De 11 beste Netflixseries van 2020

Afgelopen jaar hebben Tuur en ik érg vaak Netflix aangehad. We schaamden ons er absoluut niet voor, want thuiszitten is wat er van ons gevraagd werd en nou ja, we zijn allebei niet echt spelletjes mensen en dan kom je ’s avonds toch al snel op een TV-serie uit. Omdat ik zo’n vermoeden heb dat het gros van de mensen de komende weken ook weer veel meer dan normaal thuis zit zet ik mijn favoriete series van het afgelopen jaar op een rijtje. Mijn grootste Netflix-ergernis is dat ik een uur lang op Netflix op zoek ben naar een geschikte film of serie en dat ik voor mijn gevoel ‘kostbare’ chilltijd verlies. Die frustratie wil ik je graag besparen met dit lijstje.

Grace & Frankie (6 seizoenen)

Het zesde seizoen van Grace & Frankie kwam begin dit jaar op Netflix en dat was weer net zo leuke als de eerdere seizoenen. Voor degenen die de serie niet kennen, de serie volgt Grace (Jane Fonda) en Frankie (Lily Tomlin) als hun mannen een nieuwe relatie blijken te hebben, met elkaar… ze zitten met elkaar opgescheept in een prachtig strandhuis en zijn vastberaden om – ondanks hun leeftijd – niet achter de geraniums te gaan zitten.

Rita (5 seizoenen)

Normaal gesproken vind ik niet-Engels gesproken series niet prettig om te kijken, omdat ik dan niet tijdens het kijken lekker met mijn telefoon kan spelen, je moet opletten om de ondertiteling te volgen. Voor Rita – een Deense serie – maakte ik een uitzondering. Rita is een basisschool lerares die het net even anders doet dan andere leraressen. Regels kent ze niet, maar ze doet alles vanuit een goed hart.

Virgin River (2 seizoenen)

Precies een jaar geleden stond het eerste seizoen van deze serie op Netflix en een paar weken geleden keken Tuur en ik binnen een paar dagen het tweede seizoen. Het gaat over een verpleegkundige/verloskundige die vanuit LA naar een klein dorpje in het noorden van Californië verhuist om aan haar verleden te ontsnappen. De serie bevat een norse oudere dokter, een knappe barman, een bemoeial van een burgemeester, roddelende vrouwen van middelbare leeftijd en zelfs wat spanning en sensatie. Wij hebben echt van de serie genoten en zaten de laatste vijf minuten van seizoen twee echt op het puntje van onze stoel. Beetje jammer dat we nu minstens een jaar moeten wachten om te weten hoe het verder gaat.

The Crown (4 seizoenen)

De eerste drie seizoenen had ik zelf al gezien, maar Tuur nog niet. Daar brachten we in de maand voor het uitkomen van seizoen 4 verandering in. Zo mooi om alles nog een keer te zien. Ik denk dat de serie verder weinig uitleg behoeft, het volgt het leven van het Britse koningshuis. Het is natuurlijk fictie, maar daar moet je jezelf af en toe wel aan herinneren. Als je je nog nooit aan de serie gewaagd hebt… Tuur leek het drie keer niks, maar na een aflevering was hij fan.

Modern Family (11 seizoenen)

Op dit moment staan er ‘pas’ 10 seizoenen Modern Family op Netflix, maar daar komt op 1 januari verandering in, wij zitten er klaar voor. Modern Family is al jaren een van mijn favoriete series voor ontspanning. Een serie waarbij je niet zoveel hoeft na te denken en lekker veel kunt lachen. De eerste aflevering heb ik nu al een keer of zes gezien en verveeld nooit.

Once Upon a Time (7 seizoenen)

Hier zijn we vorige week mee begonnen en we zitten er inmiddels helemaal in. De komende periode hoeven we niet op zoek naar een nieuwe serie, want deze serie bevat 156 afleveringen van drie kwartier, daar zijn we zeg maar wel even zoet mee. Het is een fantasy serie die voor de helft in de sprookjeswereld plaats vindt en voor de andere helft in de ‘normale’ wereld. Alhoewel… erg normaal is het dorpje Storybrooke – waar al de sprookjesfiguren wonen – niet. Die sprookjesfiguren hebben op een enkeling na ook geen flauw benul van hun vorige leven als sprookjesfiguur. De dochter van Sneeuwwitje, Sneeuwwitje, de Evil Queen, Prince Charming en Repelsteeltje spelen de belangrijkste rollen in de serie, maar ook Roodkapje, Assepoester en vele anderen sprookjesfiguren komen voorbij. De serie is redelijk verslavend en blijft verbazen.

Dead To Me (2 seizoenen)

Twee vrouwen leren elkaar kennen bij een praatgroep voor rouwende mensen. De een is net haar man verloren bij een hit en run, de ander rouwt om haar doodgeboren kinderen. Maar dat is niet de enige reden dat de vrouw met de miskramen bij het praatgroepje is aangesloten, zul je al snel leren. Ik vond het zelf leuk dat ik voor deze serie helemaal geen voorkennis had dus meer informatie ga ik je ook niet geven. Gewoon kijken.

Dash & Lily (1 seizoen)

Deze serie keek eigenlijk meer als een lange film, we hebben dan ook alle afleveringen op een avond achter elkaar bekeken. Dash & Lily is een verfilming van het YA-boek Dash & Lily’s book of dares. De serie speelt zich af rond kerst in New York, hoofdpersonages zijn twee tieners die elkaar niet kennen maar elkaar opdrachten geven aan de hand van een notebook. Kerst, New York, voor mij genoeg reden om de serie te kijken. Het is gewoon lekker makkelijk en vooral: gezellig. En oh ja, New York.

