echt goede tips! Het zijn inderdaad de kleine dingen die het doen. Ik vind het tijdens de feestdagen ook altijd erg moeilijk om gezond te blijven eten. Het is een hele feest maand inderdaad. Elk weekend wel weer een feestje of een gezellige gelegenheid met veel hapjes en drankjes. In beweging blijven is denk ik de beste tip die je kunt geven. Dus bedankt daarvoor! :)

 16. nettelie
  december 11, 2015 / 09:52

  Zo’n decembermaand is echt FUNEST als je het te druk hebt om te sporten :'(
  Ik krijg m’n skinny nu al amper dicht. Dat belooft wat op 1 januari.

 17. december 11, 2015 / 11:03

  Ik zou ook echt veel meer moeten bewegen… ik werk thuis en zit de ganse dag achter de PC, dus ik verzet amper een paar stappen, not good.

 18. Stephanie
  december 11, 2015 / 13:04

  Yoga! Je kan het zo intensief maken als dat je zelf wilt. Na elke yoga workout voel ik me gelijk een stuk fitter en beter in m’n vel.

 19. december 11, 2015 / 13:52

  Haha same here. Ik beloon mezelf altijd met wat lekkers als ik heb hardgelopen, werkt goed! Of soms andersom: als ik de avond ervoor superveel heb gegeten, moet ik van mezelf de dag erna hardlopen.