CURAÇAO: Snapshots Part I

 photo dushi01.jpg

Afgelopen week was ik samen met het Curaçao Tourism Board (CTB) op Curaçao. Zon en warmte in november, klinkt fantastisch, is het ook. Kijk maar…

 photo dushi01.jpg

There we go. Na bijna tien uur vliegen is er dan eindelijk land in zicht, Curaçao om precies te zijn.

 photo dushi01.jpg

We kwamen pas om negen uur ’s avonds op Curaçao aan, we zouden eigenlijk drie uur eerder landen, maar onze vlucht had helaas drie uur vertraging, waardoor we de eerste avond dus eigenlijk niets meer konden doen. Na het inchecken en roomservice zijn we meteen ons bed in gedoken. De volgende ochtend stonden we allemaal fris en fruitig weer op voor een culinaire tour door Willemstad. Wat ik zo grappig vond waren de vele kerstdecoraties. Het is dertig graden, zonnig… en dan staat er ineens een kerstboom voor je neus. Heel apart, heel leuk ook.

 photo dushi01.jpg

En niet een klein beetje kerstversiering, nee, heel Willemstad leek wel veranderd te zijn in een soort van real life kerstdorp.

 photo dushi01.jpg

Zelfs het karretje waar we een shake haalden was versierd. Shakes – of Batidos zoals ze hier genoemd worden – worden hier gemaakt met melk, gecondenseerde melk, suiker en fruit. Niet echt ontzettend healthy dus, maar je kunt gelukkig ook alleen om fruit vragen. Ik deed dat dit keer niet, omdat ik wel wilde proeven hoe de echte authentieke Batidos hoort te proeven.

 photo dushi01.jpg

De Pontjesbrug was niet alleen versierd met kerstverlichting, maar ook met vlagen van de KLM Marathon, die zondag gelopen zou worden.

 photo dushi01.jpg

Vanaf hier heb je ook het iconische uitzicht op de boulevard met de gekleurde huisjes.

 photo dushi01.jpg

Van dit soort tropische plaatjes kan ik dus ontzettend gelukkig worden.

 photo dushi01.jpg

Waar ik ook heel erg gelukkig van werd; het feit dat de zon scheen. Wekenlang gaven ze op iedere weather app aan dat het alleen maar zou regenen op Curaçao. Iedereen vertelde me toen al dat het wel mee zou vallen en dat die regen echt niet de hele dag zou duren, maar ik moest het toch eerst zien voordat ik het kon geloven.

 photo dushi01.jpg

Tip… drink je kokoswater uit een kokosnoot, laat hem daarna door midden hakken als het water op is, kun je ook nog het binnenste van de kokosnoot eten. Super lekker en gezond.

 photo dushi01.jpg

We slapen in het Acoya Resort, dat is een nieuw Resort waar ze naast hotelkamers ook luxe villa’s hebben. We slapen met zijn drieën in een huisje en hebben allemaal onze eigen slaapkamer en badkamer, super relaxt. Ieder huisje heeft zelfs een eigen zwembad.

 photo dushi01.jpg

’s Avonds gaan we weer terug naar Willemstad, dit is namelijk de avond dat alle lichtjes in de stad worden aangestoken en dat betekent een groot feest.

 photo dushi01.jpg

Vanaf een boot, de Insulinde, bekijken we vervolgens het vuurwerk. Vanaf deze zomer wordt er er iedere donderdag in Willemstad vuurwerk afgestoken. Vanaf deze boot heb je het beste uitzicht. Op de boot zitten een aantal Nederlandse jongens die er iedere donderdag een feestje van maken.

 photo dushi01.jpg

Met prosecco!

 photo dushi01.jpg

Als je goed kijkt zie je dat ze rechts op de foto bezig zijn met het voorbereiden van het vuurwerk. Van dat vuurwerk zelf heb ik helaas geen foto’s. Reden? Mijn camera wilde het allemaal prima filmen, maar fotograferen, dat was een ander verhaal. Jullie moeten me dus maar op mijn woord geloven dat het vuurwerk erg mooi was. En geloof je het niet, dan moet je deze video maar even bekijken, want daarin kun je het ook zien.

Delen:

8 Reacties

 1. december 5, 2016 / 12:52

  Curacao ziet er prachtig uit! Moet inderdaad raar zijn om bij dertig graden kerstversiering te zien, haha.

 2. december 5, 2016 / 13:53

  Zo’n goed idee om in de herfst lekker naar de zon te vertrekken :) de foto’s zien er geweldig uit!! Ik ben benieuwd naar deel 2 :).

 3. Lisa
  december 5, 2016 / 15:30

  Wat heerlijk! Curacao staat ook nog op mijn reis-lijstje! Wel jaloersmakend om te zien, in het koude decemberweer van Nederland haha.

 4. december 5, 2016 / 16:20

  Het lijkt mij best leuk om de combinatie tropical en kerstversiering samen te zien. Mooie plaatjes, Curacao lijkt mij heel mooi.

 5. december 5, 2016 / 17:36

  Mooie Foto’s!!
  x Tess

 6. december 5, 2016 / 19:41

  Het ziet er echt prachtig uit, wat ik ook op je vlogs al kon zien! :) Lijkt me super leuk om kerstversiering te zien in de ‘zomer’, haha. Net als dat ik het idee dat ze in andere delen van de wereld kerst in bikini kunnen vieren erg bijzonder vind. Voor mijn gevoel HOORT het met sneeuw/kou/… toch? ;)

 7. december 6, 2016 / 07:51

  Aaah ik zou daar zo graag een keer naartoe gaan! Ziet er heerlijk uit <3

 8. Ilse
  december 6, 2016 / 11:39

  Heerlijk om in november op zo’n eiland te zitten! En wat een mooie foto’s!