Emily in Paris (1 seizoen)

Ja, hier zijn de meningen over verdeeld. Erg realistisch is de serie niet, maar waarom moet alles altijd realistisch zijn? Ik bedoel sprookjes die tot leven komen zijn ook niet echt realistisch? Emily is een twintiger uit Chicago die voor haar werk bij een groot PR-bureau naar Parijs verhuisd. Parijs verwelkomd Emily niet zoals ze gehoopt had, maar Emily geeft niet op. Het onrealistische gedeelte heeft vooral te maken met de hoeveelheid Chaneltassen en designerkleding die Emily bezit en het feit dat ze met drie woorden Frans denkt een hoge functie binnen een bedrijf te kunnen bekleden. Ik kon er wel intens van genieten, net zoals ik vroeger van series als Gossip Girl kon genieten.

Dynasty (3 seizoenen)

In hetzelfde genre als Emily in Paris heb ik ook genoten van het derde seizoen van Dynasty. Super fout, geen haar op Tuurs hoofd die er aan denkt om hier naar te kijken, maar ik geniet ervan. De mega rijke familie Carrington uit Atlanta speelt de hoofdrol in deze serie, met in het bijzonder dochter Fallon Carrington (Elizabeth Gillies). De familie Carrington (vooral papa Blake) gaat letterlijk over lijken en de serie bevat dan ook veel drama. Ik weet nog dat ik er een paar jaar geleden – toen de serie net begon – moeite had om er in te komen, maar als je er eenmaal in zit (en je houdt van het genre) dan is het heerlijk.

Unorthodox (miniserie)

Deze miniserie over een meisje dat de Satmar gemeenschap in Brooklyn ontvlucht vond ik enorm intrigerend. De Satmar gemeenschap is een groep ultra orthodoxe Joden uit Hongarije die na de Tweede Wereldoorlog zich in Brooklyn hebben gevestigd. Getraumatiseerd door de oorlog hebben ze hele strenge geloofsregels. De mannen dragen hoge hoeden en hebben pijpenkrullen aan weerszijden van hun gezicht (pijes), de vragen dragen lange rokken en dragen een pruik nadat zij (vaak al op jonge leeftijd) getrouwd zijn. Popmuziek en moderne communicatiemiddelen zijn niet OK en de taak van de vrouw is vooral het baren en opvoeden van kinderen en het huishouden. Veel mannen spenderen hun dag met het bestuderen van de Thora. De jonge Esty ontvlucht de gemeenschap en haar man en hoopt een nieuw leven op te bouwen in Berlijn. De gemeenschap laat dit echter niet zomaar gebeuren en reist haar achterna.

Welke van deze series heb jij gezien? En voor degenen die Once Upon a Time al helemaal gezien hebben, vertel me alsjeblieft dat de andere seizoenen net zo leuk zijn als het eerste!

Liefs,

Annemerel

P.S. Voor degenen die de komende weken niet de luxe hebben om lekker thuis te relaxen, aan iedereen in de zorg bijvoorbeeld en alle postbezorgers die nu drie keer zo hard aan het werk zijn, heel veel sterkte. Ik besef goed dat al die avonden met Netflix op de bank een luxe zijn en alles dat nu niet doorgaat in schril contrast staat met de echte problemen. 

Delen:

7 Reacties

 1. Astrid
  december 18, 2020 / 12:49

  Van OUAT zijn alle seizoenen leuk, vind ik!
  Het laatste seizoen is wat ‘anders’ (no spoilers) maar eens je je daar over gezet hebt, vond ik ook dat een prima gemaakt seizoen en een mooie afsluiter.

  Virgin River voeg ik toe aan mijn lijstje te kijken luchtige series!

 2. Marije
  december 18, 2020 / 14:45

  Ik ben OUAT begonnen met kijken toen het uitkwam in Amerika. Dus braaf 1 aflevering per week. Nu vraag ik me af hoe ik dat vol hield. Haha. Stiekem ben ik jaloers dat je nog zoveel leuke afleveringen te gaan hebt.
  Ik vond de eerste helft van seizoen 4 wat minder.
  Wat ik ook een fantastische serie vond is Lost. Die is van dezelfde makers als OUAT.

 3. Jeroen
  december 18, 2020 / 17:41

  De Queens Gambit niet gekeken? Wat mij betreft een hele grote aanrader!

 4. Kimberly
  december 20, 2020 / 11:40

  Ik blijf dol op Jane the Virgin, echt een van de leukste series ooit. En niet lang geleden hebben ze het nieuwste seizoen op Netflix gezet! The Queens Gambit staat ook nog op mijn lijstje.

 5. Kim
  december 20, 2020 / 13:00

  OUaT kan je qua seizoenen als volgt samenvatten: plottwist > plottwist > plottwist > enz..
  Ik vond hem heel leuk maar heb wel een heel aantal afleveringen dubbel gezien omdat ik tegen de tijd dat het nieuwe seizoen uit kwam ik alweer zoveel was vergeten!

  En ik ben erg fan van Ruby =)

 6. december 21, 2020 / 11:51

  Ik heb er vier van gekeken en Virgin River staat wel echt bovenaan, een heerlijke wegkijk serie waar je iedere keer toch vol spanning zit te kijken. Nu zijn we bezig met Outlander.. een heerlijke romantische serie waarin een vrouw door een steen 200 jaar wordt teruggetrokken in de tijd. Ze is verplicht met een hooglander te trouwen en raakt verliefd op hem. Terwijl ze al met Frank getrouwd was en in Schotland op huwelijksreis was. Een mooi en sterk verhaal, zeker de moeite om die te gaan kijken! Anne met een E en The Vampire Diaries staan ook qua series bij mij in de top 3.

  • Marion
   december 22, 2020 / 13:46

   Jaaaa Outlander is geweldig! Sassenach! Love it.